majda12 17.11.08, 14:59 Jak je spedzicie?Wiem ze niektorzy z was zostaja w NL i urzadzaja je razem:)ale nie mieliscie nigdy ochoty zebrac sie i pojechac w cieple kraje niz siedziec z rodzinka?bo u mnie rok w rok to samo....bleee.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
femke81 Re: Ida swieta:-)! 17.11.08, 15:45 ... a ja się właśnie tych świąt z rodzinką nie mogę doczekać;) i jak się dowiem, że nie będę mogła pojechać do Polski to będzie mi baaardzo przykro... Ale to chyba zależy od tego, co kto woli:-) Sylwester to co innego! wtedy można poszaleć...ale święta Bożego Narodzenia to dla mnie zawsze rodzinne... Więc my się wybieramy do Polski... Odpowiedz Link
mad_die Re: Ida swieta:-)! 17.11.08, 19:26 Te święta są od tego, zeby być z rodziną. We wszystkie inne można sobie jechać w ciepłe kraje. Tak więc my do PL jedziemy, z czego się strrrrrrrrrrasznie cieszę :D Odpowiedz Link
mysza_33 Re: Ida swieta:-)! 17.11.08, 20:23 U nas różnie. Do Polski nam się nie chce jechać, bo zawsze jest problem jak je spędzić, by wszystkich zadowolić, znaczy obydwie rodziny. Postawiliśmy jednak na własną rodzinę i najważniejsze jest, byśmy my czuli, że idą święta BN i byli ze sobą, a nie w rozjazdach... Mysza Odpowiedz Link
kociara_28 Re: Ida swieta:-)! 17.11.08, 21:01 Ale to sa wlasnie swieta rodzinne, takie podczas ktorych wszyscy sie spotykaja i sa razem. Wielkanoc spedzalismy w NL, ale Bozego Narodzenia sobie tutaj nie wyobrazam, pomimo tego, ze do PL jedziemy 12 godzin. Odpowiedz Link
femke81 Re: Ida swieta:-)! 17.11.08, 22:21 no ja mysle tak samo jak Kociara i maddie...ale z drugiej strony, jakbym miala wybierac tak jak Mysza gdzie u kogo...to chyba bym tez sie zdecydowala na 'wlasna' rodzinke:-) z dzieckiem i mezem... A tak - tesciow mam na codzien i to mi w zupelnosci wystarcza...poza tym ciezko im przekazac ten wyjatkowy nastroj - a ze oni nie beda tesknic za czyms, czego nie znaja...to sie i obejda bez nas wtedy... A dla mnie to wazne... A jesli chodzi o cieple kraje ooooo jestem jak najbardziej za:-) ale nie w Boze Narodzenie;) Odpowiedz Link
flucha Re: Ida swieta:-)! 19.11.08, 19:15 Ja dwa razy w swoim zyciu spedzilam swieta poza domem i to Wielkanocne i nigdy wiecej. I chociaz co roku narzekamy, ze tyle jedzenia, ze nie mozna znajomych odwiedzac bo to swieta rodzinne (tak jest w naszych stronac) i siedzimy przed tlewizorem, to kazdego roku jest tak samo, ciagne do POlski i juz, tego nastroju jaki panuje w Polsce nie mozna zastapic, chociazby sam snieg (jak bedzie oczywiscie:)) A nie jeszcze jedne swieta BN spedzilam tu jak przyjechalam w 9 mcu ciazy i zostalismy zaproszeni do tesciow w drugi dzien swiat na obiad i BYLAM glodna po tej wizycie, ale jeszcze wtedy pokojowo nastawiona:):) Takze nic nas tu nie trzyma i nawet malzon jest za POlska, bo woli te nasze swieta:):) Cieple kraje zawsze, ale w BN ja chce sniegu i zamawiam na ten rok, pamietac mi tam na gorze:):) Odpowiedz Link
mysza_33 Re: Ida swieta:-)! 19.11.08, 19:21 Hej Flucha, miło Cię tu usłyszeć - tak na marginesie ;-) Mysza Odpowiedz Link
narutek my zostajemy w hol. 21.11.08, 11:29 i bedzie super:) w wigilie przyjezdza mysza z rodzina, bedzie mega choinka i kupa prezentow, kolendy, mnostwo zarcia i swiatecznych zapachow, wyglupianie sie i leniuchowanie:) w pierwszy dzien swiat lub drugi idziemy do mojej mexykanskiej przyjaciolki na roczek jej synka wiec znowu - kupa gosci i imprezka. a w pozostale dni chcemy skoczyc gdzies w gory, zobaczyc choc odrobine sniegu. mysle, ze najblizej bedzie w Ardeny. Do polski jedziemy na prawie dwa tygodnie w styczniu, wiec tam sie jeszcze zalapiemy an nastroj swiateczny! P.S. mysza - widze, ze piszesz, ze spedzasz swieta w rodzinnym gronie - to my juz rodzina? hihihi ajlowju! Odpowiedz Link
go.ga Re: my zostajemy w hol. 21.11.08, 11:39 Masz jakies fajne namiary na domek/apartament/hotel w Ardenach? Odpowiedz Link
narutek Re: my zostajemy w hol. 21.11.08, 11:54 mam w domu taki katalog przywieziony z Arden z adresami, ale nie mam jeszcze sprawdzonego adresu. nie nocowalismy jeszcze tam. wiem ze maja tez oficjalna strone www ale nie pamietam niestety adresu. mysle, ze jak wpiszesz w google to znajdziesz jakis fajny domek. nie wiem czy chcesz jechac na swieta? jesli tak to radze juz zaklepywac bo to goracy okres:) Odpowiedz Link
go.ga Re: my zostajemy w hol. 23.11.08, 20:25 Na Swieta nigdzie nie wyjezdzam, nie bede miala nawet urlopu w okresie miedzyswiatecznym. Pojedziemy do tesciow na 2 dni. Mysle przyszlosciowo, skoro mieszkam w sumie blisko Arden i chodzi mi bardziej o jakis sprawdzony adres. Jak bedziesz zadowolona to podaj namiary prosze. Odpowiedz Link