Dodaj do ulubionych

Drogi płatne

08.06.14, 19:37
Witam
Chciałem jechać samochodem z mikulova do grazu zwykłymi drogami
Czy jadąc od strony miukulova drogami krajowymi o numerach 7,221,17,54,65 bede musiał kupować winietkę.Czy jadąc w wiedniu droga o numerze 7,226,221 i 17 będę musiaŁ kupować winietkę ???
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Drogi płatne 08.06.14, 23:30
      Płatne są autostrady i ekspresówki.
      Nie drogi krajowe !!!

Twój pomysł jest bardzo dziwny, żeby nie powiedzieć dosadniej.

Oznacza ogromną stratę czasu, szczególnie przy przejeździe przez Wiedeń i okolice, autostradą jedziesz tam z pół godziny, przez centrum miasta półtorej godziny

Winietka kosztuje przeszło 30 złotych, a paliwa jadąc krajówkami spalisz te oszczędności z nawiązką.

Do tego widoki od Wiednia do Graz są przeciętne
      • wislok1 Re: Drogi płatne 08.06.14, 23:34
        Średnia prędkość na drogach krajowych w Austrii to 50 km/h, nie będzie szybciej za Chiny Ludowe, chyba, że zaczniesz łamać przepisy, co oznacza spore mandaty,
        Jadą autostradą w spokojnym tempie spalisz co najmniej 10% mniej paliwa niż na krajówce.

Podsumowując - tylko autostrada. A jak chcesz coś fajnego zobaczyć, to wystarcz z niej zjechać na kilka godzin
        • szczepcio30 Re: Drogi płatne 09.06.14, 18:53
          Nie potrzebuję nic zobaczyć tylko brakuje mi 5 godzin do 10 dniowej winietki
          Powiedz mi tylko czy jak będę jechał droga krajową nr 7 ,221, 226, i 17 przez wiedeń będę musiał kupować winietke ja potrzebuje dojechac do grazu reszte wpadam na AUTOSTRADĘ i zapierdzielam nad jezioro garda
          • wislok1 Re: Drogi płatne 09.06.14, 23:49
            Nic nie zaoszczędzisz, bo przez te 5 godzin spalisz więcej benzyny niż jadąc autostradą, więcej niż kosztuje winietka za 8 euro z hakiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Powtarzam: jak jedziesz droga krajową, to nie potrzebujesz winietki.

Ale wystarczy się trochę zagapić i wjeżdżasz na autostradę płatną.
            Głupio kombinujesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka