panjarekp 03.08.11, 11:09 Szukam kosy spalinowej. Wybór jest na rynku duży. Zorientowałem się w cenach i markach. Te markowe (Stihl, Hysquarna) to duży wydatek. Są też tańsze, czy coś możecie poradzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morfin9 Re: Kosa spalinowa. 03.08.11, 11:40 Polecam tą kosę: www.electro.pl/produkt-NAC_Podkaszarka_spalinowa_NAC_250B-109480,674.html Kupiłem te urządzenie w tym sklepie 2 lata temu i ciężko powiedzieć o nim coś złego. Kosiłem nią kilkakrotnie łąkę (13 arów) gdzie naprawdę mocno dostała w kość. Do dzisiaj zero oznak usterek czy nadmiernego zużycia. Hula jak ta lala Sam sklep też ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kerberos66 Re: Kosa spalinowa. 03.08.11, 12:09 Polecam kosę firmy Oleomak np. 44. Ma 2,2 KM i jest uważana za półprofesjonalne urządzenie. Polecam też sklep Alabama, gdzie kupiłem to urządzenie. Tam Ci też jeszcze doradzą. Odpowiedz Link
panjarekp Re: Kosa spalinowa. 03.08.11, 12:42 Dzięki za info. Boję się, że na moje chaszcze są za duże na 1 KM. Pierwszy raz będę musiał skosić tarczą tnącą (żyłka będzie za słaba). Znalazłem tej samej firmy, tylko trochę mocniejszą i z tarczą : allegro.pl/kosa-spalinowa-2w1-nac-2-km-wykaszarka-podkaszarka-i1743476351.html Odpowiedz Link
morfin9 Re: Kosa spalinowa. 03.08.11, 13:27 1KM w zupełności wystarczy. Kosiłem nią łąkę nie koszoną ok 50 lat. Wcześniej używałem z tarczą 2.5KM i nie dała rady. Blokowała się na korzeniach, twardszych chwastach, muldach czy gałęziach, które zalegały pod metrową trawą. Żyłka sobie poradziła ... i to lepiej niż przypuszczałem Odpowiedz Link
morfin9 Re: Kosa spalinowa. 03.08.11, 13:32 Oferta interesująca. Co do samego modelu się nie wypowiem ale myślę że będzie tak samo dobry jak ten co polecałem wcześniej. Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Kosa spalinowa. 04.08.11, 11:25 Ja polecam czeską kosę firmy Hecht. Mają dobry sprzęt za stosunkowo nieduże pieniądze. Można je znaleźć w naszych sklepach, ale podejrzewam, że w Czechach byłoby taniej. Pamiętam jak parę lat temu kolega jechał do Jesenika po czeską wiatrówkę. Była tam na tyle tańsza, że opłacało się pojechać. Czy tak jest dzisiaj - nie wiem, ale warto sprawdzić. Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Kosa spalinowa. 04.08.11, 12:28 www.baumax.cz/c/cms/frontpage www.hornbach.cz/ www.bauhaus.cz/ www.obi.cz/ Tutaj możesz sprawdzić ceny w Czechach. 1 korona to kantorze dziś 0,1665 zł. Odpowiedz Link
kal_ho_naa_ho Re: Kosa spalinowa. 18.01.12, 13:30 no tak wybór jest dość spory i czasem ciężko się zdecydować na to, którą wybrać, ale jeśli chcesz mieć dobrą kosę, w nie chcesz płacić zbyt dużo zobacz sobie na ofertę firmy al-ko. Kosa spalinowa 1000 W mocy, podwójna żyłka nylonowa kosztuje niecałe 400 zł i do tego masz długi okres gwarancji. Odpowiedz Link