Dodaj do ulubionych

AE KRAKÓW :P

IP: *.szymon.com.pl 21.09.05, 10:29
witam. rozpoczynam nowy wątek po to aby dowiedzieć się ja jest na AE w
krakowie. Czy to dobra uczelnia? Czy są to studia tylko dla inteligentnych
ludzi? Czy trudno zaliczyć rok, czy systemtycznosc i pracowitosc pozwoli mi
na skończenie tych studiów? Bardzo proszę o opinie ??
Obserwuj wątek
    • Gość: student_ae Re: AE KRAKÓW :P IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 21.09.05, 14:22
      > Czy to dobra uczelnia?
      Tak (chociaż zależy jeszcze pod jakim względem)

> Czy są to studia tylko dla inteligentnych ludzi?
      Nie tylko, chcociaż troche inteligencji jednak by się przydało

> Czy trudno zaliczyć rok,
      Zależy oczywiście dla kogo, ale nie jest to jakiś nieosiągalny wyczyn,czasem
      nawet się mówi że z AE ciężko jest wylecieć

> czy systemtycznosc i pracowitosc pozwoli mi
      > na skończenie tych studiów?
      Na pewno w tym nie zaszkodzi

• