Dodaj do ulubionych

Proponuję nową kwestę!!!!

12.06.06, 20:16
Może skrzykniemy się i zrobimy zbiórkę na bilet do innego lepszego Edenu dla
djmixera1?On sam chce wyjechać, więc może ułatwimy to jemu i przyspieszymy?
Im szybciej wyjedzie tym mniej tumanów i ich potencjonalnych potomków u nas.
Obserwuj wątek
    • adamogo Re: Proponuję nową kwestę!!!! 12.06.06, 20:20
      Najlepiej, gdyby w akcję zaangażowali się czarnismile Może sprowadzę znajomego jamajczyka z Londynu, on sprowadzi kumpli, i zorganizują przemarsz charytatywny.Oczywiście będą zbierać na bilet i edukację naszego kochanego djmixerkasmile
      • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 12.06.06, 20:25
        Albo wszyscy ubierzemy sie na czarno, kobiety w sukienkismilebo on to lubi i
        zrobimy przemarsz ulicami miasta?Będą bębny itp?Ja mam znajomego z Nigerii, też
        Czarny.
        Na edukacje nic nie da bo jak ktoś ma fasolkę zamiast mózgu to jemu nic nie
        pomoże ale za to damy mu szansę na znalezienie intratnej posady w UK, np.przy
        zamiataniu ulic, w ciastkarni,fabryce guzików?
        • heymdall Re: Proponuję nową kwestę!!!! 12.06.06, 22:34
          do anglii?? ciekawe? taki rozsadny kraj? jak on się tam odnajdzie?? może jednak lepiej Tadżykistan..?? albo Afganistan? czarni nie rządzą, poziom kultury wobec kobiet zblizobny dla zachowań djmixera, rządza nierzadko półanalfabeci jak i on..ma szanse chłopak..duże..
          • dzialkowiec1 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 12.06.06, 22:41
            No nie heymdall, wstydź się:obrażać Tadżyków i Afganów!!!Djmixer1 to osobny
            gatunek, jemu by trzeba było kupic wyspę, na której stworzy cywilizacje ludzi
            nietwardogłowych,bez "dałnów",pedałów, kołtuństwa-gdzie ludzie będą się
            szanowali(bo to słowo mixer lubi i ma dla niego "duże"znaczenie), założy sobie
            swój własny kościół, w którym duchowni będą chodzili w sukienkach a sam stanie
            na jego czele.
            A Ty do Afganistanu?(tam jak nie ma talibów lub są rozproszeni i bez wpływów to
            podobno jest lepiej)Tadżykistan?
            • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 12.06.06, 22:42
              Sorry(to tak pod nauke dzieciaka)ale napisałam pod nickiem szwagra in spe(który
              sprawdzał pocztę swą),więc to wcześniejsze to tez mojesmile
            • heymdall Re: Proponuję nową kwestę!!!! 13.06.06, 01:18
              .. o niegodni Tadzykowie i Afgańczycy..okazuje się, ze niektórzy całkiem sprawnie posługuja się ojczystym językim..nie dorastają do pięt naszemu rodzimemu półanalfabecie!! kajam się .. idę posypać głowę popiołem
    • heymdall Re: Proponuję nową kwestę!!!! 13.06.06, 02:00
      ..a ja bym zebrał djmixerowi pieniadze na tournee po świecie. Z chęcią obowiązkowy program obejmowałby:
