Dodaj do ulubionych

WOŚP 2012

04.01.12, 21:30
https://plus.google.com/u/0/105032179049531510977/posts/NuScNXjL8Cb

Gramy z pompą! Zdrowa mama, zdrowy wcześniak, zdrowe dziecko, czyli na zakup najnowocześniejszych urządzeń do ratowania życia wcześniaków oraz pompy insulinowe dla kobiet ciężarnych z cukrzycą!

Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy!
Gramy z pompą!
Sztab WOŚP J-L
Obserwuj wątek
    • harpal Re: WOŚP 2012 04.01.12, 22:27
      Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Harmonogram imprezy
      8 Styczeń 2012
      Plac partyzantów przy OSIR
      9:00 Wyjście wolontariuszy na miasto
      10:00 Mecz
      13:00 Blok zabaw dla dzieci organizowany przez ZHP
      -gry i zabawy
      -konkursy
      14:00 Zawsze bezpieczna seminarium samoobrony dla KOBIET
      15:30 Świtezianie
      16:30 I część licytacji
      17:00 The COX
      18:00 II część licytacji
      18:30 APOKALIPSA (Wołów)
      20:00 Światełko do nieba
      20:15 Shot & Ola
      21:00 ZAKOŃCZENIE
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: WOŚP 2012 06.01.12, 13:10
        18:30 APOKALIPSA (Wołów)
        Majowie nie pomyili się.Koniec świata
        • harpal Re: WOŚP 2012 06.01.12, 14:37
          Tekst linka

ZAPRASZAMY SEDRECZNIE!
          Apokalipsa będzie mamy nadzieję, że zagrają z POMPĄ!

OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!
          • djmixer1 Re: WOŚP 2012 06.01.12, 18:19
            Lepiej dać kasę na dzieci niż sukienkowym katabasom!.
            https://www.przeglad.olawa.pl/images/stories/2012/kultura/jelcz-laskowice/final02.jpg
            • d2creation Re: WOŚP 2012 07.01.12, 17:12
              A sukienkowi przeżrą daninę nie płacąc żadnego podatku. Amen.
              • kasjan007 Re: WOŚP 2012 07.01.12, 17:33
                Nie byłoby potrzeby funkcjonowania WOŚP, gdyby władza zajęła się tymi narodzonymi i opieką nad nimi, zamiast kłócić się o zarodki i nimi się przejmować. Niestety,nasi rządzący od lewa do prawa boją się tych facetów w śmiesznych sukienkach. Ktoś musi myśleć o maluszkach. jurkowi i WOŚP zawdzięczamy to,że noworodki są przebadane kompleksowo. A co zawdzięczamy katabasom, no co? Biorą od baranków a w zamian chcą aby za nich bóg zapłacił.
                • anna0601 Re: WOŚP 2012 09.01.12, 16:13
                  Kasjan, masz całkowitą rację. Niedawno byłam na pediatrii w klinice i prawie na każdym aparacie widoczne są czerwone serduszka. Naklejek Caritasu nie widziałam. Jestem wdzięczna Owsiakowi za dwudziestoletnią pracę.
                  • adamogo Re: WOŚP 2012 09.01.12, 16:21
                    Nie widziałaś, bo widzieć ich nie mogłaś. Caritas nie jest fundacją, która zajmuje się zakupem urządzeń medycznych.
    • lafare Re: WOŚP 2012 07.01.12, 13:27
      Znów pasibrzuchy od jąkały wyślą dzieci na ulicę i będą żebrać na nowe wille.
      • laluna11 Re: WOŚP 2012 09.01.12, 09:46
        Lafujare dałeś choć grosik?? Jak nie to zamknij jadaczke.
    • hersst Re: WOŚP 2012 07.01.12, 13:46
      Mam nadzieję, że kiedyś w końcu skończy się ta żebranina i ośmieszanie nas.
      • d2creation Re: WOŚP 2012 07.01.12, 17:09
        Masz na myśli kler oczywiście? Dziś pocałowali u mnie klamkę.
        • petit7 Re: WOŚP 2012 08.01.12, 08:18
          Wszyscy, którzy krytykują akcję Jurka Owsiaka nie mają pojęcia, jak dużo dają takie zbiórki pieniędzy dla chorych dzieci. Wystarczy pojechać do oławskiego szpitala i przekonać ile tam jest aparatury kupionej z pieniędzy WOŚP. Za pieniądze zbierane w kościołach nic tam nie kupiono...
          • lafare Re: WOŚP 2012 08.01.12, 10:07
            petit7 napisał:

> Wszyscy, którzy krytykują akcję Jurka Owsiaka nie mają pojęcia, jak dużo dają t
            > akie zbiórki pieniędzy dla chorych dzieci. Wystarczy pojechać do oławskiego szp
            > itala i przekonać ile tam jest aparatury kupionej z pieniędzy WOŚP. Za pieniądz
            > e zbierane w kościołach nic tam nie kupiono...

Dobrze było by się dowiedzieć ile z tego sprzętu jest używane, bo NFOZ nie podpisał na niego kontraktu? W tym roku jakoś mało było chwalenia się ilością zakupionego sprzętu nie tylko w Oławskim szpitalu.A swoją drogą może byś wyliczył ilość sprzętu zakupionego dla oławskiego szpitala.
            Pozdrawiam
            • kuter85 Re: WOŚP 2012 08.01.12, 11:59
              www.wosp.org.pl/medycyna/sprzet_zakupiony_przez_orkiestre tutaj możesz wszystko sprawdzić...
            • laluna11 Re: WOŚP 2012 09.01.12, 09:47
              Dowiedz się co robi ze zbiorkami twoj guru Rydzyk.Od Owsiaka won gnido.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: WOŚP 2012 10.01.12, 13:30
                kultura europejska, europejskie miłosierdzie i europejska etyka w jednym.Owsiak to fetysz i bóstwo?Jak sika pod potem to rosną tam lilie?A jak się zająknie i zapluje to oplutym inwalidom odrastają kończyny?
                • stereo160 Re: WOŚP 2012 10.01.12, 13:51
                  ... niby rozregulowanyradioodbiornik, a cuchnie djopluwaczem ...
    • wygadana Re: WOŚP 2012 08.01.12, 12:18
      Sama widziałam sprzęt zakupiony przez WOŚP w Oławie. To bardzo niesmaczne w jaki sposób krytykuje Owsiaka polski kler.
      • skuterionex Re: WOŚP 2012 08.01.12, 17:18
        Zawsze daję na WOŚP. U mnie to tradycja. Jak nie mogę spotkać wolontariuszy to idę do biura zbiórki. Bardzo cenna akcja.Raz w roku przypomina, że można zrobić coś dla innych, to nie kosztuje dużo wysiłku. Możesz nawet wesprzeć smsami. Piękna inicjatywa. Pozdrawiam sympatyków WOŚP.
        • kasjan007 Re: WOŚP 2012 08.01.12, 18:15
          To po prostu obowiązek. Skoro państwo, rząd mają gdzieś, dobrze,że są ludzie, którym chce się chcieć. Jestem całym sercem za. Zresztą, spotkaliśmy dzisiaj wolontariuszy cztery razy i dla każdych mieliśmy przygotowane banknoty. ponadto wysyłaliśmy sms-y. Warto, na prawdę warto.
          • adamogo Re: WOŚP 2012 08.01.12, 21:07
            Kasjanku, naprawdę warto, to zainwestować w słownik naszego języka. Oczywiście w twoim przypadku.
            Obowiązek? Chcę, daję. Nie chcę, nie daję. Dałem jak co roku, ale nie będę idealizował swojego wizerunku na forum (kasjankusmile) i chwalił się, jak to latałem za wolontariuszami z... banknotami! (jak to pięknie brzmi, nie montery, a banknoty, +10 do skromności).
            Szczytny cel, gorzej z rozliczeniem wszystkich pieniędzy.

Wielka zbiórka, a gdzie w tej roli państwo? Ile jeszcze lat będziemy się corocznie zrzucać na potrzeby chorych? Do cholery, przecież żyjąc w państwie prawa, płacąc podatki i "czując" się ubezpieczonym, czegoś się w końcu wymaga. Dzisiaj ani słowo nie padło o polityce w służbie zdrowia. Nawet minister Arłukowicz powiedział, że dzisiaj jest WOŚP, i niczym innym się w ten dzień nie zajmuje. Też bym się cieszył, gdybym mógł sobie odpisać kilkadziesiąt milionów z budżetu na służbę zdrowia. A co! Orkiestra zbierzesmile

Petitku. Co do Oławy, to z publikacjach WOŚP z ostatnich 5 lat - zakupiono dwa urządzenia do screeningowego badania słuchu OTO READ. Dobrze, że chociaż dwa, ale dla ciebie ta liczba zamienia się w kilkadziesiąt. Już wiem, dlaczego nie lubisz długich tekstów. Kilka zdań ze zrozumieniem to dla ciebie problem, a co dopiero jakiś dłuższy tekst.

Księża? Nie słyszałem, aby byli od kupowania sprzętu lekarskiego. Wspomnę tylko o jednej fundacji, bo nie chce mi się wdawać w dyskusję ze ścianami, które i tak swoje lepiej wiedzą. Caritas - jakoś dwa lata temu zebrał ponad 440 milionów zł. Na zadania statutowe wydał 435 milionów. Tylko, o zgrozo... Caritas jest kościelną instytucją charytatywną! No ale jak to? Przecież Kościół ma gdzieś sprawy chorych, niedożywionych, biednych... No i co z tego, że przed samą Wigilią sprzedają kilka milionów świec w Kościołach. Przecież Kościół, wg. petitka, kasjanka czy mixerka, nie pomaga i już.
            • stereo160 Re: WOŚP 2012 09.01.12, 10:49
              adamogo napisał:

"Księża? Nie słyszałem, aby byli od kupowania sprzętu lekarskiego. Wspomnę tylko
              o jednej fundacji, bo nie chce mi się wdawać w dyskusję ze ścianami, które i tak swoje lepiej wiedzą. Caritas - jakoś dwa lata temu zebrał ponad 440 milionówzł. Na zadania statutowe wydał 435 milionów. Tylko, o zgrozo... Caritas jest kościelną instytucją charytatywną! No ale jak to? Przecież Kościół ma gdzieś sprawy chorych, niedożywionych, biednych... No i co z tego, że przed samą Wigilią sprzedają kilka milionów świec w Kościołach."

wau, rewelacja, rozczuliłem się do łez, w końcu będziemy oświeceni kto jest rzeczywistym darczyńcą
              • adamogo Re: WOŚP 2012 09.01.12, 16:22
                Stereo, żadnych pouczeń? Żadnych rad godnych mędrca? Żadnych peanów na cześć PO? Co się z tobą dzieje?
                • brrr78 Re: WOŚP 2012 10.01.12, 08:06
                  adamogo możesz podać źródło, bo nigdzie w necie nie mogę znaleźć żadnego rozliczenia Caritasu.
                  • stereo160 Re: WOŚP 2012 10.01.12, 08:35
                    brrr78 napisał:

"adamogo możesz podać źródło, bo nigdzie w necie nie mogę znaleźć żadnego rozliczenia Caritasu.?

brrr78 b. dobre pytanie, ale chyba za dużo wymagasz od gminnego "mentora". Podane cyferki są zapewne wytworem jego wyobraźni i kolejnym przejawem zaklinania rzeczywistosci. brrr78 proszę, nie męcz go, niech się cieszy bidulek, że mu wierzymy.
                    • adamogo Re: WOŚP 2012 10.01.12, 15:49
                      Oczywiście, że mogę podać źródło. Sprawozdanie za rok 2010.
                      www.caritas.pl/images/stories/raporty/Caritas_Polska_sprawozdanie_finansowe_2010.pdf
                      Informacje za rok 2009 w raporcie rocznym.
                      www.jedenprocent.caritas.pl/raport.pdf
                      @stereo
                      Ja "mentorem"? Przepraszam, ale to ty dzierżysz wszystkie tytuły i o żaden z tobą rywalizować nie zamierzam.smile Tyś naszym prawdziwym mędrcem i posłańcem prawdziwej Prawdy. Tyś Mentorem, przez duże M. Prowadź nas i Laskowice Zbaw, o Stereo.
                      No jasne, że wszystkie cyferki są wytworem mojej wyobraźnismile Wyobraźnia to podstawa.
                      • brrr78 Re: WOŚP 2012 11.01.12, 10:20
                        Podałeś linki do rozliczeń z 2 lat pracy Caritasu. Rozliczenia te są ze sobą sprzeczne, gdyż ten z 2010r. zawiera dane z poprzedniego roku, a w tym raporcie z 2009 są inne liczby.

Zarzucasz Owsiakowi, że zastępuje państwo:
                        " Wielka zbiórka, a gdzie w tej roli państwo? Ile jeszcze lat będziemy się corocznie zrzucać na potrzeby chorych?"
                        Nie masz wrażenia, że kościół wyręcza MOPS pomagając najuboższym. Czemu musimy utrzymywać 2 instytucje działające na tym samym polu (koszty ogólno-administracyjne zarządu to prawie 2 750 000zł, wzrost rok do roku o 32%)
                        Gdzie zatem jest państwo? Otóż, jak wynika z raportu państwo płaci dotacje w wysokości prawie 145 000 000zł (2010r) co stanowi 60% całości przychodów. Czy zatem zasadne jest pytanie o koszty, ponoszone przez państwo, organizacji WOŚP
                • stereo160 Re: WOŚP 2012 10.01.12, 08:30
                  adamogo napisał:

"Stereo, żadnych pouczeń? Żadnych rad godnych mędrca? Żadnych peanów na cześć PO? Co się z tobą dzieje?"
                  Widzisz, to wszystko w trosce o twoją psychikę, żal gardło mi ściska jak widzę twoje cierpienie, zapewne masz równiez kłopoty ze snem. Czas na terapię.
                  • proszenieregulowacodbiornikow Re: WOŚP 2012 10.01.12, 13:28
                    znów ci się wewnętrzny doktor psychiatra ujawnił?wkleiłbyś choć raz tutaj receptę z pieczatką zawodową bo coś nie chce wierzyć w twoje kwalifikacje lekarskie i przez to cały czas je podważam
                    • stereo160 Re: WOŚP 2012 10.01.12, 13:50
                      ... niby rozregulowanyradioodbiornik, a cuchnie djopluwaczem ...
                      • adamogo Re: WOŚP 2012 10.01.12, 15:55
                        No i znowu stereo wie lepiejsmile Widać, że powoli wraca do formy i megalomania nadal jest wzrostowa. Tylko coś brakuje tych peanów na cześć PO. No ale pożyjemy, zobaczymy, zapewne niedługo się pojawią.
                  • adamogo Re: WOŚP 2012 10.01.12, 16:05
                    Widzisz moje cierpienie? Czyżbyś teraz stał się lokalnym specem o telepatii? Tytułów przybywa, a ty się nam nie chwaliszsmile No i dziękuję, że troszczysz się o moją psychikę. W końcu to ty jesteś naszym nadwornym psychologiem i psychiatrą w jednym. Oczywiście o ścisku gardła się nie wypowiem. Jako że jesteś lokalnym specem od chorób wszelakich a także ekspertem od farmakologi, wiesz najlepiej, jakie leki na gardło przyjąć. Co do snów, to nie podejrzewałem, że z nowym rokiem staniesz się specem od ich czytania. Ale u ciebie wszystko jest możliwesmile

Z terapią jeszcze się wstrzymam. Czekam na kolejne diagnozy i recepty od ciebie, bo twoja megalomania próbuje wspiąć się na nowe szczyty.
    • petit7 Re: WOŚP 2012 08.01.12, 20:54
      Jak dotąd zebrano 23 156 118, 97 zł.
      • harpal Re: WOŚP 2012 08.01.12, 23:13
        Podczas XX finału zebraliśmy nieco ponad 22 tysiące złotych. Zatem pobiliśmy rekord sprzed roku! smile
        Dziękujemy wszystkim!
        • stereo160 wrogoowsiakom ... 09.01.12, 10:36
          ... goraco polecam
          fakty.interia.pl/felietony/walenciak/news/odczepcie-sie-od-owsiaka-dajcie-zyc,1743709
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka