Dodaj do ulubionych

Połączenia zagraniczne

30.04.10, 00:00
Witam, czy możecie polecić jakiegoś operatora komórkowego z dobrą ofertą
międzynarodową? Mój chłopak niedługo wyjeżdża na studia do Hiszpanii i
chciałabym być z nim w stałym kontakcie, a roaming to jeszcze droga sprawa.
Obserwuj wątek
    • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 01.05.10, 17:26
      Na ten moment najlepszą opcją jest Nowa Heyah - w ramach tej taryfy jest całkiem niezła oferta międzynarodowa. Cała UE jest nią objęta - ostatnio także Kanada, Stany zjednoczone i Australia. Zainteresuj się :)
    • Gość: kasia Re: Połączenia zagraniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 21:09
      a ja polecam skype:) i smsy z internetu ;p
      • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 02.05.10, 15:00
        O, a to słuszny banał :D Fakt, jest zawsze Skype. Rozmowy darmowe i dowolnej długości, z każdego zakątka świata. Trochę w zasadzie niewyodnie, ale nie można mieć wszystkiego.
        • aynan Re: Połączenia zagraniczne 06.05.10, 22:34
          Skype jest najlepszy, ale nie zawsze mogę z niego korzystać. A czy za usługę w
          Heyah trzeba dodatkowo płacić?
          • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 07.05.10, 15:32
            Nie. Całą ofertę masz jako podstawową w Nowej Heyah. USA, Kanada i Australia są dostępne też w taryfie pakietowej. Dziwne trochę, bo wydawałoby się, że taka oferta powinna być jako opcjonalna do wykupienia, a tutaj proszę :)
            • aynan Re: Połączenia zagraniczne 08.05.10, 14:57
              To idealnie, bo przeglądałam ofertę Orange i tam trzeba płacić 3 zł miesięcznie
              za każdy kraj.
              • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 10.05.10, 15:39
                No to trochę nie bardzo dla tych, którzy mają jednak troche znajomości po swiecie. Jeden kraj jeszcze można przeboleć, 3 zł to nie majątek, ale jak masz już dwa to jest to konkretka kwota i już cenne minuty do przegadania.
                • aynan Re: Połączenia zagraniczne 12.05.10, 00:03
                  Dokładnie, ja tam lubię swobodę, nawet jeśli teraz skorzystam z jednego czy
                  dwóch wybranych krajów, to kto wie czy za jakiś czas nie będę potrzebowała
                  tanich rozmów do kolejnych.
                  • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 12.05.10, 20:39
                    Racja :) bardzo łatwo teraz o międzynarodowe znajomości. Musi być jakiś trend na rzeczy skoro Heyah wyczuła klimat i wyszła mu naprzeciw proponując taką ofertę. Traktują to widać jako standard i chcą go na nowo wykreslić.
                    • aynan Re: Połączenia zagraniczne 15.05.10, 01:17
                      Czytałam ostatnio na telepolis o student chat- platformie umożliwiającej kontakt
                      pomiędzy studentami- także z zagranicy. Wiesz może coś więcej o tym, bo nie do
                      końca sobie wyobrażam, jak to będzie funkcjonowąło w rzeczywistości.
                      • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 16.05.10, 18:06
                        Czytałam również, ale także nie mam pomysłu na to jak owa usługa miałaby funkcjonować. Brzmi jednak dość innowacyjnie i chyba przyda się osobom ze znajomościami z wuymian międzynarodowych w stylu erasmusa.
                        • aynan Re: Połączenia zagraniczne 16.05.10, 23:40
                          Tez tak mi się wydaje, ale nie do końca rozumiem sam mechanizm. Komunikujesz się
                          przez platformę,a smsy przydają się , gdy nie masz do niej dostępu?
                          • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 19.05.10, 00:23
                            Nie mam pojęcia :-) jak dorwę kogoś, kto miał z tym głębiej do czynienia to niezwłocznie zaraportuję. Może ktoś coś wie więcej? Szkoda, że nikt się nie włącza. Może smsy np idą jednocześnie na komórkę i publikują się na portalu?
                            • aynan Re: Połączenia zagraniczne 21.05.10, 23:17
                              No właśnie, przydałyby się jakieś inne opinie, ja wyczytałam tylko, że 150 smsów
                              do platformy kosztuje złotówkę plus VAT, czyli cena jak najbardziej do
                              zaakceptowania.
                              • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 24.05.10, 13:06
                                Zobaczymy jak wszystko wyjdzie w praktyce, bo te 150 smsów chyba można wypstrykać dość szybko :-) ale jakby nie patrzeć cena wygląda spoko. Jesli czat będzie funkcjonalny to na pewno znajdą się użytkownicy. Wyłady wydają się w końcu ciągnąć w nieskończoność ;)
                                • aynan Re: Połączenia zagraniczne 25.05.10, 01:08
                                  No tak, ale to sądzę, że na dłuższe pogawędki są inne komunikatory, tutaj raczej
                                  chodzi o sprawne informowanie innych i bycie ze wszystkim na bieżąco.
                                  • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 25.05.10, 16:27
                                    Niby tak, ale zasiedź się na nudnych zajęciach ;-) coś wóczas trzeba robić. Skończy się też może jeżdzenie na odwołane zajęcia. Dużo organizacyjnych rzeczy da się bardzo fajnie rozgrywać przy użyciu czegoś takiego.
                                    • aynan Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 02:38
                                      Mam nadzieję,że serwis zostanie spopularyzowany wśród studentów i sama też do
                                      niego dołączam.
                                    • aynan Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 02:42
                                      Pod warunkiem, że do serwisu przystąpią znajomi:)
                                      • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 12:43
                                        To jak z każdym serwisem społecznościowym. Zakładamy konta tylko tam, gdzie mają je już nasi znajomi. Ja jestem na etaie obczajania tego czy narzędzie przyjmie się u mnie na wydziale. Jeśli tak i zda egzamin to również się dołączę :)
                                        • aynan Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 18:37
                                          Pewnie rozniesie pocztą pantoflową.
                                          • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 02.06.10, 00:14
                                            Tak, ale na początku nie ma na to szans żandych - pewne mechanizmy popychające informację będą musiały zadziałaś. Zawsze jakaś promocja musi być na starcie. Same z powietrza się wieści nie rozniosą :-) pantoflówka zrobi swoje jak już pewna masa krytyczna zostanie osiągnięta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka