poodzian 06.02.05, 18:23 religia tylko na pierszej lub ostatniej lekcji. Ocena z religi na oddzielnym swiadectwie. Kto za niech glosuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fk90 Re: religia w szkole 06.02.05, 19:22 Hej, moim zdaniem to religii wogóle nie powinno byc w szkole! A do tego aż 2 razy w tygodniu!!! Gdyby przynajmniej były to ciekawe zajęcia, albo żeby to było do czegoś potrzebne!!! Chodzę do 2 klasy gimnazjum i moje lekcje religii są okropnie nUdNe! I mamy oczywiśie obowiązkowe sprawdziany. Religie mamy 2x w tygodniu, a biologia jest tylko raz! To najbardzej jest wqurzające! Czy ktoś moze to zmienic??? Odpowiedz Link
waco86wojenny Re: religia w szkole 06.02.05, 19:52 eee tam ja lubie na religie chodzić, może dlatego że mam fajnego księdza z reli ale powiem wam jedno, religia to jedna z moich ulubionych lekcji zaraz po godz wychowawczej, robimy na niej co chcemy (religi) a jeden z ciagle przewijających sie tematów to SEKS w różnych odcieniach, np: zgubne skutki seksu przedmałżeńskiego i takie tam, można se podyskutować przynajmniej. Mój ksiądz od reli jest super. Odpowiedz Link
petit7 Re: religia w szkole 06.02.05, 20:32 poodzian napisał: > religia tylko na pierszej lub ostatniej lekcji. Ocena z religi na oddzielnym > swiadectwie. > Kto za niech glosuje. A to tak nie jest? Przecież jak religia wchodziła do szkół to takie miały być zasady. Odpowiedz Link
iamthem Re: religia w szkole 06.02.05, 22:37 Religia w szkole? Po co, z jakiej racji i czemu? Rekolekcje jakieś po jak ktoś chce i nie w szkole tylko w miejscu, które sobie kościół wygospodaruje. Przecież to dyskryminacja tylko innych religi i odmiennych punktów widzenia. I niech mi ktoś nie mówi, że można sobie załatwić papierek i nie chodzić. To dokładnie odwrotnie powinno być, jak chcę chodzić to sobie załatwiam. Państwo wyznaniowe dosłownie hehehe. Z drugiej strony religia nie jest taka zła Jak się młodzież nasłucha tych bzdur co pan w sukience opowiada, to szybciej ucieknie i nie wróci Odpowiedz Link
gallen Re: religia w szkole 07.02.05, 09:25 Zawsze sie zastanawiałem dlaczego na koniec roku szkolnego z religi dostawałem 2. A prawie wszyscy 5 , było to dla mnie bardzo dziwne (jednym słowem te lekcje religi były tyle warte co nic) Odpowiedz Link