Dodaj do ulubionych

do studentów informatyki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:44
czy zamierzacie zabrac do domow studenckich komputer? czy da sie uczyc bez niego? Jestem na informatyce na agh ale rzadko używam komputerów bo są szkodliwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lol_niezly Re: do studentów informatyki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 23.08.05, 13:50
      Poza komputerami szkodliwe sa tez telewizory, komorki, mikrofalowki, ze o
      myszce do komputera nie wspomne - jak ugryzie to mozna takich chorob sie
      nabawic ,ze w Polsce nie wylecza. :D:D
      A skoro nie uzywasz kompa to znaczy ze nie programowales , a jak nie
      programowales wczesniek to szybko sie z AGH pozegnasz :)
      Pozdr.
      • Gość: student Re: do studentów informatyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:17
        > myszce do komputera nie wspomne - jak ugryzie to mozna takich chorob sie
        > nabawic ,ze w Polsce nie wylecza. :D:D

W sumie, to jest niebezpieczna - zespół cieśnin (?) nadgarstka. Współczesny świat jest niebezpieczny, wszędzie coś nam grozi - jak nie terroryści, to peryferia komputerowe. :)
        • Gość: kaiko Re: do studentów informatyki IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:39
          hehehe
          z tego co sie orientuje to z informatyki AGH bardzo ciężko wylecieć :-)
      • inezka86 Re: do studentów informatyki - jasne ze biore!!! 30.08.05, 23:19
        nie wyobrazam sobie zycia bez komputera!!! tak wiec studiow tez :) biore mojego
        zloma i ruszam podbijac stolice :P
    • Gość: saldok Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:53
      ale wazne ze sie tam dostal musisz miec kompa chyba ze ktos bedzie mial z ds a ty lol niezly na jakie uczelnie startowales i gdzie idziesz
      • Gość: Lol_niezly Re: do studentów informatyki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 23.08.05, 14:09
        Ja juz pare latek jestem na UWr :]
        • Gość: j Re: do studentów informatyki IP: *.acn.waw.pl 23.08.05, 14:12
          jak mozna isc na informe i nie uzywac kompa:/??
          • Gość: Lol_niezly Re: do studentów informatyki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 23.08.05, 14:45
            Moim zdaniem ten post to chyba jakas prowokacja :P
            A tak szczerze : program i tak z poczatku powinno sie pisac na kartkach -
            ulozyc algorytm, zapisac w pseudokodzie, rozwazyc problemy implementacyjne i
            dopiero potem isc do kompa , przepisac go na JP i uruchamiac :]
            Niestety wiekoszosc ludzi w tym ja ( nawet do tej pory mi sie zdarza:P )
            pierwsze co robi to wlacza kompa zaczyna pisac i po chwili stwierdza ze chyba
            nalezalo wczesniej pomyslec hehe.Teraz juz mi przeszlo, ale swego czasu heh :P:P
            Jesli wiec jestes dobrze obeznany z zeszytem i dlugopisem to mozesz jedynie
            ograniczyc uzywanie kompa, ale badz co badz jest to Twoje narzenie pracy tak
            jak np: denstysta ma wiertarke :P Troche by bylo dziwne gdybys szedl na
            stomatologie w przekonaniu ze wiertarki sa szkodliwe i nie bedziesz ich
            uzywac :]
            Ja przy kompie spedzam codziennie min.7 godzin.Dzieku Bogu w roku akademickim
            nie mam netu wiec mozna sie poswiecic pracy :]
            A poza tym kompy nie sa AZ tak szkodliwe.Na pewno warto zaopatrzec sie w
            monitor LCD - nie czuje sie takiego zmeczenia.Klawiatura i myszka na wysokim
            poziomie tez sa wazne.Gdy zaczyna sie pisac naprawde DUZO to ergonomia ma
            wielkie znaczenie.
            • Gość: kate Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:18
              studiowanie tez jest szkodlice. a co jesli podczas wykłądu kawałek kredy ci
              trafi do oka? albo ukujesz sie długopisem? albo co gorsza z krzesła spadniesz?

ok, mozesz pisac programy na kartkach, ale wątpie zeby one działały....
              • Gość: C4 Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:24
                Prawda jest taka ze lol_nezły ma racje. Komp jest potrzebny jesli jednach chcesz
                miec jakis komfort i ergonomi ( moze poza klawiatura to kup sobie laptopa).
                Skoro idziesz na informatyke to zapewniam cie ze nawet dobre 486 na pocztek
                wystarczy z systemem linux.
              • Gość: C4 Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:25
                Choc prawda jest taka że i tka mozecie dlugo na uczelni kompa nie widziec,
                zalezy od wykladowcy i od wydzialu. Ale kartek napewno duzo wykorzystasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka