wygadana 29.01.05, 18:05 Czy Żyd jest gorszy od Polaka? Co sądzicie o Żydach o ich bogatej historii, o tym że Chrystus był Żydem. Czy mieszkają w Jelczu Laskowicach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petit7 Re: Żydzi... 29.01.05, 19:47 Faktem jest, że historia tego narodu jest duzo bardziej bogata ale i tragiczna zarazem. Wśród Noblistów ich jest bardzo dużo, co może potwierdzać pogląd, że są jednak statystycznie mądrzejsi niż inne nacje. W Jelczu Laskowicach, też słychać charakterystyczne ich nazwiska, że wspomnę rodzine Rozenbergów. Osobiście nie mam nic przeciwko Żydom ale słychać na ulicy głosy im nie przychylne. Odpowiedz Link
iamthem Re: Żydzi... 29.01.05, 21:38 Naród jak każdy inny. Heh a kim miał być Jezus? Niektórym się wydaje że polakiem pewnie, takie odnoszę wrażenie czasem. I kim miał być skoro oczekiwanie na zbawiciela to żydowska mitologia i religia? Żydzi jak każdy inny naród mi nieprzeszkadzają. Jestem tolerancyjny, wszyscy jesteśmy przecież ludźmi. A państwa i narody są wg mnie zupełnie niepotrzebne. Jeden swiat, jeden kraj, Ziemia! Po co nam granice itd. Wiem utopia ale pomarzyć można... Odpowiedz Link
irmi19 Re: Żydzi... 31.01.05, 16:11 Tyle samo chamów jest wśród Żydów ile wśród innych narodów. Uważam, że Żyd to zwykły człowiek i nie należy go ani faworyzować ani potępiać. Wogóle samo rozpoczynanie tego tematu jest świadectwem tego, ze Żydzi wciąż wzbudzają w nas silne emocje, a nie powinni, ale przecież zawsze trzeba sobie znależć jakiegoś kozła ofiarnego. U nas trafiło na Żydów, Cygan i Rosjan, natomiast w wielu zachodnich krajach to z nas się naśmiewają, a nawet nienawidzą. To powinno nas czegoś nauczyć. Ale właściwie to ja nikomu nie karzę byc tolerancyjnym, bo tak naprawdę nikt nie jest tolerancyjny, bo czy jest ktoś kto toleruje wszystko, bez wyjątku? Odpowiedz Link