Dodaj do ulubionych

Głosujmy na nową partię RAZEM.

21.10.15, 19:39
Jest w końcu partia dla ludzi, którzy mają dość polityki ostatnich kilkunastu lat. Nowi ludzie, młodzi i pełni ideałów i chętni do pracy.
Zagłosujmy na partie Razem.
Obserwuj wątek
    • petit7 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 21.10.15, 21:17
      Ta partia to czarny koń tych wyborów. Tak jak Kukiz dostał niespodziewanie dużo głosów w wyborach prezydenckich. Tak partia Razem zaskoczy tym, że dostanie się do Sejmu.
      • norbert1253 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 21.10.15, 21:42
        Albo odbierze głosy Kukizowi i Sojuszowi, że żadne z tych ugrupowań nie przekroczy progu wyborczego łącznie z partią Razem
        • manzeta1 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 23.10.15, 20:55
          Mam nadzieje że wyborcy zagłosują na KUKIZ 15 oni tak samo chcieli by zmienić Polskę.Ja zagłosuję na panią Edytę Kubik moja rodzina tak samo.
        • norbert1253 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 25.10.15, 21:37
          Chyba miałem rację. Lewica przez rozdrobnienie przegrała.
    • amigos4 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 21.10.15, 21:53
      Super partia, dzisiaj w kropce na i proponowała 75% podatku dochodowego dla najbogatszych.
      Załóżmy taki scenariusz. Jesteś młody ambitny. Kiedy znajomi balują, ty uczysz się i pracujesz.
      Po latach zakładasz własną firmę. Ciężka praca popłaca, odnosisz sukces, zarabiasz duże pieniądze.
      Rząd dowala ci 75% podatku dla równości społecznej.
      Super sprawiedliwość, super partia smile
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 21.10.15, 23:13
        gdyby nie GW, nasi nieudacznicy w życiu nie znaleźliby sobie nowej małpki do przytulenia się
        a teraz nowy mis przytulanka o którym zapomną jak o propsowaniu januszka
        wczoraj korwin, kukiz, wcześniej palikot a teraz kolejny
      • tiges_wiz Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 22.10.15, 09:33
        akurat taki podatek działa inaczej.
        nie zapłacisz 75% od 500000 tylko od kwoty wyższej niż 500000.
        jak zarobisz milion to za 500 000 zapłacisz podatek jak każdy, a dopiero za drugie 500 000 75%.
        oczywiście kwestia do dyskusji jest czt to ma byc od 500 000 bo to jak dla mnie jest to kwota za niska i czy 75$ (to jak dla mnie kwota za wysoka)
        • amigos4 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 22.10.15, 17:45
          O czym tu dyskutować 75% podatku, kary za to, że ktoś jest ambitny i zdolny!
          Myślę, że młodzi już przejrzeli na oczy i zagłosują na kogoś spoza systemu, a w partii razem jest mnóstwo ludzi powiązanych z PO.
          Osobiście głosuję na KORWIN, drugą opcją jest Kukiz, ale ostatnio zachowywał się jak chorągiewka i stracił moje zaufanie.

A propos podatków proponowanych przez Razem to wygląda to tak.

Dla zachwyconych Zandbergiem - ciekawy wpis, znaleziony w Internetach
          Każdego popołudnia 10 znajomych wybiera się wspólnie na obiad do restauracji. Rachunek za cały obiad wynosi 100 zł. Ponieważ cała dziesiątka nie zarabia po równo, a wręcz przeciwnie
    • makler4 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 22.10.15, 06:08
      Ta partia z liderem Adrianem Zandbergiem ma dobry program. Młodzi na nich zagłosują. A głosy zabiorą PiS-owi i peowcom.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 22.10.15, 10:41
        Czy to ci sami młodzi, którzy masowo mieli zagłosować na palikota?
        Bo jakoś innych młodych nie widzę.
        Możesz mi przypomnieć wyniki ostatnich sondaży i ilości głosów na lewicę?
      • proszenieregulowacodbiornikow PRL to już było 22.10.15, 10:41
        i tyle w temacie
    • przystojna Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 22.10.15, 21:35
      Partii Razem bliżej do reguł jakie są w Danii niż w PRLu.
      Konkurencja, szczególnie PiS wszystkim chce przylepić jakąś łatkę, aby czasem ktoś niezdecydowany nie pomyślał przed wyborem.
      • norbert1253 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 22.10.15, 22:37
        Podbierze głosy Sojuszowi i tak jak pisałem wcześniej doprowadzi do tego, że żadna z tych partii nie przekroczy progu wyborczego. Szkoda, że nie mamy prawdziwej lewicy a tylko lewaków.
        • proszenieregulowacodbiornikow PRL wraca? 23.10.15, 00:22
          problem z socjalistami jest taki, że w jakimś momencie skończą się im pieniądze na rozdawanie i wyrównywanie szans
          a zarabiać nie będzie miał kto
          i nie będą mieli czym kupować sobie elektoratu
          to w sumie obieg zamknięty jak w szambie
          kwestia wywozu pozostaje otwarta
          od kilku lat kąpiel w szambie jest dla maksymalnie 8% procent wyborców: Palikot, SLD, Razem
          o dziwo inni wolą mniej lub bardziej ciepłą wodę w kranie
          szambonurki nadal jednak upierają się, że im pachnie
          • itakmamracje Re: PRL wraca? 23.10.15, 20:58
            z kolei problem z pisowcami "jest taki, że w jakimś momencie skończą się im pieniądze na rozdawanie i wyrównywanie szans
            a zarabiać nie będzie miał kto
            i nie będą mieli czym kupować sobie elektoratu
            to w sumie obieg zamknięty jak w szambie
            kwestia wywozu pozostaje otwarta"
            tak mi się to jakoś skojarzyło...
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: PRL wraca? 23.10.15, 22:33
              zdecydujcie się, towarzyszu: PS to lewica czy prawica??
              smile
              • itakmamracje Re: PRL wraca? 23.10.15, 22:44
                Zależy jaką kwestie weźmiemy pod rozwagę.
                To co napisałeś, dotyczy się zarówno lewicy jak i "PS'
    • djmixer1 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 23.10.15, 05:51
      Kwaczynski już był na konsultacjach u Rydzyka. Jest szansa wyrzucić na śmietnik partyjniaków z PO i PiS. Trzeba to zrobić.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 23.10.15, 07:15
        Przykro mi o tym mówić, ale śmietnik na razie okupuje trwale "Twój Ruch", a i towarzysz Miller od czasu do czasu przed wyborami tam zagląda, żeby pokazać, że ludzie ze śmietników żyją. Jest to wielkie poświęcenie. Obiadki u tow. Kalisza smaczne są i wypasione. Żal od stołu odejść.
    • djmixer1 Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 23.10.15, 21:50
      Jeśli chcecie prawdziwej zmiany, to głosujcie na partie Razem.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Głosujmy na nową partię RAZEM. 25.10.15, 21:46
        się chłopaki i dziewczyny nagłosowaliście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka