Dodaj do ulubionych

wybór studiów

26.06.13, 11:02
Witam, jestem tegoroczną maturzystką i borykam się z problemem wyboru studiów.
1.Kiedyś myślałam o auditingu lub contollingu, ale nie orientuję się czy audytor może pracować również jako księgowa?
2. Myślałam również o analityce gospodarczej ale również o finansach w języku angielskim na uniwersutecie ekonomicznym we wrocławiu.
Jest ktoś mi wstanie odpowiedzieć co się bardziej opłaca studiować? Dodam, że z matmą nie mam problemów i również dobrze, radzę sobie z językami obcymi i chciałabym je w przyszłości wykorzystywać w pracy. Jakieś dobre rady?
Obserwuj wątek
    • szafir111 Re: wybór studiów 04.07.13, 12:49
      Wybór studiów jest bardzo ważny, trzeba to zrobić z głowa ;)
      Polecam zapoznanie się z kilkoma fajnymi artykułami na stronce studiowac.pl
      Na pewno się przyda ;)
      • kamilk210 Re: wybór studiów 07.10.13, 17:02
        Audyt i controlling tak naprawdę wywodzi się z księgowości, więc ta czy inaczej do takiej pracy bedziesz musiała przyswoić wiedzę z tej dziedziny. Takie studia są prowadzone na każdym Uniwersytecie z wydziałem ekonomicznym, jak i na studiach licencjackich w Wyższej Szkole Bankowej.
    • werka_klamerka Re: wybór studiów 17.10.13, 10:34
      Ja osobiście polecam stronkę studia.net albo ich forum forum.studia.net bo szybko odpowiadają na pytania i odpowiedzi są konkretne. Fajna sprawa :)

Dzięki nim znalazłam uczelnie dopasowaną do moich potrzeb.
    • magdunia83 Re: wybór studiów 24.11.13, 00:58
      Zobacz sobie, jakie teraz kierunki są popularne, co oferują uczelnie państwowe, a co prywatne i porównaj. A w jakim mieście chcesz studiować? Ja studiuję w Warszawie tutaj: www.warszawa.san.edu.pl/- polecam, bo mi się studia podobają.
      • zeffiro86 Re: wybór studiów 03.01.14, 01:36
        Na SAN w Warszawie jest naprawdę ok. Jestem na drugim roku bezpieczeństwa narodowego, bo akurat w pracy potrzebne jest mi skończenie takiego właśnie kierunku. Ludzie są spoko, nowoczesne sale wykładowe a i w dziekanacie zawsze wszystko bez problemu udaje mi się załatwić.
    • angel1993 Re: wybór studiów 17.06.15, 10:32
      lepiej Uczelnię Łazarskiego niż Chodkowską. Chodkowska jak likwidowała prawo to sama oddała studentów Łazarskiemu bo tam jest najlepsze prawo - obczaj rankingi. a i ekonomia jest na wysokim poziomie. poza tym to warszawa, łatwiej o pracę, uczelnia blisko metra. radzę sprawdzić.
      • ne-n Re: wybór studiów 29.08.15, 20:18
        Moim zdaniem warto rozważyć studia techniczne - lepsze perspektywy. Logistyka, inżynieria produkcji, budowa maszyn, budownictwo, informatyka to przyszłościowe kierunki. Oczywiście chętnych jest dużo, alternatywą może okazać się techniczna uczelnia prywatna. Ja rozważam akurat architekturę wnętrz na www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-architektury/architektura-wnętrz aczkolwiek widziałam na liście kierunków także budownictwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka