Gość: sab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:44 czy zamierzacie zabrac do domow studenckich komputer? czy da sie uczyc bez niego? Jestem na informatyce na agh ale rzadko używam komputerów bo są szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lol_niezly Re: do studentów informatyki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 23.08.05, 13:50 Poza komputerami szkodliwe sa tez telewizory, komorki, mikrofalowki, ze o myszce do komputera nie wspomne - jak ugryzie to mozna takich chorob sie nabawic ,ze w Polsce nie wylecza. :D:D A skoro nie uzywasz kompa to znaczy ze nie programowales , a jak nie programowales wczesniek to szybko sie z AGH pozegnasz :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: do studentów informatyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:17 > myszce do komputera nie wspomne - jak ugryzie to mozna takich chorob sie > nabawic ,ze w Polsce nie wylecza. :D:D W sumie, to jest niebezpieczna - zespół cieśnin (?) nadgarstka. Współczesny świat jest niebezpieczny, wszędzie coś nam grozi - jak nie terroryści, to peryferia komputerowe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: do studentów informatyki IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:39 hehehe z tego co sie orientuje to z informatyki AGH bardzo ciężko wylecieć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inezka86 Re: do studentów informatyki - jasne ze biore!!! 30.08.05, 23:19 nie wyobrazam sobie zycia bez komputera!!! tak wiec studiow tez :) biore mojego zloma i ruszam podbijac stolice :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saldok Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:53 ale wazne ze sie tam dostal musisz miec kompa chyba ze ktos bedzie mial z ds a ty lol niezly na jakie uczelnie startowales i gdzie idziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol_niezly Re: do studentów informatyki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 23.08.05, 14:09 Ja juz pare latek jestem na UWr :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: do studentów informatyki IP: *.acn.waw.pl 23.08.05, 14:12 jak mozna isc na informe i nie uzywac kompa:/?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol_niezly Re: do studentów informatyki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 23.08.05, 14:45 Moim zdaniem ten post to chyba jakas prowokacja :P A tak szczerze : program i tak z poczatku powinno sie pisac na kartkach - ulozyc algorytm, zapisac w pseudokodzie, rozwazyc problemy implementacyjne i dopiero potem isc do kompa , przepisac go na JP i uruchamiac :] Niestety wiekoszosc ludzi w tym ja ( nawet do tej pory mi sie zdarza:P ) pierwsze co robi to wlacza kompa zaczyna pisac i po chwili stwierdza ze chyba nalezalo wczesniej pomyslec hehe.Teraz juz mi przeszlo, ale swego czasu heh :P:P Jesli wiec jestes dobrze obeznany z zeszytem i dlugopisem to mozesz jedynie ograniczyc uzywanie kompa, ale badz co badz jest to Twoje narzenie pracy tak jak np: denstysta ma wiertarke :P Troche by bylo dziwne gdybys szedl na stomatologie w przekonaniu ze wiertarki sa szkodliwe i nie bedziesz ich uzywac :] Ja przy kompie spedzam codziennie min.7 godzin.Dzieku Bogu w roku akademickim nie mam netu wiec mozna sie poswiecic pracy :] A poza tym kompy nie sa AZ tak szkodliwe.Na pewno warto zaopatrzec sie w monitor LCD - nie czuje sie takiego zmeczenia.Klawiatura i myszka na wysokim poziomie tez sa wazne.Gdy zaczyna sie pisac naprawde DUZO to ergonomia ma wielkie znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:18 studiowanie tez jest szkodlice. a co jesli podczas wykłądu kawałek kredy ci trafi do oka? albo ukujesz sie długopisem? albo co gorsza z krzesła spadniesz? ok, mozesz pisac programy na kartkach, ale wątpie zeby one działały.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:24 Prawda jest taka ze lol_nezły ma racje. Komp jest potrzebny jesli jednach chcesz miec jakis komfort i ergonomi ( moze poza klawiatura to kup sobie laptopa). Skoro idziesz na informatyke to zapewniam cie ze nawet dobre 486 na pocztek wystarczy z systemem linux. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:25 Choc prawda jest taka że i tka mozecie dlugo na uczelni kompa nie widziec, zalezy od wykladowcy i od wydzialu. Ale kartek napewno duzo wykorzystasz. Odpowiedz Link Zgłoś