Dodaj do ulubionych

Tanie poł

29.04.10, 18:21
Witamsmile Mam sporo rodziny w Kanadzie i szukam dobrego i taniego sposobu na
pozostanie z nimi cały czas w kontakcie. Normalnie korzystam ze Skype, ale nie
zawsze siedzę przy komputerze. Znacie może jakąś tanią ofertę operatora
komórkowego dotyczącą połączeń międzynarodowych
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Tanie poł 29.04.10, 18:29
      mozesz przez karte telegrosik lub tez podobna
      moze tez byc przez numer telefonu ze potem Ci przychodzi rachunek za
      taka rozmowe ..

heyah cos sie reklamuje taniego do USA i Kanady:

www.heyah.pl/nowa-heyah_taniej-za-ocean
    • kzim Re: Tanie poł 29.04.10, 19:43
      Poczytaj o VOIP.
      • aynan Re: Tanie połączenia 30.04.10, 10:48
        Znam usługę VOIP, ale chodziło mi raczej o tradycyjnego operatora komórkowego.
        Czy te tanie połączenia w Heyah są w jakiejś określonej taryfie?
        • estevez Re: Tanie połączenia 30.04.10, 20:50
          na pewno tanio bedzie w odwrotna strone. Koszt polaczenia telefonicznego z
          Kanady do Polski to ok 4 centy za minute (Shaw Digital Phone) a z tego co
          slyszalem to sa i tansze opcje. No ale to oni by musieli do Ciebie dzwonic lol
          • aynan Re: Tanie połączenia 30.04.10, 23:18
            Hmm, dobrze wiedzieć, że jest coś takiego, ale od czasu do czasu ja też bym
            chciała do nich zadzwonićtongue_out
            • bright_witch Re: Tanie połączenia 01.05.10, 15:14
              No to chyba najlepiej z Heyah pokombinować. Jeśli dojdzie do tego to, że do Ciebie tez czasami zadzwonią, a na naprawdę długie konferencje będziesz używać skype'a to wyjdziesz na tym wcale nie najgorzej. Stawka w Heyah to 59 gr za minutą, czyli jak na mnie całkiem przyzwoita.
              • aynan Re: Tanie połączenia 04.05.10, 23:51
                Dokładnie, od kilku krótkich rozmów nie zbankrutuje i o to mi właśnie chodzismile
              • dziobpingwina Re: Tanie połączenia 05.05.10, 07:40
                bright_witch napisała:

> No to chyba najlepiej z Heyah pokombinować. Jeśli dojdzie do tego to, że do Cie
                > bie tez czasami zadzwonią, a na naprawdę długie konferencje będziesz używać sky
                > pe'a to wyjdziesz na tym wcale nie najgorzej. Stawka w Heyah to 59 gr za minutą
                > , czyli jak na mnie całkiem przyzwoita.

__________________________________________________________________

Drogie dziewcze , tanio to ja z Kanady dzwonie , w przeliczeniu na grosze za 9 ( slownie dziewiec groszy ) uzywajac karty tel. ktora mozna kupic w kazdym sklepie za rogiem :

www.ciciphonecard.com/rates.html
                karty tej firmy sa kartami wielorazowego uzytku , nie "zjadaja" minut , nie ma na nich ukrytych oplat , jezeli po ostatniej rozmowie zostalo np. 23 minuty to dzwoniac po 2 miesiacach dalej beda 23 minuty do wykorzystania .

Kupujac karte jednorazowa ( w sklepach nie wiedza ktora jest jedno/wielorazowa , na kartach tez nie pisze ) za ta samo cene jest o wiele wiecej minut ( wlasciwie godz . ) ale nie wykorzystujac jej wjednorazowej rozmowie po uplywie kazdego np. tygodnia beda potracane rozne oplaty a po miesiacu okaze sie ze zostawione 5 godz. zmalalo do 3 minut albo zera .

Disclaimer : Nie jestem pracownikiem , akwizytorem , posrednikiem , sprzedawca produktow firmy do ktorej podalem w powyzszym komentarzu link.
                • bright_witch Re: Tanie połączenia 05.05.10, 16:29
                  O, proszę smile nie spotkałam się nigdy z tymi kartami. Jak się człowiek nie interesuje to nie wie.
                  Szkoda tylko, że wszystko po angielsku. Ciężko wycisnąć ze strony jakiekolwiek informacje, ale jak komuś zależy to będzie kombinował. Kto preferuje prostsze rozwiązania weźmie Heyah i po sprawie.
                  • sylwek07 telegrosik lub 05.05.10, 23:44

tez takie numery :

www.telegadka.pl/
                    lub tez inne,,mozna tego duzo znalesc na www
                    • bright_witch Re: telegrosik lub 06.05.10, 18:29
                      Też chciałam podać tego linka, ale to jest usługa dostępna tylko z telefonów stacjonarnych, a koleżanka, z tego co pisze, jest zainteresowana ofertą telefonii komórkowej. To spora różnica, wiele osób już po prostu nie posiada telefonów stacjonarnych.
                      • aynan Re: telegrosik lub 07.05.10, 01:01
                        Dokładnie, nie chodzi mi tutaj o karty telefoniczne tylko o polskiego operatora
                        telefonii komórkowej z dobrą ofertą połączeń zagranicznych.
                        • bright_witch Re: telegrosik lub 07.05.10, 15:41
                          Zatem masz ofertę Heja i wybrany kraj w Orange. Jeśli chodzi Ci o jeden kraj i jeden numer masz w planach to możesz zastanowić się nad Orange, jeśli dwa lub więcej to już bezapelacyjnie Heyah. W zasadzie nawet przy jednym kraju Heyah wychodzi korzystniej.
                          • aynan Re: telegrosik lub 09.05.10, 01:34
                            Zostanę przy Heyah, po co płacić 3 zł miesięcznie za każdy kraj?
                            • bright_witch Re: telegrosik lub 10.05.10, 15:26
                              Jeśli chcesz dzwonić w jednym kierunku tylko to jeszcze to nie jest taka tragedia, ale faktycznie te 3 zł to już kilka minut rozmowy, dodatkowa opłata, której w Heyah po prostu nie ma.
                              • aynan Re: telegrosik lub 12.05.10, 00:44
                                Na razie w jednym kierunku, ale w Europie też mam znajomych, więc przyda mi się
                                bardziej kompleksowa oferta.
                                • bright_witch Re: telegrosik lub 13.05.10, 22:32
                                  Możesz skorzystać z tego nowego wynalazku Hejowego, który uzupełnia ofertę międzynarodową. Jest skierowany głównie do studentów, ale myślę, ze jako narzędzie do kontaktu także Tobie się przyda. telepolis.pl/news.php?id=18083 tutaj telepolis pisze o tym dość obszernie.
                                  • aynan Re: telegrosik lub 14.05.10, 00:51
                                    Wydaje się fajne, to coś zupełnie innego, ale nie do końca rozumiem jak to
                                    będzie wyglądało w praktyce.Sam pomysł bardzo mi się jednak podobawink
                                    • bright_witch Re: telegrosik lub 14.05.10, 15:30
                                      No właśnie tez nie do końca umiem sobie to wyobrazić. Sama nie mam Heyah, ale paru znajomych owszem i jak tylko będę miała okazję to wypytam o tę nowość.
                                      • aynan Re: telegrosik lub 16.05.10, 23:53
                                        Ja się po prostu zarejestruję w chwili wolnego i zobaczę jak to cudo działawink
                                        • bright_witch Re: telegrosik lub 17.05.10, 23:01
                                          Weszłam tak na chwilę i widzę, że kwestia jest przeznaczona głownie dla studentów z wymian erasmusowych lub podobnych. Niestety nie miałam możliwości szerszego zgłębienia tajników narzędzia.
                                          • aynan Re: telegrosik lub 18.05.10, 22:12
                                            A wiesz może ile to będzie kosztowało? Bo wyczytałam w regulaminie, że pierwszy
                                            tydzień jest za free.
                                            • bright_witch Re: telegrosik lub 19.05.10, 23:46
                                              Wiem, ze 150 wiadomości sms'owych do wykorzystania w ramach chatu jest w pakiecie po 1 zł plus vat. Tak było napisane na telepolis w newsie a propo projektu.
                                              • aynan Re: telegrosik lub 21.05.10, 10:37
                                                No to prawie jak za darmowinkA zawsze można być w kontakcie, nawet nie siedząc
                                                przy komputerze.
                                                • bright_witch Re: telegrosik lub 21.05.10, 23:31
                                                  Dokładnie. To będzie bajeczne zajęcie na wykładach. Opłaci się anwet czatować z kumplem z drugiego końca sali wykładowej, żeby to wszystko jakoś zleciało szybciej big_grin a ile śmiechu z bieżącego komentowania narracji wykładowcy.... oj... muszę się chyba zarejestrować jednak. Uświadomiłam sobie, że chcę swoim własnym pomysłem tongue_out
                                                  • aynan Re: telegrosik lub 25.05.10, 01:27
                                                    Też się zarejestruję, a co;P Mam nadzieję, że serwis się rozpowszechni i w końcu
                                                    będziemy ze studenckimi informacjami na bieżąco.
                                                  • bright_witch Re: telegrosik lub 25.05.10, 16:46
                                                    Kurde, tez muszę to zrobić. Chociażby z czystej ciekawoścismile Stracić na tym nie stracę, a gra może się okazać warta świeczki. Nie trzeba mieć do tego chyba startera w heyah, nie?
                                                  • aynan Re: telegrosik lub 26.05.10, 17:23
                                                    Nie, wystarczy tylko wysłać smsa aktywacyjnego.
                                                  • bright_witch Re: telegrosik lub 27.05.10, 15:49
                                                    No to spoko, sądziłam na początku, że wymaga to ode mnie jeszcze kupienia startera, ale w sumie to byłoby nielogiczne. Nie można od ludzi spoza kraju wymagać, żeby kupowali starter polski, żeby móc korzystać z czegoć co ma mieć charakter międzynarodowy z idei smile
                                                  • aynan Re: telegrosik lub 28.05.10, 02:31
                                                    Pomysł wychodzi od Heyah, ale obejmuje użytkowników różnych sieci.
                                                  • bright_witch Re: telegrosik lub 28.05.10, 12:55
                                                    No siłą rzeczy zagranicznych także. Naprawdę dość szeroko zakrojone przedsięwzięcie. No i współpracują z tą całą organizacją erasmusową na międzynarodową skalę.
                                                  • aynan Re: telegrosik lub 29.05.10, 13:11
                                                    Ciekawe czy pod względem kontaktów między erasmusami stanie się konkurencją np.
                                                    dla facebooka.
                                                  • bright_witch Re: telegrosik lub 02.06.10, 13:32
                                                    No to jest dość odważne założenie. Zasadniczo jedno i drugie jest dostępne online. Na skalę światową raczej jest to niewykonalne, ale w pewnych konkretnych kręgach może jak najbardziej wziąść prymat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka