29.01.05, 18:05
Czy Żyd jest gorszy od Polaka? Co sądzicie o Żydach o ich bogatej historii,
o tym że Chrystus był Żydem.
Czy mieszkają w Jelczu Laskowicach?

Obserwuj wątek
    • petit7 Re: Żydzi... 29.01.05, 19:47
      Faktem jest, że historia tego narodu jest duzo bardziej bogata ale i tragiczna
      zarazem. Wśród Noblistów ich jest bardzo dużo, co może potwierdzać pogląd, że
      są jednak statystycznie mądrzejsi niż inne nacje.
      W Jelczu Laskowicach, też słychać charakterystyczne ich nazwiska, że wspomnę
      rodzine Rozenbergów.
      Osobiście nie mam nic przeciwko Żydom ale słychać na ulicy głosy im nie
      przychylne.
    • iamthem Re: Żydzi... 29.01.05, 21:38
      Naród jak każdy inny. Heh a kim miał być Jezus? Niektórym się wydaje że polakiem pewnie, takie odnoszę wrażenie czasem. I kim miał być skoro oczekiwanie na zbawiciela to żydowska mitologia i religia?
      Żydzi jak każdy inny naród mi nieprzeszkadzają. Jestem tolerancyjny, wszyscy jesteśmy przecież ludźmi. A państwa i narody są wg mnie zupełnie niepotrzebne. Jeden swiat, jeden kraj, Ziemia! Po co nam granice itd. Wiem utopia ale pomarzyć można...
      • irmi19 Re: Żydzi... 31.01.05, 16:11
        Tyle samo chamów jest wśród Żydów ile wśród innych narodów. Uważam, że Żyd to
        zwykły człowiek i nie należy go ani faworyzować ani potępiać. Wogóle samo
        rozpoczynanie tego tematu jest świadectwem tego, ze Żydzi wciąż wzbudzają w nas
        silne emocje, a nie powinni, ale przecież zawsze trzeba sobie znależć jakiegoś
        kozła ofiarnego. U nas trafiło na Żydów, Cygan i Rosjan, natomiast w wielu
        zachodnich krajach to z nas się naśmiewają, a nawet nienawidzą. To powinno nas
        czegoś nauczyć. Ale właściwie to ja nikomu nie karzę byc tolerancyjnym, bo tak
        naprawdę nikt nie jest tolerancyjny, bo czy jest ktoś kto toleruje wszystko,
        bez wyjątku?
        • rokoko107 Żyd to człowiek, którego inni uważają za Żyda. 06.02.05, 15:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka