Dodaj do ulubionych

ubytek międzykomorowy w CZD-info

11.01.07, 14:18
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Po dwóch miesiącach spędzonych w CZD mój synek jest już w domu. Miał operację zamknięcia ubytku międzykomorowego. Zainteresowanym rodzicom chętnie udzielę rad jak się odnaleźć na kardiochirurgii w CZD i jak dać sobie tam radę. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę dużo zdrowia dla waszych pociech.
Obserwuj wątek
    • gosiap10 Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 13.01.07, 17:31
      Ciesze sie bardzo, ze kolejne z naszych dzieci szczesliwie wrocilo do domu smile
      Pozdrawiam serdecznie
      • wiolett73 Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 15.01.07, 12:22
        Witaj. Ja co prawda będę w Łodzi, ale chcialam się dowiedzieć jaki duży był
        ubytek ile twoje maleństwo ma miesięcy i dlaczego tak długo leżeliście. Moja
        Julka ma 7,5 m-ca a do Łodzi jedziemy 30 stycznia. ubytek ma 7mm. Pozdrawiam
        Wioletta
        • czemil Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 18.01.07, 20:18
          Generalnie wielkość ubytku nie ma takiego wielkiego znaczenia ile przeplyw krwi i jej ilość. u nas był znaczny przepływ i maluch powinien być operowany wczesniej. Niestety zlapal juz w szpitalu gronkowca do oka, potem nie było miejsca na operacyjnym w miedzyczasie dostał dwudniowej gorączki i tak sie odwlekalo. Potem jeszcze komplikacje pooperacyjne. Ale juz jestesmy w domku i nasza pani kardiolog nas nie poznała-tak swietnie mały wygląda. Operacja była 20.12.2006
    • maga781 Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 15.01.07, 14:04
      Fajnie,że macie to już za sobą i co najważniejsze, że wszystko dobrze poszło smile
      Moją małą czeka ta sama operacja zamkniecia ubytku tyle, że planowana jest w
      Poznaniu.Chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób trafiłaś do CZD i czy długo
      czekaliście za przyjęciem? Bardzo chciałabym przenieść małą do
      Warszawy.Niestety mam trochę żalu i zastrzeżeń do "Poznania".Mała ma więcej
      wad i zależałoby mi żeby przebadano ją dokładnie i postawiono jak najszybciej
      diagnoze.Jak dotąd jeżdżę od szpitala do szpitala sad Pozdrawiam i życzę
      zdrowia...
      --
      Aga mama Poli
      • czemil Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 18.01.07, 20:22
        W zasadzie nie czekaliśmy dlugo. CZD to klinika ogolnopolska i wystarczy skierowanie od miejscowego lekarza (pediatry lub kardiologa). I jesli moge cos zaproponowac to uciekaj z Poznania. My tez ucieklismy, choc ze szczecina mieliśmy najblizej. Fatalny personel pomocniczy i nieprzyjazna atmosfera.
        Wiecej info czemil@tlen.pl
        pozdrawiam
      • chili25 Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 22.01.07, 15:25
        witaj mój Franek miał operację na Działdowskiej w Warszawie(vsd+asd) Polecam
        ten szpital i cudownych lekarzy .Jest to mały kameralny odział.Bardzo dobra
        opieka,do kaZdego pacjęta podchodzi się w sposób indywidualny.Mojego synka
        operowałProf.Karolczak.Jeżeli chcesz więcej informacji zadzwoń.22 7330832
        0608597964 Pozdrawiam Magda
    • alina.dz Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 25.01.07, 11:07
      Witam serdecznie. Jesteśmy w trakcie oczekiwania na termin operacji (ubytek
      międzykomorowy oraz brak zwężenia tętnicy płucenj)byłabym bardzo wdzięczna za
      informację na temat kardiochirurgi CZD
      • alrada Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 25.01.07, 11:26
        sercedziecka.org.pl/index.php?url=4_warszawa.inc
    • maga781 Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 25.01.07, 19:29
      W końcu się zdecydowaliśmy na przeniesienie małej z Poznania do Warszawy.
      Wysłaliśmy już formularz skierowania i załączyliśmy wszystkie dotychczasowe
      wyniki badań.Teraz zostaje nam tylko czekac na odpowiedź.Liczę,że termin nie
      będzie bardzo odległy. Martwię się tylko, czy dobrze robimy...Chociaż po
      Waszych opiniach na temat CZDZ w Warszawie nie było co się dłużej zastanawić smile
      Pozdrawiam...
      • jukilop Re: ubytek międzykomorowy w CZD-info 25.01.07, 22:38
        Dobrze robicie , ja tez jestem z Poznania
        ratunku szukałam w Aninie , potem w Zabrzu , miałam też skierowanie do CZD ale
        odmówiłam bo byliśmy dosłownie 1 dzień po wizycie w Aninie, gdzie poznaliśmy
        prawdziwa przyczynę dolegliwości syna.
        Rodzice jeśli szukaja gdzie indziej (potwierdzenia , konsultacji itp.,
        ratunku ) instynktownie wiedzą co robią i najcześciej jest to dobra decyzja
        życzę powodzenia , zdrowia i szczęścia
        Magdalena
        (mama MarcinasmileP-ń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka