Dodaj do ulubionych

Zaoczne czy Dzienne? FiR

IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 18:44
Witam!
Szukam uczelni, na której dużo się nauczę-nie zależy mi tylko na papierku. Z tego co patrzałem po kilku uczelniach, to głównie brane są pod uwagę angielski i mata. Matura poszła mi tak sobie-z angielskiego i matmy będę miał po jakieś 70%. Jaki wybór byłby najlepszy? W grę wchodzą też studia zaoczne- zastanawiam się czy lepiej iść na dzienne do słabszej uczelni, czy na zaoczne do którejś z czołowych. Mam już raczej sprecyzowane plany na przyszłość-chcę otworzyć własne biuro rachunkowe, więc prosiłbym bez odpowiedzi typu 'rynek jest przepełniony- nie idź na to'. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 20:15
      Znam ludzi po Wyższej Szkole Bankowej-po finansach i ludzie znajdują pracę. Niektórzy są np. na studiach wieczorowych i na pół etatu pracują w biurze rachunkowym (bo robią specjalność z księgowości). A później na pewno będzie łatwiej o posadę, bo ma się dyplom i jakąś praktykę. Ludzie po licencjacie znajdują pracę związaną z księgowością-a to w biurze, a to jako księgowa w przychodni lekarskiej itp. Wydaje mi się, że jak ludzie po tej uczelni znajdują pracę w wyuczonym zawodzie. A co do trybu studiowania (czy studia dzienne czy zaoczne), to zależy m. in. od Twojego upodobania, tylko ostrzegam, że jak się idzie na studia zaoczne, to często ma się zajęcia w sobotę od godz. 8 do godz. 20/21 i w niedzielę od godz. 8 do 20/21. A na dziennych ma się zajęcia np. od 8 do 14:45, przez 3 dni w tygodniu (np. w poniedziałek, środę i piątek), więc ma się w miarę luźno zajęcia, a na zaocznych w 2 dni trzeba upchnąć materiał z 2 tygodni, więc jest taka różnica. Zależy też czy umiesz sam się uczyć (bo na zaocznych nie da się wszystkiego omówić na zajęciach i trzeba samemu więcej robić), a na dziennych ma się więcej czasu. Zależy od człowieka, bo jeden może mieć zajęcia raz na 2 tygodnie i umie się spiąć i sam nauczyć, a inny musi mieć zajęcia często, żeby przykładać do nauki (niektórzy muszą mieć taki bacik nad sobą).
    • nonus85 Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR 30.05.11, 13:39
      idz na zaoczne i jednocześnie na praktykę do biura rachunkowego - zdobędziesz i wiedzę i doświadczenie.
      Fajnie, że masz konkretny pomysł na życie. Oby więcej takich!
    • Gość: renatka Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR IP: *.gorzow.mm.pl 01.06.11, 10:45
      zdecydowanie zaoczne a jeszcze lepiej internetowe (www.e-studia.pl ). będziesz mieć czas na pracę i naukę.
      • Gość: Kagan Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR IP: *.dsl.telepac.pt 01.06.11, 11:37
        Papierek mozna kupic - problemem jest wiec jak sie nauczyc tego zawodu (czyli gdzie isc do 'terminu').
        • Gość: Marcin Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 15:46
          Co wiec polecasz, Kagan? Dzienne czy zaoczne?
          • Gość: kagan Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR IP: *.dsl.telepac.pt 01.06.11, 16:07
            Dla poczatkujacych dzienne, a dla absolwentow liceow (technikow) ekonomicznych oraz osob z kilkuletnia praktyka w ksiegowosci, to moga byc tez i zaoczne, ale na dobrej panstwowej uczelni!
            • Gość: Marcin Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 16:16
              A jest sens patrzenia na wyzsze szkoly zawodowe, czy lepiej sobie odpuscic?
    • Gość: passionplace Re: Zaoczne czy Dzienne? FiR IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 19:06
      Tylko dzienne ! :)

---
      rozwój osobisty szkolenia | wyposażenie łazienek | projekty domów | działki mazury | radzymin nieruchomości | radzymin | domy łódź | doniczki | działki radzymin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka