Dodaj do ulubionych

UMCS - POLITOLOGIA ZAOCZNIE - PYTANIE

IP: 80.50.250.* 18.07.05, 19:53
witam.

mam pytanie - ktos wie, czy w przypadku starych maturzystow, podczas
rekrutacji na zaoczna politologie na umcs, sa brane pod uwage takze oceny z
matur ustnych?

pod uwage brane sa oceny z historii/wosu, j.polskiego i j.obcego i w przypadku
dwoch ocen z tego samego przedmiotu na sw. maturalnym, bierze sie pod uwage
wyzsza - dlatego pytam.

z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: branko rasic Re: UMCS - POLITOLOGIA ZAOCZNIE - PYTANIE IP: 80.50.250.* 18.07.05, 23:25
      up up
    • Gość: escape Re: UMCS - POLITOLOGIA ZAOCZNIE - PYTANIE IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 19.07.05, 18:37
      Słuchaj,nie wiem cz Ci w czyms pomogę ale ja złożyłam dokumenty na biologię
      zaoczna na UMCS.Maturę zdawałam lat temu hmm...kilka.Miałam z pisemnej biologii
      4,z ustnej chemii 5 i te właśnie oceny były brane pod uwagę.Czyli wychodziłoby
      na to że oceny z ustnej matury sie liczą.Dostałam się,dzisiaj otrzymałam
      pismo,cieszę się bardzo.Tobie życzę tego samego.Zajrzyj jeszcze na stronę
      UMCS-u,dział rekrutacja,tam powinieneś się dowiedzieć dokładnie.Tu masz link:
      www.umcs.lublin.pl/index.html?akcja=art&id=100847&lang=1
      • Gość: branko rasic Re: UMCS - POLITOLOGIA ZAOCZNIE - PYTANIE IP: 80.50.250.* 19.07.05, 20:11
        owszem, przegladalem te strone. pisze tutaj, w przypadku nowej matury:

'Podstawą kwalifikacji kandydatów z „nową maturą” będzie suma punktów uzyskana
        z części pisemnej egzaminu maturalnego z n/w przedmiotów według podanych
        przeliczników.'

natomiast w przypadku starej:

'Podstawą kwalifikacji kandydatów ze „starą maturą” są oceny uzyskane na
        świadectwie dojrzałości z podanych wyżej przedmiotów, przeliczone na procenty
        jak niżej'

wiec, cholera jasna - nie wiem - a w dziekanacie pani mi powiedziala zebym
        zadzwonil 1 sierpnia (wtedy rekr. sie zaczyna) i pytal u samego komisarza, bo
        ona nie wie :)
        • escape5 O matko!:)) U komisarza powiadasz... 19.07.05, 20:47
          A ten komisarz to on łaskawy jest chociaz?:)).Nie wiem jak Ci pomóc,ja miałam
          dwa przedmioty brane pod uwagę i w formularzu tam gdzie trzeba było je wpisac
          wpisałam chemia i biologia.U Ciebie sprawa jest chyba bardziej skomplikowana.A
          swoją drogą to na stronie mają fałszywe informacje,sama się o tym
          przekonałam.Wygląda na to,że musisz jakos wytrzymać te kilkanaście dni.Ale myślę
          że Cie przyjmą,na zaoczne nie jest tak trudno się dostać?.Pozdrawiam i życzę
          powodzenia!
          • Gość: branko rasic Re: O matko!:)) U komisarza powiadasz... IP: 80.50.250.* 20.07.05, 11:05
            latwo sie dostac? nie z moimi ocenami koncowymi oraz z matury pisemnej niestety,
            dlatego zalezy mi na tym, aby brali pod uwage takze ustne :)

o jakim formularzu mowisz? na politologie tez wypelnia sie formularz, z tym ze
            sa dwa, na jednym wpisuje sie jakies formalne pierdoły, ale jest tez drugi z
            tabelka na wpisywane przedmioty, z tym ze u gory pisze 'wypelnia komisja
            rekrutacyjna' wiec nie wiem jak oni to licza i czy te przedmioty jednak samemu
            sie wpisuje?
            • Gość: escape Re: O matko!:)) U komisarza powiadasz... IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 20.07.05, 12:15
              Formularz był chyba wspólny dla wszystkich?Ściągnęłam go ze strony,wydrukowałam
              i wypełniłam.Dwa wypełniałeś?A może jeden dwustronny?Ja w każdym razie
              wypełniałam ten:www.umcs.lublin.pl/index.html?m=2&o=5&akcja=art&id=105401#
              i w punkcie 11 wpisałam chemia i biologia.Potem oni obliczaja punkty ze wzoru i
              chyba wypełniaja tabelkę.
              Przyjma Cię,w końcu te zaoczne studia to nie jest takie wielkie halo.Swoja droga
              to zastanawiam sie czy to jest wogóle coś warte.Ja na szczęście traktuję je jako
              hobby,bo na codzień zajmuję się grafika komp we własnym interesie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka