flinston7 01.11.14, 15:02 nie wiem nic o tej osobie, proszę podpowiedzcie mi któż to taki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azeta2 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 02.11.14, 10:03 młoda, ambitna i wykształcona ale niestety popełniła falstart... Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 02.11.14, 10:34 widziałem zdjęcie na banerze, wygląda na lekko po 50tce to juz nie taka młoda przecież, czemu popełniła falstart? ona jest z Piechowic w ogóle? Odpowiedz Link
azeta2 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 02.11.14, 15:58 wg mnie falstart, bo ma rok pracy w samorządzie. Czyli małe doświadczenie powinna nabrać większego a dopiero potem próbować sił w wyborach. A na banerze to ZGB jakby jej rówieśniczka :) Odpowiedz Link
baks44 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 02.11.14, 19:41 Halo to są wybory na Burmistrza,a nie na MISS UNIVERSUM wiek i wygląd nie mają tu znaczenia liczy się program i zaufanie MIESZKAŃCÓW Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 02.11.14, 19:54 Lepsza Pani po 50tce niż po 80tce :) Falstart? Nie powiedziałabym! Lepsze małe doświadczenie niż żadne. A tak nawiasem to Burmistrz sprawuje władze wykonawczą, a organem kontrolnym są radni i większość od nich zależy. Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 09:54 jako pracownik podległy burmistrzowi startuje? coś mi tu nie pasuje? przecież WR daje jej prace, jest jej chlebodawcą. chyżby na tym etapie jakieś rozgrywki hmmmmmm albo z góry zakłada że WR zostanie, bo chyba każdy inny kandyat na burmistrza widzi na czym polegać może sens jej kandydatury i raczej z takim pracownikiem ze względu na zaufanie dalszej współpracy widzieć nie będzie Odpowiedz Link
azeta2 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 10:02 nie, nie chyba po prostu niektórzy mają tak, że sami sobie strzelają w kolano - ktokolwiek teraz nie wygra to widząc w DoPi konkurencje pod byle pretekstem pożegna ja z pracy... a w jej wygraną wierzy tylko chyba ona sama Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 10:29 Może to zwykła zazdrość? Nie wiem kto lepszy by był Kamiński czy Kalisz, którzy nie maja pojęcia o niczym. Na każdego można coś znaleźć... Odpowiedz Link
edi.ed Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 11:21 Wiesz co ? Napisz pod jednym nikiem a nie obrabiaj dupy Pirogowej zadajac pytania kto to taki itp.Po chwili odpowiadasz na pytanie juz pod innym nikiem . Na poczatku pytasz kto to a potem stwierdzasz ze pracuje w urzedzie i ma 50 lat to skad to wszystko wiesz i malo tego czytajac informacje z ulotki tam sie przedstawila z imienia i nazwiska lacznie ile ma lat. Ja lubie pozartowac ale to co wypisujesz , troche wykracza poza granice dobrego smaku. Pozdrawiam i przepraszam za idiotow . Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 11:38 mądralo edi.ed zobacz sobie kiedy co napisalem, przez 4 dni trochę sie dowiedzialem o kandydatach i dowiedzialem sie że ta osoba pracuje w urzędzie i zajmuje się smieciami. nik mam jeden bo w przeciwieństwie do ciebie żadko bywam w piechowicach ale glosowac tu wlaśnie bedę więc nie bądz taki ura bura, mam prawo pytać, i jak się dow. że pracuje w urzędzie to już mam obraz jasny. ja wybieram tym razem osobę, której chce być pewny, nie jak kiedyś namowili mnie na WR i sie przejechałem więc sie edi.ed nie madruj że pytam. teraz oddam głos świadomie, napewno nie na pierógową i napewno nie na WR. Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 11:42 edi.ed a uloki tej pani do dzisiaj nie widziałem tylko twarz na plakacie! teraz to mnie mało obchodzi co pisze w ulotce jak widzę zależność, i ile ma lat. Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 16:09 Śmieszą mnie wasze żale...To wiek świadczy o tym co zrobi jako burmistrz?!? Nie wiedziałam! Skoro tutaj nie przebywasz drogi flinstonie to po co takie wypowiedzi? Nie widziałeś ulotki? Jak to możliwe skoro weryfikujesz wszystkich kandydatów. Nie widziałeś? Może nie chciałeś, bo wiesz że jest dużą konkurencją dla pozostałych. Radzę następnym razem skonsultować się z polonistą odnośnie Twoich wypowiedzi. :) Odpowiedz Link
edi.ed Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 18:19 I co kolego Barniego, myszka miki skopala ci dupsko . Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 23:19 Nie odpisze ten Pan, Żeby odpisać, trzeba mieć odrobinę honoru. Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 22:36 To powiadasz Pan: ura bura, hmmmm Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 23:22 Flinston - tak dla Twej wieści mieszkam w Piechowicach od 49 lat, a Ty? Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 19:29 no skopała skopała, stresuje sie miki kobiecina i aż kopać zaczyna Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 19:47 I co teraz zaczniesz o mnie gadać jakieś bzdury wyssane z palca? Stawiam, że jesteś albo kandydatem na burmistrza albo na radnego i chcesz narobić komuś koło dupy... Zastanów się lepiej człowieku co piszesz. I skończ już tą dyskusje bo będę nieprzyjemna do kwadratu. Chciałeś na siebie zwrócić uwagę?Wygłosić swoją opinię? Brawo! Udało Ci się! Czep się może teraz innych kandydatów, bo na pewno masz coś ciekawego do powiedzenia na ich temat. A i jeszcze jedno. Nie zapomnij napisać kto z nich ile ma lat, przecież to takie istotne w rozwoju Piechowic... Odpowiedz Link
alfavilla Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 21:07 Myszko mylisz się ,wiek jest bardzo istotny, w przypadku najmłodszej kandydatki to duży a nawet bardzo duży plus ale w przypadku drugiej pani trochę to ryzykowne. Jak wygra wybory na burmistrza to skończy kadencje jako 72 letnia babcia. Sprawowanie władzy to nie tylko odpowiedzialność i obowiązek ale również reprezentowanie miasta na różnych spotkaniach i imprezach towarzyskich. Mając na uwadze , że obecny burmistrz jest osoba bardzo towarzyską i imprezową , lubi sobie pośpiewać i potańczyć . Sprawowanie w taki sposób władzy może być bardzo ryzykowne dla kogoś w podeszłym wieku. Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 21:45 Własnie cały czas o tym mówię...Mówienie o Dorocie, że ma 50 lat jest totalną bzdurą! To młoda i wykształcona osoba. I to dla niej duży plus. :) Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 22:00 teraz każdy wykształcony w czymś. takie czasy! to nie argument. Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 22:40 Jakie czasy? Rozwiń wątek. Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 23:04 Nie przepadam za bohaterami kreskówek Disneya, Pani pisze jednak wyjątowo rozsądnie, pozdrawiam. Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 21:57 alfavilla po części masz racje, ale czy nie uważasz że bycie burmistrzem to jakby bycie kapitanem okrętu - tutaj musi być ktoś doświadczony, znany, dający nadzieję, co sobą reprezentuje pani piróg poza etatem w urzędzie otrzymaną za kadencji pana rudolfa? co? wygórowane własne ambicje? jaki bylby kapitan z tej pani? boje się myśleć aż. burmistrz to nie zabawa - to 4 lata rządzenia miastem. nie stać nas na szprotki ale na prawdziwe ryby. zobacz jaki był Ejnik - a i sporo zrobił, wszedzie coś potrafił zdziałać. a teraz jeszcze troche a sie kazdy bedzie pchał. oczywista ma każdy prawo startować- ale trochę powagi dla urzędu burmistrza. To mój apel. ja jestem lekko zniesmaczony i mam do tego prawo. i kończe wątek. Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 03.11.14, 22:36 A Ty z góry zakładasz, że sobie nie poradzi. Niepoważny jesteś! Skoro tak dobrze znasz się na rządzeniu miastem, jesteś doświadczony itd. to czemu nie startujesz? A może własnie jesteś kandydatem..? Wcześniej również napisałeś, że "żadko" tu bywasz, więc dlaczego masz tyle do powiedzenia i jaki masz w tym interes, żeby zniszczyć Dorotę na forum i wypisywać o niej takie bzdury? Odpowiedz Link
flinston7 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 04.11.14, 07:22 myszko miki to pisze Ci przecież, że wg mnie burmistrz to jak kapitan z doświadczeniem, pisze przekonaj mnie bo nie widze sensu tej kandydatury a Ty ciagle ze ja atakuje ta pania. zdecydowala sie startowac na burmistrza a juz nie znosicie krytki czy pytań - a przez 4 lata byłoby ich sporo, w internecie nie widze portfolio tej osoby, jej strony, widzialem baner na obwodnicy i tyle. dla mnie burmistrz = doświadczenie w samorzadzie czy wielu dziedzinach, przekonaj mnie do swojej kandydatki a nie tylko piszesz ze atakuje. powtarzam - nie wiem prawie nic o tej osobie, w internecie cisza, jakis baner, odpowiedz mi szczerze czy Piechowice i mieszkańcy zakreslajac tak na osobie o ktorej niewiele wiadomo nie ryzykuja 10000 razy bardziej niz kreslac rudolfa, baranowska, kalisza, szyszke, kamińskiego? i tylko o to prosze, po to są fora. ale dajmy może już spokój bo ja swoje, wy swoje, ok życze jej powodzenia - ja na nią jednak nie zagłosuje bo mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link
azeta2 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 04.11.14, 10:19 I tu jest sedno - ludzie głosują na kandydatów którzy ich przekonali, czyli przekonujących. Najczęściej takie przekonanie można sobie wyrobić obserwując sprawowanie władzy przez dana osobę. Mamy 2 osoby, które już są "sprawdzone" jedna lepiej wypada druga zdecydowanie gorzej.... pozostali nam mówią że sobie poradzą.... no ta co tak namieszała też tak mówiła.... Więc jak ktoś chce może zagrać w rosyjską ruletkę - Ja tam nie ryzykuję Lepszy wróbel w garści jak to mówią i ten wróbel naprawdę nie jest taki zły, ci co go tu opluwają to reprezentanci innych komitetów - a że tak działają to tez o nich świadczy.... Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 04.11.14, 14:31 No to na nią nie głosuj. Wolny kraj. Idź zakreśl na wyborach babcię Zosię, wysokiej klasy pijaczynę, która poczęstuje Cię trunkiem z równie z wysokiej półki. Krętacza Jacka który da nam wszystkim rowery abyśmy w wolnych chwilach aktywnie spędzali czas. Również zadbaj o grubość portfela Kalisza, który stworzy specjalnie dla ciebie nowe miejsce pracy. Idź zagłosuj świadomie, bo oni mają taaaakie duuuuże doświadczenie :) Odpowiedz Link
myszkamiki07 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 04.11.14, 14:35 I właśnie o to chodzi azeto. Mogliby wypowiadać się tu mieszkańcy Piechowic, a nie kandydaci na radnych... Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 22:44 Jak można wypisywać takie nonsensy? To naprawdę zdumiewające. Kolego - doswiadczenia zdobywa się wraz z życiem, Ty akurat tego nie zrozumiesz, ale i tacy jak Ty są niepotrzebni. Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 22:39 Czyli 40 lat to podeszły wiek. Hmm Odpowiedz Link
meltorme1 Re: sens kandydatóry Doroty Piróg 09.11.14, 21:49 Ta wypowiedź świadczy o Pana poziomie intelektualnym. Odpowiedz Link