      1. Tajlandia: tydzień pobytu na tajskim pigalaku dla turystyki homosksualnej z Europy w charakterze pracownika - niech chłopak zakosztuje tolerancji i zrozumie jak to jest
      2 Arabia Saudyjska: krytyka miejscowych "czarnych", czyli duchowieństwa muzułmańskiego, obrażanie wyznawców niektórcyh religii, samodzielna i jednooosobowa Parada Równości - pozna smak odwagi obrony swoich pogladów
      3. Chiny: obowiązkowa krytyka rządzących na Placu Tienanmen z widzocznym dobrze transparentem: precz z ministrami - nauczy sie duzo o szybkosci czołgów
      4. Korea Pólnocna: oglĄdanie najrówniejszego panstwa na ziemi i przynanie obywatelstwa wraz z wszystkimi prywilejami z tego wynikającymi
      5. Niemcy: wizyty nocne w gettach tureckich w celu zaznajomienia się z goscinnościa i tolerancja tamtejszych młodych sympoatycznych ludiz z długimi brodami..
      6. rok nauki w publicznych szkołach niemieckich, gdzie analfabeci i islamiści mieszaja się z nazistami - czyli łomot z trzech stron codziennie naraz .. neich pozna otwartość Europy..
      ..coś jeszcze?? niech pozna otwarty i tolerancyjny świat, jaki sobie wymarzył .. a potem mói o nietolerancji i kołtuniźmie (nie zna znaczenia tych słów, ale to szczegół)
      • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 13.06.06, 07:35
        Ja bym dodała jeszcze Sudan lub Somalię, tam by się musiał opowiedzieć, którą
        religię wybiera-zapewne wybrałby islam i akurat w tym przypdaku
        fundamentalistów islamskich, bo chrześcijaństwo dla niego jest:be.
    • faranhaid Re: Proponuję nową kwestę!!!! 13.06.06, 14:30
      Czytając takie,, chore "teksty ludzi z wyższym wykształceniem , to nie wiem ,czy
      się śmiać ,czy płakać .Chłopak jest, jaki jest ,chce polepszyć sobie byt , niech
      próbuje , walczy i odkrywa świat. Wyzywanie od tumanów djmixsera itd.i
      szydzenie, jest przykre do czytania. A skończone studia ,za pieniążki rodziców,
      nie świadczą ,o wiedzy codziennego życia .A on ,może jeszcze wysoko zajdze i
      tego mu życzę.A ,tak na marginesie to przykre ,że młodzi ludze ,,głosują nogami
      '',dają ,,dyla" z kraju.
      • petit7 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 13.06.06, 16:01
        Jeden rozsądny post kolegi faranhaida. Reszta wręcz przeciwnie. Podobno już dwa
        miliony ludzi wyjechało. A wyjeżdżają młodzi i najbardziej operatywni.
        • djmixer1 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 13.06.06, 21:21
          Chyba już zaczeli czarnuchy zbierać kasę. dziś do nas po kasę przyszli 2 razy!
          Raz na kościół a drugi raz na kwiatki na ołtarz. Żadnago taktu i łażą
          specjalnie po dziesiątym.
      • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 13.06.06, 22:10
        Na pewno wysoko zajdzie...może na rusztowania w Londynie czy mycie okien
        wieżowców
      • jasfinks No i co z tego że wyjeżdżają? 13.06.06, 22:29
        faranhaid napisał:

>A on ,może jeszcze wysoko zajdze i
        tego mu życzę.A ,tak na marginesie to przykre ,że młodzi ludze ,,głosują nogam
        i
        '',dają ,,dyla" z kraju.<

Każdy może daleko zajść, szczególnie młody, jeśli nie popełni w młodości zbyt
        dużego błędu!Mniejszy błąd,taki z nauczką,jest nawet korzystny bo wbija się w
        pamięć i uczy ostrożności!
        Wyjazdy młodych teraz za pracą też są korzystne,moim zdaniem,i dla nich i dla
        kraju.Wyjadą na jakiś czas,zarobią,poduczą się języka a potem wrócą otworzą tu
        firmy i sami zatrudnią innych!W międzyczasie spadnie bezrobocie!I wszystko jest OK!
        Chciałbym tu jeszcze podkreślić,że głównym powodem iż ludzie wyjeżdżają to jest
        to,że MAJĄ MOŻLIWOSC NORMALNEGO WYJAZDU!!!Powody bowiem do wyjazdu były u nas
        "od zawsze"!Gdyby za komuny otworzono nagle granice na Zachód to uciekli by
        chyba wszyscy,nie tylko młodzi!I to bez czekania na możliwość legalnej pracy
        tam!Oczywiście komuchy wyrywały by pierwsze i najszybciej, zapominając o swoim
        obłudnym pieprzeniu o patriotyzmie i zgniłym kapitalizmie...wink
    • neologin Re: Proponuję nową kwestę!!!! 14.06.06, 18:14
      o mamy na forum walczących i opluwanych
      • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 14.06.06, 18:15
        Kto jest kim?tzn.wyjasnij kto do której grupy nalezy?
        • faranhaid Re: Proponuję nową kwestę!!!! 15.06.06, 13:46
          Przyznam , że nie czytałem i nie analizowałem wypowiedzi djmixsera1 ,ale
          faktyczne jest zmiksowany i musi sie jeszcze dużo nauczyć- wszystko przednim.
        • neologin Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 21:26
          Może skrzykniemy się i zrobimy zbiórkę na bilet do innego lepszego Edenu dla
          djmixera1?On sam chce wyjechać, więc może ułatwimy to jemu i przyspieszymy?
          Im szybciej wyjedzie tym mniej tumanów i ich potencjonalnych potomków u nas.
          Nie mam wątpliwości i widzę, że na forum jest grupa bardzo mądrych i
          nieomylnych forumowiczów o ustalonych poglądach (bardzo prawicowych i
          prokościelnych) wszyscy, którzy pokazują ułomności układu są atakowani i
          opluwani lub wyszukuje się im błędy ortograficzne zapominając o meritum sprawy.
          Ja staram się być obiektywny (jeżeli coś jest możliwe) na razie stojąc z boku i
          jestem w szoku - jeśli to prawda o zachowaniu księdza! To skandal! Mogę się
          złożyć na bilet dla niego!!!
          • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 22:41
            A które zachowanie księdza wspominasz i które jest skandalizujace?Nikt tutaj
            nie chce uchodzić za nieomylnego, chyba że masz na mysli dzieciaka mixera-on
            się tak kreuje.Reszta stara się zwalczyc jego butę.
    • worthelss Ja też :P ;D 15.06.06, 20:43
      Zdaje się ze większość z Was nie czyta tego, co tu jest napisane. Albo im się
      tak tylko wydaje, bo nie wystarczy poskładać literki. Trzeba jeszcze pomyśleć
      nad sensem!!! Czytając to forum coraz bardziej tracę wiarę w człowieka i tylko
      mam nadzieje że w innych krajach, którym powodzi się lepiej społeczeństwo jest
      inteligentniejsze!
      Jak można oceniać kogoś po przeczytaniu tego co napisał on nim ktoś inny (ukłon
      w stronę faranhaid)! Jasne, że o djmixerze pisze się źle. I większość postów
      jest przeciw niemu. Ale dlaczego? Bo to chora propaganda pewnej wysoko
      sytuowanej organizacji! Przykro mi to mówić. Ale obserwując i forum i to, co
      dzieje się naokoło mnie wnioski nasuwają się same. Czy ktoś w ogóle zastanowił
      się nad tym, co pisze ten chłopak? Raczej nie. I pewnie większość nie zastanowi
      się nad tym, co napisałam tu ja…To trochę jak rzucenie grochem o ściane, ale
      próbuje.
      Dlaczego mowie o propagandzie? Bo owa wysoko sytuowana organizacja próbuje
      ośmieszyć tych, którym nie do końca odpowiada jej działalność. I widzę, że to
      im się udaje. Nabrał się już heydmall, adamogo…Jednak, co z tego, kiedy ja
      coraz częściej słyszę słowa zwątpienia i niechęć do tegoż związku. Nie
      oszukujmy się. Bo tak naprawdę to djmixer w rzeczywistości (a nie w sieci)
      będzie miał większe poparcie… A takie przysłowiowe obrzucanie się błotem
      świadczy tylko o Was samych smile Lepiej zamiast pisać kolejny wpis krytykujący
      pisownie albo naśmiewający się z piszącego nie pisać nic i zastanowić się nad
      czytaną treścią…peace
      • matejkoo Re: Ja też :P ;D 15.06.06, 21:27
        Wiesz owszem, można krytykować ale aby to było podstawne i uargumentowane.. a pisanie w stylu to jest złe bo tak.. albo ty i ty .. jesteście księżulkami.. no przepraszam czy tak dyskutują dorośli ludzie? jesteś głupi bo tak? bo ja tak mówię? to jest argument? on może nas mieszać z błotem? Zastanów się co piszesz.. bo tu obowiązuje net etykieta a djmixer nie spełnia jej wymogów i za to go będę tępić. Może pisać co chce ale niech to będzie miało ręce i nogi .. pomówienia to skandal.
      • heymdall Re: Ja też :P ;D 16.06.06, 09:10
        .. wiesz .. forum to traktuję z pewnym szacunkiem - miasto na ogół też. Ale jak przychodzi gówniarz pokroju djmixera, który nawet dziurę ozonową mógłby zrzucić na barki "czarnych", który matkę z dziećmi i osoby starsze o conajmniej kilkanaście lat obrzuca błotem, który stosuje pomówienia i łamie netykietę .. to co?? mam pogłaskać po główce i "nieładnie" powiedzieć .. na początku tak było .. chłopak nie zreflektował się, więc traktuję jak gówniarza. "Pewne wysoko sytuowane organizacje" nie mają nic do tego - to tylko podstawowy poziom kindersztuby i pewnych zasad nie pozwala mi, aby panoszył się cham i burak. Skoro jesteś taki ugodowy, nie chciałbym Cię widzieć w sytuacji, gdy pewnego dnia ktoś wpadnie Ci do domu i zacznie wyrzynać Twoją Rodzinę - też będziesz stał z boku i nie mieszał się (paluszkiem im pogrozisz??). I też będziesz stał z boku, bo "pewne wysoko sytuowane organizacje" ..
        W świecie djmixera jest miejsce dla wszystkich, tylko nie dla tych, którzy przypominają, że są jakieś granice wolności - mianowicie: odpowiedzialność za to, co się robi i mowi .. Pierwsze efekty takiego braku odpowiedzialności widzę w Holandii w postaci partii propagującej pedofilię (skoro djmixer jest taki postępowy, niech zazna smaku nowoczesności..wyślijmy go do nich! do prywatnego użytku .. w końcu to ich wolność) .. po prostu bronię świata i tego, co wyznacza pewne granice ludzkiej przywoitości ..
        • faranhaid Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 18:40
          Kindersztuby raczej nikt nie praktykuje w normalnych domach.Muszę się przyznać
          do błędu, bo młodzieniec ,,obrośnie w piórka" .Czytajac ,same drwiny i
          naśmniewnie się z djmixera , a drwiącymi są ludzie z wyższym wykształceniem ,
          którzy zniżają się do jego poziomu wysyłając go świat, chiałem stanąć po jego
          stronie.Traktuję go jako zbuntowaną młodzież , ale nawet zbuntowana młodzież
          musi przestrzegać zasad , a w wypowiedziach chłopakowi tego brakuje.Dlatego mój
          apel do djmixera, zmień forme swoich postów.Nie potrzeba być nawiedzonym
          katolikiem , ale to jest tradycja, którą ty deptasz , wyśmiewasz ,robsz sobie
          ,,jaja ", a tak naprawde to drwisz z sam z siebie i z swoich bliskich , bo
          wywodzisz się z tego środowiska.A tradycje, tworzy się pokoleniani.
          • djmixer1 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 20:01
            Cieszę się, że są na forum ludzie, którzy czytają wypowiedzi nie sugerując się
            bezmyślnymi atakami innych. Nie jestem tu lubiany, bo odwazyłem się
            przeciwstawić miejscowemu klerowi. Napisałem o ich zachowaniu w kościele (gdzie
            proboszcz krzyczał odjebaj się i pokazywał fuck off) o mini romansie księdza
            Adama, o braku potrzeby budowania u nas pomnika papieża i brzydkim budynku
            kościoła itd. To wszystko wystarczyło aby księża i ich świta pod róznymi nikami
            atakowała mnie, wyśmiewała lub nawet straszyła! Mamy teraz takie czasy rządów
            Kaczorów i Giertycha i radia maryja. Teraz zbliżamy się do średniowiecza.
            Najchętniej tak myślących jak ja spalono by na stosie.
            Muszę was zasmucić czasy tej ciemności miną. Księża spokornieją i znajdą swoje
            miejsce w społeczeństwie a tych co teraz rządszą srodze osądzi historia.
            • matejkoo Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 20:24
              Do mixera abyś zrozumiał:

Przeczytaj to całe (czyli trzy razy) i powiedz mi gdzie podałeś przynajmniej jeden argument? na sprawy które rzekomo odważnie krytykujesz?
              Domniemania że Klatka to ksiądz? pisanie o rzekomym romansie? nie rób z siebie bohatera i człowieka który na całe swoje barki, bierze prawdę bo tak nie jest. Piszesz jakieś bzdury i nie podajesz argumentów.. człowieku troszkę samo krytyki.

Wiesz owszem, można krytykować ale aby to było podstawne i uargumentowane.. a pisanie w stylu to jest złe bo tak.. albo ty i ty ..
              jesteście księżulkami.. no przepraszam czy tak dyskutują dorośli ludzie? jesteś głupi bo tak? bo ja tak mówię? to jest argument?
              on może nas mieszać z błotem? Zastanów się co piszesz.. bo tu obowiązuje net etykieta a djmixer nie spełnia jej wymogów i za to go
              będę tępić. Może pisać co chce ale niech to będzie miało ręce i nogi .. pomówienia to skandal.

Wiesz owszem, można krytykować ale aby to było podstawne i uargumentowane.. a pisanie w stylu to jest złe bo tak.. albo ty i ty ..
              jesteście księżulkami.. no przepraszam czy tak dyskutują dorośli ludzie? jesteś głupi bo tak? bo ja tak mówię? to jest argument?
              on może nas mieszać z błotem? Zastanów się co piszesz.. bo tu obowiązuje net etykieta a djmixer nie spełnia jej wymogów i za to go
              będę tępić. Może pisać co chce ale niech to będzie miało ręce i nogi .. pomówienia to skandal.

• katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 20:26
                Matejkoosmile do klatki mi dalekosmile
                Pozdrawiam:Katka
                • matejkoo Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 20:28
                  Oh przepraszambig_grin to było niechcącybig_grin jak Adamago - Adamogo
            • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 20:25
              Nadal jednak nie potrafisz czytac ani wyciagac wniosków ze słowa pisanego-
              czytanego.Przyjmujesz teraz postawę biednego, zaszczutego, który jak bohater
              odważył się "coś"powiedzieć.Poczytaj uważnie bo niewielka liczba osób pała do
              ciebie, chłopcze, sympatią.Można by ich policzyć na palcach jednej reki
              (przynajmniej w przypdaku forum).
              Średniowiecze dawno już minęło, jesli coś mówi tobie data, np.1492.
              Na dodatek zabawiasz się w jasnowidza- niczym człowiek renesansu kreujesz się
              na człowieka wszechstronnego?Hahaha.
              Co mieli księża do pomnika, który wystawiła gmina?Chyba jedynie to że go
              poświecili, ale ty wszędzie znajdziesz dziurę.
              No i nie zauważyłam u ciebie przypadków myslenia-jedynie owczy pęd.
              A jeśli ktoś ciebie biednego zastraszał i czułeś się pokrzywdzony i
              szykanoawany biedactwo to trzeba było zastraszanie zgłosić gdzie trzeba.
              • wygadana Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 21:16
                "Napisałem o ich zachowaniu w kościele (gdzie proboszcz krzyczał odjebaj się i
                pokazywał fuck off)" Ej słuchajcie wydaje mi się że mixer podał dość
                argumentów. A Wy jesteście bardzo tolerancyjni wobec księży a w ogóle wobec
                tych, którzy bulwersują się ich zachowaniem.
                • katka256 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 21:23
                  Wygadana, z całym szacunkiem ale kwestia tych słów wypowiedzianych przez
                  proboszcza była już wałkowna wielokrotnie.Wspominano też że cytował on
                  młodzież.Czy to jedno zdarzenie jest argumentem?I dlaczego tylko dwie osoby
                  wypowiadają się na ten temat, tzn.mixer i poodzian.Nikogo więcej to nie
                  zbulwersowało bo każdy wie jaka młodzież jest.
                • matejkoo Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 21:41
                  a całość testu czemu nie powiedział? co inego jak powiem wypier*** a co innego jak: oni powiedzieli mi wypierd**,
                • matejkoo Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 21:42
                  To żaden argument. Czemu podałas tylko dwa? a reszta przeciez ma tyle postów.
            • heymdall Re: Proponuję nową kwestę!!!! 16.06.06, 22:53
              djmixer1 napisał:

> Cieszę się, że są na forum ludzie, którzy czytają wypowiedzi nie sugerując się
              > bezmyślnymi atakami innych.
              te ataki sa przemyślane..tongue_out
              Nie jestem tu lubiany, bo odwazyłem się
              > przeciwstawić miejscowemu klerowi. Napisałem o ich zachowaniu w kościele (gdzie
              >
              > proboszcz krzyczał odjebaj się i pokazywał fuck off) o mini romansie księdza
              > Adama, o braku potrzeby budowania u nas pomnika papieża i brzydkim budynku
              > kościoła itd.
              .. a ja przepraszam..a kto rzutował pojedyncze błędy księży na resztę wyznawców KK?? Istnieja twoje posty, w których sugerujesz radośc, ajkoby katolicyzm miał zniknąć z powierzchni ziemi.. Fakt, że ksiądz rzucił bluzgiem ,ale cytował, podobno romans..a z tego co czytałem Arek ma kuzynkę w JL (z opisu wynikało,ze ładna)..kiedyś miałeś pretensje o to, że księża są niedaleko od ludzi..pojawił się post, że z jakąś laksą rozmawiał w szkole..też źle..??
              To wszystko wystarczyło aby księża i ich świta pod róznymi nikami
              >

"odważyłes się" ?? .. chłopcze..odwaga, to ponosić konsekwencję za czyny i słowa .. odważni to są ludzie, którzy się poswięcają za idee .. ciebie to nic nie kosztuje, takie wypisywanie głupot .. twoja odwaga jest odwagą hieny, która nadgryza posiłek, bo wie, że ofiara nic jej nie zrobi (bo jest martwa..) .. gdybyś miał odwage, to nie poszedłbyś do bierzmowania - za konsekwencję tego czynu miałbym przynajmniej resztki szacunku do ciebie, a tak okazałeś się gówniarzem i hipokrytą .. twoja odwaga to rzucanie się do starszych od siebie, twoja odwaga to bezprecedensowe obnażanie własnej głupoty, braku iumiejętności argumentowania, braku znajomości zasad pisowni i odmiany oraz braku wychowania ..
              > atakowała mnie, wyśmiewała lub nawet straszyła! Mamy teraz takie czasy rządów
              > Kaczorów i Giertycha i radia maryja. Teraz zbliżamy się do średniowiecza.
              ..średniowiecze misiu, to ty masz w głowie .. myślisz w podobnie prymitywnych kategoriach i pojmujesz religię jak ciemni kmiotkowie z XIV wieku..

> Najchętniej tak myślących jak ja spalono by na stosie.
              ..a ty myslisz..?? przepraszam, nie widziałem .. nie rozpoznałe w twoichjoskarżeniach śladu własnej inwencji lub logiki
              > Muszę was zasmucić czasy tej ciemności miną. Księża spokornieją i znajdą swoje
              > miejsce w społeczeństwie a tych co teraz rządszą srodze osądzi historia.
              .. dobry wujek Stalin też tak mówił ... Nietzsche tez powiedział "Bóg umarł"..jakoś podobno to Nietzsche nie żyje..
            • mlody6961 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 18.06.06, 15:10
              oj djmixer wiedze ze dostałes sakrament bierzmowania i zrobiłes sie cwaniakiem wez idz ..................
    • mono80 Re: Proponuję nową kwestę!!!! 18.06.06, 22:17
      mixser skoro jesteś taki odważny to idź do księży i wygarnij im co ci leży na
      wątrobie,albo druga propozycja to taka,że już nie musisz chodzić na religię ani
      do kościoła powiedz księżom do widzenia i nie masz żadnego problemu z klerem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka