Gość: warszawianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:07 warto? jaki jest poziom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waw Re: SWPS IP: 217.8.186.* 06.01.05, 13:10 warto poziom wysoki jaki kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: SWPS IP: 195.117.90.* 06.01.05, 13:27 faktycznie poziom jest wysoki, ale tylko na sztandarowym kierunku-psychologii. Kulturoznawstwo, socjologia mają się już gorzej. I nie da się ukryć, że lwią część opinii (a opinie nie są stanem faktycznym) kształtuje kadra, a kadtrą bywa często tak, że zaaferowana własnymi osiągnięciami olewa studentów, bo nikt ich nie rozlicza ze zdolności pedagogicznych no i cena, 3500 za semestr to nie jest normalna. Gdybym jednak mogła sobie na to pozwolić i nie zdała na UW naprzykład to nie miałabym oporów przed pójściem do swps Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw richelieu IP: 217.8.186.* 06.01.05, 13:30 Na UW psychologia jest jeszcze droższa - chodzi mi o studia wieczorowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAW Re: richelieu IP: 217.8.186.* 06.01.05, 13:50 A MOZE LEPIEJ W COLLEGIUM CIVITAS LUB WYZSZEJ SZKOLE FINANSOW I ZARZADZANIA LUB WYZSZEJ SZKOLE ZARZADZANIA PERSONELEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: richelieu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:51 > Na UW psychologia jest jeszcze droższa - chodzi mi o studia wieczorowe No to napisała: "Gdybym jednak mogła sobie na to pozwolić i nie zdała na UW na przykład" Nie zdała = nie dostała się na DZIENNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_mickiewicz Re: SWPS IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 06.01.05, 16:04 Kulturoznawstwo napewno ma się dużo lepiej niż psychologia :) Zapewniam. Wybitna kadra, wysoki poziom. Karda nie olewa studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.05, 18:06 Kadra nie olewa studentów w SWPS na psychologii, co zdajecie się imputować. Co do ceny, to można studiowac w spsie taniej poza Warszawą (sopot, wrocław), gdzie kadra z pewnością jest nie gorsza (a chyba lepsza). Poza tym, swps ma dobrze rozwinięty i sensowny system stypendiów naukowych. Jesli będziesz dobrym studentem, połowę kasy zaoszczędzisz. Możesz też spróbowac egzaminu konkursowego. Jesli Ci się powiedzie, będziesz studiowac za darmo. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yum Re: SWPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:08 a ja wlasnie jestem swiadkiem wychwalania kulturoznawstwa pod niebosy. z psychologia ostrozniej. a o innych kierunkach to wogole cicho sza, nikt sie nie wypowiada, wszyscy nabrali wody w usta. nasze opinie opieraja sie na innych, zaslyszanych, totez ile warte jest kulturo swpskie, psychologia, socjologia trudno powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SWPS IP: *.chello.pl 06.01.05, 21:08 warto. skonczylam ta uczelnie i bardzo jestem zadowolona. co prawda podobno teraz pojawil sie taki problem, ze kadra zajela sie rozwojem placowek poza Warszawa i najlepsi profesorowie sie tam przeniesli. jesli chodzi o olewactwo kadry to absolutnie sie z tym nie zgodze. wiekszosc wykladowcow bardzo angazuje sie w zajecia, ktore prowadzi - naprawde wiele mozna sie prz nich nauczyc (oczywiscie jak sie chce. ogromnym plusem sa stypendia wcale nie tak trudne do zdobycia - wystarczy odpowiednia srednia, a placi sie polowe czesnego (motywacja chyba calkiem niezla). naprawde polecam - chociaz moze rzeczywiscie warto rozejrzec sie na wydzialach we Wroclawiu lub Sopocie (kwestia kadry) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: SWPS IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:32 A jak wyglada Twoja sytuacja zawodowa (jesli mozna zapytac)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SWPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:17 Dziekuje, nie narzekam :))) Co prawda obecnie nie pracuje w zawodzie, ale to na wlasne zyczenie. Natomiast tuz po studiach przez 1,5 roku pracowalam w doradztwie personalnym i szkoleniach (jako psycholog). Wszystko dzieki praktykom w trakcie studiow. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_sama Re: SWPS 17.01.05, 20:28 zamierzam studiować zaocznie we wrocławiu. proszę zorientowane w temacie osoby o informacje na temat podręczników na I roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 22:39 To nie jest dobre pytanie... Wszystko zależy od tego, ktop będzie miał zajęcia na I roku. W swpsie studnetów obowiązują syllabusy sporządzane przez prowadzących, a elementem syllabusu sa lektury. Nie nastawiaj się jednak na podręczniki, bo w większości to będa jakies wybrane rozdziały z książek, artykuły - wszystko do wypozyczenia z biblioteki, skserowania lub kupienia - co wolisz. Nie przejmuj sie jednak na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś