lisia312 08.12.13, 09:30 Zaczęliśmy zwiedzać Austrię ( od wschodu). Kupiłam przewodnik, ale jest bardzo chaotyczny. Czy macie jakis dobry przewodnik, który moglibyście polecić ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andiat Re: Dobry przewodnik 08.12.13, 14:13 Nie ma dobrego przewodnika, Jeden od drogiego przepisuje a nam wmawiaja ze ten to bajer Same koscioly w nich ,a my jedziemy zwiedzac a nie modlic sie Odpowiedz Link
mair Co ma piernik do wiatraka ? 09.12.13, 09:32 Podczas wyjazdow zawsze zwiedzamy koscioly ale nie przypominam sobie abym sie w nich modlil. Ja nie praktykuje, zona ateistka. Kazdy przewodnik bez opisu kosciolow bylby bardzo ubogi a to z tego powodu, ze bardzo czesto to jedyny obiekt warty opisu. A tak apropos, co znaczy dobry przewodnik. Istnieje taki skoro kazdy z nas ma inne oczekiwania co on powinien zawierac ? Bedzie za gruby, za cienki, za rozciagly, za powierzchowny, preferujacy to a nie opisujacy tamtego i co jeszcze mozna wymyslec. Dogodzic wszytkim to sprawa raczej nie do zrealizowania, w kazdym razie napewno nie Polakom. Jest internet, tu kazdy moze znalezc to czego szuka. Pardon, nikogo nie chce obrazic. Odpowiedz Link
andiat Re: Co ma piernik do wiatraka ? 12.12.13, 00:00 mair ja tez nie praktykuje ale moja kolana gniecie hihihi ja wole zwiedzic okolice,ladne widoczki itd. Odpowiedz Link
mair Re: Co ma piernik do wiatraka ? 12.12.13, 11:20 Ja tez czasami wole okolice od muzeum, te czesto bywaja ciekawsze no i tu opisy przewodnikowe nie sa mi potrzebne, wole moje wlasne oczy. W kazdej troszke wiekszej miejscowosci sa informacje turystyczne gdzie mozna dostac foldery z opisem okolicznych atrakcji. Na dworcu, w hotelu, czesto w restauracjach tez maja cos podobnego i na miejscu zawsze mozna sie doinformowac. Odpowiedz Link
austria.info-pl Re: Dobry przewodnik 09.12.13, 12:35 Bardzo chętnie udostępnimy bezpłatnie nasze materiały informacyjne. Można je zamówić tutaj www.austria.info/pl/prospekty/zamowienie-429976.html Pozdrawiamy serdecznie, austria.info Odpowiedz Link