Dodaj do ulubionych

Szukam informacji o egz. na weterynarię:)Piszcie:)

17.03.04, 17:50
Zdaję w tym roku na weterynarię do Wrocławia,egzamin to test-50 pytan z
biologii i 50 z chemii.Słyszałam,że nie jest trudy.Jakie pytania są bioli?Z
jakich ksiązek się uczyć i na jakie działy zwrócic uwagę?Hehe,chyba mogę
odpuścic sobie botanikę;)A może ktoś posiada testy na weterynarię?Czekam na
opinię i odpowiedzi:)3majcie się:):):) ps.chętnie o tym pogadam-gg 3154516:)
Obserwuj wątek
    • maruda Re: Piszę :-) 17.03.04, 19:04
      Ale raczej nie z informacjami, tylko dwoma pytaniami :)

Kto powiedział Ci, że test na wet. nie jest trudny?
      Czemu akurat Wrocław?

ps. Ja zdaję do Wawy i Olsztyna. I botaniki raczej sobie nie odpuszczam :-)
      • pantera85 Re: Piszę :-) 17.03.04, 19:51
        Wiesz,trudność egzaminu to pojęcie względne:):):)Tak naprawdę,ostro
        przygotowuję się do egzaminów na medycynę i te uważam za trudne:)Przez całą 4
        klasę chodzę na korki z chemii i fizyki
        ,przygotowujące do moich wymarzonych studiów.Zawsze chciałam byc lekarzem,od
        ludzi czy zwierząt-to już mniej istotne .Czuję się na siłach zdać na medycynę:)
        Skąd wiem,że egzamin nie jest trudny?Od kolegi z klasy.Ma wujka we
        Wrocławiu,który wybrał się na uczelnie zdobyc testy.Niestety,nie dostał
        ich,pozwolono mu tylko na nie zerknąć.Zadzwonił do mojego kolegi i przeczytał
        mu pare pytan.Rozmawiałam z nim ,powiedział,że pytania nie są trudne i do tego
        obejmujące program liceum o profilu ogólnym,a my jesteśmy w klasie biol-chem-
        fiz.Dlaczego do Wrocławia?Zdaję tam na medycynę,a egzaminy na weterynarie są 5
        dni pózniej:)
        • Gość: Maruda Re: Piszę :-) IP: *.widzew.net / *.widzew.net 18.03.04, 22:33
          Z Twoich słów powiało optymizmem i pewnością zdobycia celu :-))
          Życzę Ci dostania się na oba kierunki, żebyś miała troszkę więcej czasu do namysłu :) Oba kierunki piękne, mam nadzieję, że dołączymy w październiku do grona zwierzęcych czy też "człowieczych" medyków :)

Pozdrawiam, M.
          • pantera85 Re: Piszę :-) 19.03.04, 12:25

Również mam nadzieję ,że tak się stanie i życzę powodzenia na egzaminie:)Mam
            prośbę , o ile będziesz mieć jakies informacje odnosnie egzaminu ,daj znać :)
            Będę wdzięczna:)

3maj się:)
            panterka
            • maruda Re: Piszę :-) 19.03.04, 12:56
              Odnośnie egzaminu, jestem conieco zorientowany w Wawie i Olsztynie...
              Olsztyn- 5.07 (więcej mam nadzieję, dowiem się na dniu otwartym, 31.03)
              Wawa- 7.07 -biologia, 8.07- chemia, bądź odwrotnie.
              Na SGGW na dniach otwartych była krótko mowa o egzaminach... w skrócie:
              Biologia: (z zaznaczeniem, że "mniej więcej":) )
              50/100 - pytania z zoologii
              20/100 - botanika
              11/100 - biologia ogólna
              9/100 - ekologia
              8/100 - genetyka
              2/100 - ewolucjonizm.
              Chemia: (zaznaczenie j.w.)
              15/50 - zadania rachunkowe
              15/50 - chemia organiczna
              20/50 - chemia ogólna (nieorg.)
              Przy czym z każdego mniejszego działu należącego do powyższych (chemia) będzie 1-2 pytania.
              Zasadniczo tyle z konkretnych informacji nt. egzaminu w stolicy dowiedziałem się na dniu otwartym. Pozdrawiam, M.
              • pantera85 Re: Piszę :-) 19.03.04, 15:08
                Więc w Warszawie jest nieco inaczej,bo egzamin składa się z 100 pytań z
                biologii i 50 z chemii i jest rozłozony na dwa dni.....We Wrocławiu jest to
                test- 50 pytań z biologii i 50 z chemii i pisany jednego dnia - 5 lipca .
                Własciwie mogłabym próbować do Wawy,mam dobre połaczenie ,ale bardziej
                odpowiada mi Wrocław (poza tym jest mniej biologii na teście:))) .Trochę mnie
                zaniepokoiłes przebiegiem egzaminu w Warszawie,mam nadzieję ,że mam dobre
                informacje odnośnie Wrocławia :)Pewnie jeszcze przedzwonię na uczelnię i dowiem
                się,czy przypadkiem tez nie rozłozyli egz. na dwa dni:)Bardzo dziekuję za
                wszystkie informacje , szczególnie z biologii:):):) Pozdrawiam:)
      • Gość: Wet Re: Piszę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:07
        Maruda,życzę żebyś się dostal na wet do Olsztyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka