Dodaj do ulubionych

DIETETYKA podyplomowo

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:16
Szukam osób, które skończyły podyplomowo dietetykę w Akademi Rolniczej im.
Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu. Wybieram sie tam i chciałabym wiedzieć co
mnie czeka. Może znalazłby się ktoś kto chciałby trochę poplotkować o
tamtejszych profesorach, odsprzedać jakieś materiały itp? Dodam, że
skończyłam dwa inne kierunki studiów , a dietetyka to moje hobby które
wreszcie mogę zrealizować. Mój numer gg: 1364798

Obserwuj wątek
    • Gość: andrzejbobyk Re: DIETETYKA podyplomowo IP: 212.244.168.* 12.09.04, 07:18
      witaj
      niestety nie pomoge Ci ale sam planuuje studiuowac podypmowowo (czy jeden z tych dwoch kierunkow przez Cienie ukoncoznych to moze podyplmowka?) pytam bo nie weim czy takie studia wogole maja sens. niektorzy sie smieja z tego (mysle o informie, moze matmie) jak taktuje sie takie studia przy ubieganiu sie o prace??? znasz moze jakies ciekawe linki n/t
      • mycha22 Re: DIETETYKA podyplomowo 12.09.04, 11:39
        hej!

Ukończyłam w zwykłym 5 -letnim toku kulturoznawstwo z dziennikarstwem.
        Podyplomowo marketing z specjalnością zarządzanie zasobami ludzkimi. Na
        dietetykę idę z dwóch powodów : to moje hobby ( mam już 10 lat stażu zawodowego
        za sobą , po drugie zamierzam otworzyć wspólnie z siostrą Klinikę Odnowy
        Biologicznej ( ona jest po kosmetologii) Z podyplomówek śmieją się ci, którzy
        zazdroszczą tym którzy studiują. Normalny pracodawca pyta się jakie studia
        podyplomowe masz na koncie bo to znaczy, że sie rozwijasz. Dietetyk ma ogromne
        możliwości zatrudnienia. Przecież ludzi otyłych wciaz przybywa... Linek nie
        stety nie posiadam. Jak znajdę to podziele sie informacjami.
    • Gość: gg Re: DIETETYKA podyplomowo IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 13.09.04, 11:27
      Witam,
      mam do Ciebie pytanie. Napisalas ze dietetycy maja obecnie duze szanse na
      zatrudnienie. I zastanawiam sie gdzie- czy w jakis osierodkach,
      przychodniach... kto tak naprawde potrzebuje dietetykow? Bo sama koncze
      żywienie czlowieka (ale nie sa to studia podyplomowe) i chcialabym znalesc
      sobie prace w tym kierunku, ale nie orientuje sie gdzie moge ja znalesc.
      • Gość: mycha22 Re: DIETETYKA podyplomowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:06
        Co raz więcej jest osób otyłych, które poszukują gabinetu, w którym specjalista
        poprowadziłby ich żywienie. Drugi punkt to przychodnie i kliniki odnowy
        biologicznej. Ośrodki wczasowe dla ludzi otyłych, szpitale, przedzszkola...
    • pinia82 Re: DIETETYKA podyplomowo 16.09.04, 09:18
      czesc! ja niedługo kończe biologie, ze specjalnością dotycząca alergii na
      pyłki! i po studiach zamierzam właśnie iść na podyplomówkę z dietetyki.... nie
      wiem tylko jak to wyglada? czy są jakieś egzaminy? i najaważniejsze jaki jest
      tryb studiowania dzieny czy zaoczny bo to też bardzo ważne dla mnie!pozdrawiam
      i prosze o jakies info na ten temat:) acha, dodam że szczególnie iteresują mnie
      uczelnie bardziej na południowym zachodzie a więc hmmm wrocław, moze być poznań!
      • mycha22 Re: DIETETYKA podyplomowo 16.09.04, 14:25
        www.sggw.waw.pl/~zcz_knzd/gazetka/7/0701.html - Roczne Studium
        Podyplomowego Poradnictwa Dietetycznego na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i
        Konsumpcji w Warszawie.

www.au.poznan.pl/wtz/index.php?action=5 - Zasady rekrutacji na studia
        podyplomowe przy Wydziale Technologii Żywności z zakresu Żywienia Człowieka,
        specjalność Dietetyka i Planowanie Żywienia

• pinia82 Re: DIETETYKA podyplomowo 16.09.04, 14:29
          dzięksik mycha:)))super właśnie o to mi chodziło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka