Dodaj do ulubionych

Głosuj bez obciachu

24.08.11, 09:29
Czytałam ostatnio "Angorę" trafiłam na fajne hasło "Głosuj bez obciachu, spuść jedynki do piachu." Namawiają tym hasłem, by partyjne Mubaraki zasiadające w ławach poselskich po kilka kadencji ustąpili miejsca nowym ludziom o świeżym spojrzeniu. Pomóżmy im, ucierając nosa zarozumiałym, zblazowanym gwiazdą partyjnym. Artykuł jest ponadpartyjny, bo można to zrobić na liście każdej partii, wszystkie mają swoich Mubaraków. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • j.laskowice Re: Głosuj bez obciachu 24.08.11, 09:35
      Jestem na tak.
    • mieszkajacywpl Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 09:44
      Pomysł dobry, ale niestey niepełny. Tutaj nie chodzi o to, żeby tylko komuś "utrzeć nosa", ale żeby przy tym odświerzyć całą stajnię. Sugeruję, żeby zagłosować na partię pozaparlamentarną, która odpowiada najbardziej naszym pogladom. Poza parlamentem można znaleźć partie lewicowe, wolnorynkowe, rolnicze itd. Powinnismy głosować włąsnie na te partie,. Kazdy może znaleść coś dla siebie. Tylko w ten sposób mozna okazać swoje niezadowolenie.
      • makler4 Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 10:29
        Ruch Poparcia Palikota. To czarny koń tych wyborów. Ciekawe i odważne pomysły, nieumaczani w układach ludzie.
        • mieszkajacywpl Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 10:48
          Owszem, Jest Ruch Poparcia Palikota. Wyborcy wolnorynkowi bedą mogli zagłosować na Nongres Nowej Prawicy.. Alternatywa jest dla każdej opcji parlamentarnej. Kto poszuka znajdzie i partię chłopską. Trzeba tylko trochę odwagi..
          • black_kolo Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 13:01
            Też mi się to podoba, a jeśli chodzi o nowe partie to trzeba się przyjrzeć, czy nie ma u nich przefarbowanych lisów. Co się tyczy partii chłopskich to one właśnie najbardziej reformy na wsi. Straciliby swoich wyborców. Będę realistą, wybiorę osobę z listy, która ma szansę uzyskać mandaty, ale musi być to kandydat, który kandyduje po raz pierwszy.
            • mieszkajacywpl Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 14:27
              Czy to jest realizm, czy moze strach..? Co z tego, że wybierzesz kogos innego, kto służy tej samej ideologii. Żeby było coś innego, trzeba wybrać INACZEJ. Nie ma innej możliwości. Jeśli zagłosujesz na tą samą ideologię/partię będzie PO STAREMU!
              • black_kolo Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 15:08
                Mieszkający pisze coś o ideologii i partii, widocznie obraca się w środowisku gdzie obowiązuje głos wodza. I jedna słuszna linia rozumowania i nie mieści mu się w głowie, że są środowiska w których ludzie o różnych poglądach potrafią dyskutować i wcale nie muszą skakać sobie do gardeł.
                • mieszkajacywpl Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 15:41
                  nie, ja tylko piszę o tym, że nie ma sensu podejmować kroków niewystarczających. Nie ma sensu włazić z deszczu pod rynnę, a to własnie proponujesz..
                • hersst Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 19:24
                  black_kolo napisał:

, że są środowiska w których ludzie o różnych poglądach potrafią dys
                  > kutować i wcale nie muszą skakać sobie do gardeł.

Bardzo chętnie dowiem się co to za środowiska ???
                  • black_kolo Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 19:39
                    Jeśli chodzi o środowiska to mam na myśli małe społeczności, gdzie rozwiązuje się lokalne problemy i nie myśli się o brylowaniu.
                  • laluna11 Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 21:52
                    Sa to środowiska bez obecnści pislamistow,jedynych mających rację
                    • mono80 Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 24.08.11, 23:37
                      pisowcy nie zawsze mają rację, ale za to laluna lub lalun ma zawsze rację
                      • laluna11 Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 25.08.11, 08:25
                        Chyba kpisz.Pisowcy ZAWSZE mają rację.Wystarczy posłuchać Kaczyńskiego.Jeśli fakty mówią inaczej tym gorzej dla faktów.
            • przebudzonyx Re: Tak! - Głosuj bez obciachu 25.08.11, 14:37
              Skąd przed wyborami będziesz wiedział kto ma "szansę uzyskać mandaty" ?

Z sondaży robionych przez kolegów obecnie rządzących ?

W taki sposób zagłosujesz na "starych" i brak zmian, bo pierwszy raz kandydujący nie ma nic do powiedzenia w dziś rządzących partiach, które działają jak korporacje [rządzi mała grupa a reszta podlega dyscyplinie].
    • mieszkajacywpl Re: Głosuj bez obciachu 25.08.11, 15:22
      zrobią i wymyslą wszystko, żeby tylko nic nie zmienić..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka