Dodaj do ulubionych

ZBIÓRKA ZUCHOWA

06.10.10, 19:20
6 Gromada Zuchowa "Przyjaciele Kubusia Puchatka" zaprasza dzieci w wieku od 7-11 lat na zbiórkę zuchową, która odbędzie się we wtorek 12.10.2010r. o godzinie 16:30 w harcówce (ul. Partyzantów, obok Miejsko Gminnego Centrum Kultury- klub "Mikron")
Na zbiórce dzieci będą uczyć się poprzez zabawę, a więc będziemy:
- Uczyć się współpracować w grupie
- Śpiewać
- Rysować i kolorować
- Rozwijać swoją wyobrażnię oraz kreatywność
- Pląsać i bawić się
- Zdobywać sprawności zuchowe
- Dowiemy się jak ważne jest dbanie o siebie, o innych ludzi, a także jak dbać o zwierzęta i środowisko

ZAPRASZAM! big_grin
-

Obserwuj wątek
    • poodzian Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 06.10.10, 21:12
      Mam nadzieję, że klechy tan nie będzie.
      • harpal Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 06.10.10, 22:28
        Nie będzie smile
        • simgall Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 11.10.10, 18:13
          Szkoda.
          • dorkasz1 Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 11.10.10, 19:40
            Przestańcie! Dajcie dzieciom spokój. Nie mieszajcie wszędzie polityki i kościoła.
            Zuchy, harcerze, to coś pięknego. Cieszę się, że w tym naszym skomercjalizowanym świecie, gdzie 80 % utrzymywanych znajomości, to "znajomości wirtualne", jeszcze komuś się chce zajmować dziećmi. Brawo!
            • simgall Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 14.10.10, 06:21
              Jak ci się zuchy podobają to ty jakiś pedofil jesteś. Tak w każdym razie podpowiada nam moda na pedofilię.
              • dorkasz1 Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 14.10.10, 09:53
                Simgall jeśli do mnie się zwracasz, to mogę być co najwyżej... pedofilką? Bo od zawsze jestem kobietą smile A dzieci lubię w normalny, nie zboczony sposób, chyba jak każda kobieta. Nooo, może jak większość kobiet.
                Szanuję ludzi, którym się chce dać coś z siebie innym i nie oczekiwać z tego powodu jakichkolwiek zysków. Czy to w postaci zwiększenia elektoratu, czy też stanu konta.
                Dlatego jeszcze raz słowa uznania dla Harpal smile
                • simgall Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 14.10.10, 13:16
                  No przecież żartuję. Tak trochę sarkastycznie. Chodzi o to, że teraz niektórzy rodzice i media są przewrażliwieni na punkcie dzieci. Wszędzie widzi się pedofili - rzadziej pedofilki. Ciekawe co na to feministki z manify...
                  • dorkasz1 Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 14.10.10, 17:07
                    No przecież wiem smile
                    A w Kanadzie, to nawet pedofilki się widzi. Opowiadała mi koleżanka, która pracuje tam w przedszkolu, że nie mogą (w Polsce to normalka na szczęście) włożyć dziecku koszulki do rajtuz, bo jak dziecko w domu opowie, że pani jej ręce wkładała, to może być problem sad Wariactwo jakieś kompletne.
                    No a feministki powinny zaprotestować smile Pozdrawiam
                    • harpal Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 15.10.10, 10:57
                      Hmmm widzę, że rozwinoł się tu temat pedofili.. Cóż powiem tylko, że na zbiórkach dzieciom nic się nie stanie, zresztą jeśli ktoś bardzo boi się o dziecko jak najbardziej może zostać na cały czas trwania zajęć- w harcówce smile
                      Fakt wszystko odbywa się nieodpłatnie, więc, gdybyśmy nie chcieli zająć się maluszkami w ramach naszego wolnego czasu to w Laskowicach nie działało by ZHP.
                      Co prawda w dzisiejszych czasach trudno zachęcić do uczestnictwa w takowych zbiórkach, bo dzieci mają już milion dodatkowych zajęć: Angielski, Balet, Nauka gry na instrumentach itd... Jednak mam nadzieję, że jeszcze kilka osób przybędzie na zbiórki, bo jak narazie jest nas niewiele sad
                      • mszczyglod_1 Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 15.10.10, 18:43
                        Skoro pisać po polsku nie potrafisz ("rozwinoł" to tylko jeden przykład z tego postu bo w innym nie lepsze kwiatki), nie potrafisz skorzystać z korekcji błędów( byki podkreśla na czerwono) to bałbym się dać swoje dziecko pod wasze ręce;/
                        Poza zabawami, powinniście ich uczyć szacunku do ojczyzny, w tym i do języka...
                        • harpal Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 16.10.10, 19:58
                          Jestem człowiekiem. Ludzka rzeczy popełniać błedy oraz się na nich uczyć, ale widać poszukujesz idealnej osoby, żeby oddać dziecko w dobre ręce... Hmmm Powodzenia smile
                          • anna0601 Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 16.10.10, 21:51
                            harpal napisała
                            l> Jestem człowiekiem. Ludzka rzeczy popełniać błedy oraz się na nich uczyć,

Ktoś mądry kiedyś mi powiedział, że uczymy sie na uniwersytetach a nie na błędach.

Swoją drogą Harcówka jest w porządku i dobrze, że coś tam robią dla dzieci. Na pewno jest tam bezpiecznie.
                        • cindirella70 Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 17.10.10, 00:41
                          Mszczyglod, jako rodzic szcunku do języka też powinieneś uczyć, a widzę, że masz błędy interpunkcyjne i czasem nazwiska z małej litery piszesz. Nie gniewaj się , ale sprawdziłam.
                          Ja myślę, że jak sobie zuchy śpiewają i pląsają to nie widać czy z błędami , czy bez.
                          • harpal Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 17.10.10, 19:45
                            Dokładnie. Zuchy to dzieci od 5 do 11 lat. Więc nie wszystkie potrafią pisać. Zresztą nie mam dlaczego się tłumaczyć. Jeśli ktoś niechce to nie przyprowadza dziecka na zbiórki. Pozdrawiam smile
                            • rapha_el Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 03.11.10, 18:14
                              Kiedy będzie następna zbiórka zuchów i czy jeszcze można przyprowadzić dziecko?
                              • harpal Re: ZBIÓRKA ZUCHOWA 04.11.10, 21:19
                                Zbiórki odbywają się co wtorek o godz. 16:30 w harcówce smile
                                Naturalnie można przyprowadzić dziecko smile Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka