fasoll 31.01.07, 17:24 Po ponad rocznej przerwie z J-L Znowu pojedzie pociąg do Opola: - Opole Gł. ( 15.35 ) – Jelcz Laskowice ( 17.00 ) - Jelcz Laskowice ( 5.20 ) – Opole Gł. ( 6.42 ) Kursuje w dni robocze od 1 lutego. Ciekawe kto tym pojedzie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mono80 Re: pociąg do Opola 31.01.07, 21:29 ludzie muszą się dowiedzieć,że takie pociągi są, ale nie wiem czy godziny są odpowiednie dla chcących skorzystać Odpowiedz Link
fasoll Re: pociąg do Opola 31.01.07, 21:40 To jest dojazd do pracy w Opolu, i w ostatnie wakacje jechałem tym pociagiem (jechał tylko do Biskupic). Ludzi nawet dużo, ale wysiadali blizej Opola. Do Biskupic to 4 osoby dojechały ciekawe ile do J-L pojedzie. Odpowiedz Link
cygnus007 Re: pociąg do Opola 07.02.07, 03:28 Ja tym pociągiem jeździłem na studia parę lat i pociąg okazał się nie tylko mi bardzo niezbędny, naprawdę wielu ludzi nim podróżowało. Nieprzyjemne było tylko to że średni czas podróży wynosił 1:50 a czasami jechał do JL nawet 3 godz. Połączenie z opolem byłoby na prawdę wartościowym połączeniem zwłaszcza w rozwijającym się mieście - z oplem łączy się bardzo wiele linii a JL jest zainteresowanych bardzo wiele osób. "Sam Bóg nie sądzi człowieka, dopóki ten żyje. Dlaczego miałbym to robić ja lub ty" Odpowiedz Link
fasoll Re: pociąg do Opola 07.02.07, 07:31 To teraz masz lepiej, 1:25, a do stacji Opole Wsch. (która też jest w centrum) 1:10. Odpowiedz Link