Dodaj do ulubionych

Polska przegra z Chorwacja

14.06.08, 05:06
i po krzyku , he, he, he...
Obserwuj wątek
    • mono80 Re: Polska przegra z Chorwacja 14.06.08, 10:39
      jak się prezentuje taką formę to nie można mieć do nikogo pretensji,nasi
      zawodnicy myślą,że jak umieją kopnąć piłkę to już są wielkimi piłkarzami,zresztą
      jaka liga i kluby taką mamy reprezentację,
      najlepiej byłoby zaimportować 20 piłkarzy nadać im obywatelstwo i stworzyć
      drużynę,bo z rodzimych piłkarzy nigdy nie stworzymy reprezentacji
      • gallen Re: Polska przegra z Chorwacja 14.06.08, 14:25
        Nawet gdyby Chorwacja sie podłozyła dla nas (półfinał gra się z ta sama druzyna co sie wyszło z grupy big_grin ) to i tak to nic nie daje bo Aurtia musiała by wygrac a Niemcami co jest chyba nie mozliwe , niemiaszki beda trawe gryzli
        • mikoj50 Re: Polska przegra z Chorwacja 14.06.08, 15:19
          Kto to jest pesymista? - to jest rozczarowany optymista. Pragnąłem,
          miałem nadzieję, a tu nic z tego. Pozostaje tylko patrzeć jak inne
          drużyny strzelają gole i prezentują radosny futbol, taki na który
          warto popatrzeć, który cieszy oko. Czuję się trochę podłamany.
          Podobno nadzieja umiera ostatnia. Niech nam jej nie braknie do
          końca. Dobrze, że chociaż mam wspomnienia z czasów Górskiego,
          wspomnienia drużyny z roku 74-go. Młodsi nawet sobie nie mogą
          powspominać. Ale tak to bywa.
          POZDRAWIAM.
          • www88www Re: Polska przegra z Chorwacja 14.06.08, 22:41
            Nadzieja umiera ostatnia. Rzuciłam okiem na perę meczów i jedno co mnie uderzyło
            to fakt, że zawodnicy innych reprezentacji gdzieś grają na codzień. Słyszę
            komentatora, że w drugiej lidze, że z Rosjan tylko jeden gra poza ligą rosyjską
            ale wszyscy grają w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie wiem ile można wymagać i
            czego się spodziewać po zawodnikach, którzy wyszli z polskiej całkowicie
            sprzedajnej ligi gdzie nawet policja przymknęła syna byłego trenera kadry za
            korupcję. Zawodnikach grzejących ławy rezerwowe z zagranicznych klubach, od
            czasu do czasu kopiąc po kilkanaście minut z łaski na pociechę. Jaki jest sens
            budować cokolwiek z zawodników nieogranych i przy okazji robić z tego sprawę
            narodową.
            Denerwuje mnie ten durny krzyk, że wszystkiemu winny sędzia w meczu z Austrią.
            Tak się składa, że oglądałam ten mecz w Wiedniu z Austriakami. Stwierdzili, że
            sędzia nie nas oszukał ale ich bo przy prawidłowym sędziowaniu mieli szansę na 1:0.
            Reprezentację moim zdaniem powinno się budować z zawodników krajowej ligi, tylko
            jak ??? Przecież nasza liga to taka duża Biedronka z promocjami na mecze,
            transfery, wyniki. Do tego te autorytety...
            Jak widzę w TV tego mądralę Hajtę co to zarabiając bajońskie sumy w lidze
            niemieckiej nie potrafił się powstrzymać przed drobnym handelkiem papierosami
            albo największego sprzedawczyka Listkiewicza to czasem życzę polskiej piłce jak
            najgorzej. Może na gruzach powstanie coś wartościowego.

Co do Chorwatów to zrobią nam pogrom i tyle. Oczywiście sędzia nas oszuka,
            kontuzje nas zdziesiątkują, hymn nie tak zagrają, a pogoda nie będzie sprzyjać.
            Drużyna męczenników.
            I cholera nie wiedzieć czemu będę siedziała i patrzyła w telewizor wierząc, że
            będzie inaczej. Mało dzieli kibicowanie naszym od masochizmu big_grin
            • gallen Re: Polska przegra z Chorwacja 14.06.08, 22:55
              Kobieta a zna sie na piłce smile se se se
              • www88www Re: Polska przegra z Chorwacja 15.06.08, 11:41
                big_grin myślisz, że mam jakiś wybór. W domu chłopy, w pracy chłopy choćbym chciała to
                nie mam wyboru chyba, że na czas ME złożyłabym śluby milczenia.
                • mikoj50 Re: Polska przegra z Chorwacja 15.06.08, 11:51
                  Jak wspomniałaś przed wyjazdem, że w tym czasie będziesz w Wiedniu,
                  to czułem pismo nosem, że chociaż nie chwalisz się, że jedziesz na
                  mecz, to właśnie tam jedziesz. Prawdę mówiąc to Ci nie zazdroszczę,
                  ponieważ w naszym namiocie mieliśmy namiastkę atmosfery stadionowej,
                  co jak się zdążyłaś zorientować jest opisane w innym wątku. A to, że
                  inni dostrzegają Twoje szerokie zainteresowania, od sportu, po
                  sprawy dotyczące naszej historii, świadczy o Tobie jak najlepiej.
                  Podejrzewam, że nie masz przynajmniej kłótni w domu o to co oglądać.
                  POZDRAWIAM.
                  • www88www Re: Polska przegra z Chorwacja 15.06.08, 15:34
                    Nie masz czego zazdrościć big_grin Byłam tam bardziej służbowo niż prywatnie. Nie
                    powiem, że przypadkowo wybierałam taki termin bo mąż próbował załatwić bilety na
                    ten mecz. Niestety nie wyszło i oglądaliśmy spotkanie w telewizji i do tego w
                    nieciekawym austriackim towarzystwie. Mąż nic nie mówi ale widzę, że bardzo
                    żałuje tego wyjazdu. Na pewno wolałby obejrzeć w tej sytuacji mecz w naszym
                    namiocie albo z kolegami w towarzystwie skrzyneczki piwa.
                    Ja odbieram to trochę inaczej. Poznałam opinię Austriaków na temat naszej
                    drużyny. Starali się być mili ale niestety w ich oczach jesteśmy najsłabsi na
                    tym turnieju chociaż siebie też oceniają nisko.
                    Chwaliłam przed meczem Smolarka jaki to super piłkarz, a po meczu dobiło mnie
                    pytanie czy on grał.
                    Na pocieszenie tak samo nie lubią sędziego, że uznał naszą bramkę i nie
                    podyktował im wcześniej karnego, i tak samo nie cierpią Niemców.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka