Dodaj do ulubionych

agencje pracy

03.03.12, 15:09
Właśnie zobaczyłam artykuł, a w sumie tylko początek tego artykułu jaką to znowu wpaniałą reformę przeprowadzić chce Pan Tusk.Pisało coś o kilku wykonywanych zawodach. Na myś przyszli mi od razu ludzie zatrudnieni przez agencje(tz, praca tymczasowa). Z dnia na dzień taki człowiek traci pracę, umowy przedłużane sa newat co 2tygonie,1 miesiąc i mogą dawać takich umów nawet 100. Jak tacy ludzie mają żyć?! nie mogą wziąć chociażby kredytu. Przeglądając ogłoszenia o pracę bardzo często ogłaszają się pośrednicy pracy, a firma wktórej dany czlowiej jest zatrudniony często nie chce go przejąć. Zastanawia mnie dlaczego i skąd wogóle pomysł na fukcjonowanie takiego CZEGOŚ. Dlaczego nasz rząd na to pozwala!!!!
Obserwuj wątek
    • przebudzonyx Re: agencje pracy 03.03.12, 21:16
      Najwyraźniej w tej kwestii rząd nie kieruje się interesem obywateli, bo wystarczy im przed wyborami nawciskać kitu [kiełbasa wyborcza lub jakaś lokalna odmiana jabłka wink] i ciemny lud zagłosuje na wskazanych przez telewizornię ciągle tych samych od 20 lat ludzi.

W efekcie wybrani nie muszą kierować się potrzebami wyborców tylko dostępem do mediów i kasą od sponsorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka