Gość: kati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:42 Chętnie zapoznam się z opiniami osób studiujących polonistykę na UW. Trudno się dostać? Jak się studiuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nanka Re: polonistyka UW IP: 193.0.68.* 13.12.04, 14:09 Jestem na I roku - łatwo nie jest, dużo trzeba się uczyc, naprawdę. Zwłaszcza ze staropolskiej - kobyła, wymagają pamiętania róznych dziwnych dat i nazwisk, a na omawianie samych utworów czasu jest niewiele (z tekstów do pierwszego kolokwium na zajęciach wspomnieliśmy o połowie). Ale egzaminy wstępne to bajka - jeśli pamiętasz cokolwiek z liceum i jesteś bystra, dostaniesz się bez mrugnięcia okiem. Niby 10 osób na miejsce, ale... Banał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: polonistyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:22 podnoszę Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: polonistyka UW 17.12.04, 22:26 Ja nie z UW, ale wypowiedzieć się mogę :). Studia wspaniałe, utwierdzam się w tym przekonaniu coraz bardziej :). Ale - kto wie, czy nie bardziej niż w wypadku większości kierunków - tylko dla pasjonatów. I to, w wariancie optymistycznym, pasjonatów jednocześnie literatury i gramatyki :). Odpowiedz Link Zgłoś