Dodaj do ulubionych

Troche dziwne,troche przykro...

31.05.06, 20:27
Jakis czas temu zglosilam chec uczestnictwa w forum Payuty,zostalam przyjeta
i teraz kiedy chcialam skorzystac okazalo sie,ze mnie zablokowano mimo,ze nie
mialam ani czasu ani okazji na to ,,zasluzyc,, Ponowilam zgloszeniwe,a
wlasciwie pytanie i dostalam dziwna odpowiedz,ze,, przez najblizszy miesiac
bramka dla nowych zamknieta,, Dlaczego nie wiem,a poza tym ja nie jestem
nowa,bo mialam juz akces na forum.
Nie pisze,zeby sie skarzyc,bo nie moge oceniac ani porownywac for,ktorych nie
znam.Czytam tez nieregularnie,ale chetnie...I tylko chcialam powiedziec,ze
przykro i jakos dziwnie obchodza sie niektorzy z ludzmi.Ale z drugiej strony
moze to znak,ze czuja sie dobrze we wlasnym gronie i dlatego forum
zamkniete.Tak czy inaczej musialam to napisac,bez analogii;sugestia
jedynie.Pozostane tutaj,tez nieregularnie,ale przynajmniej nie czuje sie
odrzucona i niechciana.Pozdrawiam.A
Obserwuj wątek
    • moftik Re: Troche dziwne,troche przykro... 01.06.06, 10:47
      no rzeczywiscie to przykre...
    • ala242 Re: Troche dziwne,troche przykro... 01.06.06, 12:24
      nie ty jedna - ta Payuta to woda sodowa
      • martin.gov Re: Troche dziwne,troche przykro... 01.06.06, 17:45
        Chyba nie ma czego zalowac, a skoro dobrze im we wlasnym gronie to tylko
        gratulacje slac.Naprawde nie powinnas nad tym dluzej rozmyslac,bywalaem na
        tamtym forum tylko jako czytelnik i... ciesze sie,ze jest
        zablokowane.Pozdrowienia dla stalych bywalcow.Martin
    • angelena Re: Troche dziwne,troche przykro... 01.06.06, 18:02
      Wlasnie jeszcze bardziej sie zdziwilam i nie jest mi juz przykro,bo nie mam
      rzeczywiscie czego zalowac.Dostalam potwierdzenie przyjecia na tamto forum juz
      19 kwietnia,Pauyta umiescila mnie w watku dla nowych uczestnikow ,poprosila bym
      napisala kilka slow o sobie,a teraz napisala do mnie jakis strasznie dziwny
      list,ze niby niewiadomo jak czytalam tamto forum???Dala mi przeciez wstep w
      polowie kwietnia i mialam czas na czytanie ,chociaz korzystalam jedynie przez
      kilka dni dokad nie wyjechalam do Anglii gdzie mieszkam z 2 dzieci.Jak mialabym
      napisac kilka slow o sobie skoro nie mialabym wstepu na forum?Kobieta nie
      panuje nad tym co pisze i... pewnie robi wiec nie mam juz czego
      zalowac.Pozwolicie,ze pozostane tutaj i jako taki bardzo czesty ,ale
      nieregularny bywalec w Holandii zapytam czasem o cos,co mnie interesuje.
      Ludzie, forum to jedynie miejsce gdzie spotykamy sie wirtualnie,by oderwac sie
      od szarej rzeczywistosci,a nie zeby kogos przwesladowac, czytac sekrety czy
      spiskowac.Pauyta zero teroryzmu z mojej strony,wiec zero obaw!Ale dobrze,ze tak
      szanujesz swoja prywatnosc,widocznie jest tego warta.
      • tijgertje Re: Troche dziwne,troche przykro... 01.06.06, 21:00
        Ze wstepu do forum:
        Jesli przez dwa dni po przyjeciu na forum nie przedstawisz sie i nic nie napiszesz,to znaczy ze nasze forum Ci nie odpowiada i zostaniesz usuniety z listy uczestnikow!!!
        Milczacym obserwatorom mowimy NIE !!!!!!!!!!

angelena napisała:
        Dala mi przeciez wstep w
        > polowie kwietnia i mialam czas na czytanie ,chociaz korzystalam jedynie przez
        > kilka dni
        Jakbys od razu sie przedstawila, piszac, ze wyjezdzasz, problemu by nie bylo.
        Obecna sytuacja wynikla chyba z problemu gazety, ale zamiast sie uzalac, na
        spokojnie moglabys sprawe wyjasnic z Payuta. Latwo wyciagac wnioski, i psuc
        komus opinie, jak sie nie wie, o co chodzi...
        • angelena Re: Troche dziwne,troche przykro... 02.06.06, 00:26
          tijgertje napisała:

> Ze wstepu do forum:
          > Jesli przez dwa dni po przyjeciu na forum nie przedstawisz sie i nic nie
          napisz
          > esz,to znaczy ze nasze forum Ci nie odpowiada i zostaniesz usuniety z listy
          ucz
          > estnikow!!!
          > Milczacym obserwatorom mowimy NIE !!!!!!!!!!

Tijgertje, nie zamierzam sie tlumaczyc,ale sprostowac powinnam; wiem,ze wasze
          forum dziala na zasadzie ilosci skoro pisac trzeba i to nawet w ciagu 2 dni-
          tego mi nikt nie powiedzial jak zglaszalam akces,a jesli nawet jest to gdzies
          zapisane,to przed otrzymaniem potwierdzenia przyjecia na forum, nie moglam tego
          tak po prostu zgadnac.
          Te 2 dni to smieszne,ale ... wasze wiec nic mi do tego.Poza tym ja napisalam co
          mnie z Holandia laczy i ze bede tu tylko czasami,a nie za 2 dni czy 2 razy
          dziennie-to tak ,zeby zarzadzajacy forum mogl podjac wlasciwa decyzje i...ja
          podjal przyjmujac mnie i nawet zapraszajac do napisania czegos o sobie;teraz
          wyrzuca mi,ze to pomylka,ze to pewnie jakas inna Payuta mnie przyjela,a ja
          podczytywalam niewiadomo jak i w jakim celu forum waznych wiadomosci???
          Tak czy inaczej gra nie jest warta swieczki i nie zasmiecajmy forum
          Eweliny;przepraszam za zamieszanie uczestnikow tegoz forum.QWszelkie dygresje
          prosze teraz kierowac juz wylacznie na moja poczte,bo po co psuc to,co inni tu
          stworzyli-przyjemna atmosfere i spokoj.
          >
          >
          • tijgertje Re: Troche dziwne,troche przykro... 02.06.06, 22:44
            hmmm... Ja jak zglaszam chec uczestnictwa w jakimkolwiek forum zamknietym, to ZAWSZE czytam, co w naglowku pisze... Nie trzeba zgadywac, skoro stoi jak byk.
            Nie chodzi o pisanie co 2 dni. Trzeba sie przedstawic w ciagu 2 dni po dopuszczeniu.
        • angelena Re: Troche dziwne,troche przykro... 03.06.06, 15:05
          Napisalas,, milczacym obserwatorom mowimy nie,, a potem w nastepnym poscie,ze,,
          nie trzeba pisac co 2 dni,, Nie czujesz ,ze jedno z drugim cos tu nie gra?Czyli
          w koncu jest obowiazek pisania skoro ,, nie dla milczacych,, czy nie?Tak czy
          inaczej nie mam do nikogo pretensji,napisalam,co mnie spotkalo,jak to odebralam
          i nadal twierdze,ze to nie tylko dziwne ,ale i nie do zaakceptowania,ale
          kobiety ( czyli Payuty )ani nie znam,ani z nia miec kontaktu nie bede,wiec nie
          przywiazuje wiekszej wagi to tego,co sie stalo.Ale warto i trzeba ostrzec
          innych.
          A co do Twojej dygresji o tym,ze sie nie przedstawilam w czasie,to tak jak juz
          napisalam i czego nie doczytalas, Payuta wiedziala kim jestem i ze wkrotce
          wyjezdzam,a uczestnictwo w forum traktuje na zasadzie nieregularnego wlaczania
          sie raczej w charakterze pytajacej; wyrazila na to zgode.Nie mialam czego
          ukrywac i nie mam czasu podczytywac...Dlatego strasznie dziewne,ze kobieta
          oskarzyla mnie ,ze niby czytalam forum ,, nie majac na nie wstepu,, Czy to nie
          naiwne?Mysle,ze najlepiej skonczyc ta dyskusje i nie zasmiecac tego forum,bo
          jest fajne i kazdy czuje sie tu swobodnie,a administratorka nikogo nie
          podejrzewa o podczytywanie...
    • karolinna Re: Troche dziwne,troche przykro... 02.06.06, 18:30
      Angela, gdzie mieszkasz w UK?
    • ewelina.b Re: Troche dziwne,troche przykro... 03.06.06, 20:24
      Witam serdecznie,
      uwazam,ze czas skonczyc te slowne przepychanki.Kazdy ma prawo wyboru forum jak
      rowniez czasu i czestotliwosci czynnego w nim udzialau; jesli ktos narzuca
      uczestnikom obowiazek pisania, to chyba wiadomo jak to traktowac.Ja nie
      zamierzam juz prowadzic niepotrzebnych wywodow,ktore wielokrotnie byly
      przyczyna naprawde niepotrzebnych emocji.
      Zapraszam do korzystania z forum wtedy kiedy macie na to ochote, w formie
      czynnej lub biernej jako czytelnicy.Tu nie liczymy postow, liczymy na
      zyczliwosc i wysoka kulture osobista.
      Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,
      Ewelina
      • saraanna Re: Troche dziwne,troche przykro... 03.06.06, 20:54
        Wlasnie kultura osobista wymaga ,aby takie sprawy zalatwiac na prive z osoba
        zainteresowana a nie zasmiecac forum watkami ,ktore nic nie wnosza.
        A jezeli chodzi o fora ukryte czy zamkniete ,to rzadza sie one innymi prawami
        niz otwarte i jezeli chce sie z nich korzystac, to trzeba sie podporzadkowac
        regulaminowi ,ktory obowiazuje na danym forum ,wtedy uniknie sie rozczarowania.
        I nie dotyczy to tylko forum payuty ale wszystkich innych ukrytych i
        zamknietych.
        • krystyna44 Re: Troche dziwne,troche przykro... 04.06.06, 00:24
          saraanna napisała:

>
          > A jezeli chodzi o fora ukryte czy zamkniete ,to rzadza sie one innymi prawami
          > niz otwarte i jezeli chce sie z nich korzystac, to trzeba sie podporzadkowac
          > regulaminowi ,ktory obowiazuje na danym forum ,wtedy uniknie sie
          rozczarowania

nikt tu jeszcze nie napisal,ze nie chce sie,, podporzadkowac,, bo skoro wejscie
          na forum uzaleznione jest od zgody administratora,to jest rzecza oczywista,ze
          jakas wymiana zdan miedzy tymi 2 osobami nastepuje,ale... jesli dobrze caly
          problem rozumiem,to Angela pisze,ze zostala dopuszczona,potem niewiadomo
          dlaczego zablokowana,a jak zapytala pewnie o powod to otrzymala wiesc,ktora ja
          wzburzyla; bo jak pisze, Payuta zarzucila jej podgladanie czy podczytywanie
          forum bez jej zgody.I tu lezy sedno sprawy,czyli nieodpowiedzilanosc pani,ktora
          sama nie bardzo wie,co robi,zarzuca komus cos,co sama pewnie chetnie
          uprawia.Mnie takie zachowanie rowniez denerwuje i chociaz nie wiem,jaka jest
          ostateczna wymiana zdan miedzy zainteresowanymi,to z dotychczasowych postow
          przyznaje racje Angelii.I nie dlatego,ze jest uczestniczka naszego forum,bo nie
          musi sie tu dzielac,, co 2 dni,, ani przedstawiac,jesli sobie tego nie
          zyczy,ale dlatego,ze takie jest logiczne rozwiazanie sprawy.Troche wiecej
          wlasnego ja, mniej lizusostwa tylko dlatego,ze jestesmy ,,na tym samym forum,,.
          Krystyna, bardzo rzadka bywalczyni forum.
          > .
          > I nie dotyczy to tylko forum payuty ale wszystkich innych ukrytych i
          > zamknietych.
          • saraanna Re: Troche dziwne,troche przykro... 04.06.06, 00:53
            Alez wiadomo dlaczego zostala zablokowana -bo sie nie przedstawila.Forum ma
            kilkudziesieciu uczestnikow i nikt nie mial problemu z tym ,aby sie przywitac i
            napisac pare slow o sobie.Osoby ,ktore pisza na forum czesto o bardzo
            osobistych sprawach,chca wiedziec kto ich czyta, inaczej nie byloby to forum
            ukryte.Wiec nie wiem po co ta cala afera.Jest kilka otwartych forow
            holenderskich, wiec po co sie pchac do ukrytego,jezeli chce sie pozostac
            anonimowym nie przedstawiajac sie nawet.
            To tak jakby wejsc do czyjegos domu nie powiedziawszy dzien dobry i miec
            pretesje ,ze nie poczestowano go kawa.
            • angelena Re: Troche dziwne,troche przykro... 06.06.06, 21:30
              Saro piszesz chyba w jakims amoku,nalezaloby najpierw przeczytac,ze zanim
              zglosilam chec uczestnictwa w Forum,dalam jego administratorce wyraznie do
              zrozumienia,ze bede tu bardzo nieregularnie i byc moze po raz pierwszy dopiero
              za miesiac,a nie za 2 dni.Ja pracuje, nie mieszkam w Holandii i nie mam az tak
              duzo czasu,by zagladac i gawedzic;chociaz moze bym chciala.Praca i dzieci sa
              jednak wazniejsze.
              Rzeczywiscie nie ma o czym dyskutowac,niczego teraz nie zaluje,bo poznalam w co
              moglabym sie zupelnie nieswiadomie zaplatac...
    • ewelina.b Re: Troche dziwne,troche przykro... 07.06.06, 14:16
      Przepraszam wszystkim zdegustowanych ta dyskusja...Nie znaczy,ze jest
      niepotrzebna, bo oprocz wesolych tematow, powinny pojawiac sie i takie,ktore
      nas w jakis sposob nurtuja. To zrozumiale;ale prosze o zachowanie kultury i nie
      docinanie sobie,bo to naprawde nieladnie.Nie jestesmy juz dziecmi, ktos
      napisal,, mamy dzieci,, Jaki przyklad dajecie dzieciom skoro na forum nie
      potraficie zachowac pewnych bardzo prostych zasad?Niestety bede kasowac posty,
      ktore te zasady lamia.
      PS. Angelena prosila,by pisac w tym temacie na prywatna poczte,a jednak komus
      bardzo zalezy,zeby zasmiecic forum...To chyba bardziej przykre niz sam watek
      Angeleny.
      Pozdrawiam i zapraszam do milej dyskusji,a nie ciaglego przycinania sobie
      wzajemnie.Jaki to ma cel- wszelkie dygresje prosze na poczte prywatna.
    • angelena Re: Troche dziwne,troche przykro... 07.06.06, 16:45
      Dziekuje , taki wlasnie byl moj zamiar- przeniesc zbedne dyskusje na prywatna
      poczte,ale widac,ze niektorzy albo nie czytaja dokladnie,alebo wyraznie zalezy
      im na zepsuciu atmosfery na tym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka