kingusia1974 11.09.08, 18:47 Moze ktos akurat sie orientuje, jakiego tutulu w PL jest odpowiednikiem niderlandzki tutul "wetenschapplijke master's graad". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markvanreesk Re: z ciekawosci 16.09.08, 23:19 Bardzo trudne pytanie.Najprawdopodobniej to niewiele znaczy.Ten tytul jest (nie jestem w 100 % pewnym) okresleniem jakichs dziwnych kursow. W doslownym tlumaczeniu oznacza naukowy mistrzowski stopien.Kiedys okreslano tak magistra ale po holendersku magister to doctorandus. Ostanio nastapilo wiele zmian i tytuly naukowe tez ulegly dewaluacji.Poziom holenderskiego magistra odpowiada poziomowi malej matury w Polsce. Odpowiedz Link
kingusia1974 Re: z ciekawosci 18.09.08, 10:10 Dokladnie Kasiu, masz racje! Kompletne banialuki, he he he nawet troche smieszne. Ale do rzeczy. Nie pytam, bo juz wszystko dokladnie wiem. Zostalam obdarowana bardzo dokladnym schematem systemu niderlandzkiej edukacji oraz jego wyjasnieniem. Takze jakby ktos mial pytania odnosnie holenderskij edukacji, to juz teraz jestem "madra" i moge udzielic wszelkich wyjasnien (na ile mi pozwoli na to ow schemat). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kingusia1974 Re: z ciekawosci 18.09.08, 10:15 Choc w zasadzie jedno sie zgadza w wypowiedzi naszego przedmowcy cyt. "W doslownym tlumaczeniu oznacza naukowy mistrzowski stopien". Oddaje sprawiedliwosc, ten cytat i tylko ten przytoczony cytat doslownego tlumaczenia jest prawdziwy. Odpowiedz Link
markvanreesk Re: z ciekawosci 19.09.08, 10:48 No coz kazdy wierzy w to w co mu wygodnie jest wierzyc. Znam ludzi ktorzy wierza ze Jezus byl magistrem. Serdecznie pozdrawiam ! Odpowiedz Link