Dodaj do ulubionych

Dobry przewodnik

08.12.13, 09:30
Zaczęliśmy zwiedzać Austrię ( od wschodu). Kupiłam przewodnik, ale jest bardzo chaotyczny.
Czy macie jakis dobry przewodnik, który moglibyście polecić smile?
Obserwuj wątek
    • andiat Re: Dobry przewodnik 08.12.13, 14:13
      Nie ma dobrego przewodnika,
      Jeden od drogiego przepisuje a nam wmawiaja ze ten to bajer
      Same koscioly w nich ,a my jedziemy zwiedzac a nie modlic sie
      • mair Co ma piernik do wiatraka ? 09.12.13, 09:32
        Podczas wyjazdow zawsze zwiedzamy koscioly ale nie przypominam sobie abym sie w nich modlil.
        Ja nie praktykuje, zona ateistka. Kazdy przewodnik bez opisu kosciolow bylby bardzo ubogi a to z tego powodu, ze bardzo czesto to jedyny obiekt warty opisu.
        A tak apropos, co znaczy dobry przewodnik. Istnieje taki skoro kazdy z nas ma inne oczekiwania co on powinien zawierac ? Bedzie za gruby, za cienki, za rozciagly, za powierzchowny, preferujacy to a nie opisujacy tamtego i co jeszcze mozna wymyslec. Dogodzic wszytkim to sprawa raczej nie do zrealizowania, w kazdym razie napewno nie Polakom. Jest internet, tu kazdy moze znalezc to czego szuka.
        Pardon, nikogo nie chce obrazic.
        • andiat Re: Co ma piernik do wiatraka ? 12.12.13, 00:00
          mair ja tez nie praktykuje ale moja kolana gniecie hihihi
          ja wole zwiedzic okolice,ladne widoczki itd.
          • mair Re: Co ma piernik do wiatraka ? 12.12.13, 11:20
            Ja tez czasami wole okolice od muzeum, te czesto bywaja ciekawsze no i tu opisy przewodnikowe nie sa mi potrzebne, wole moje wlasne oczy.
            W kazdej troszke wiekszej miejscowosci sa informacje turystyczne gdzie mozna dostac foldery z opisem okolicznych atrakcji. Na dworcu, w hotelu, czesto w restauracjach tez maja cos podobnego i na miejscu zawsze mozna sie doinformowac.
    • austria.info-pl Re: Dobry przewodnik 09.12.13, 12:35
      Bardzo chętnie udostępnimy bezpłatnie nasze materiały informacyjne. Można je zamówić tutaj www.austria.info/pl/prospekty/zamowienie-429976.html

Pozdrawiamy serdecznie,
      austria.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka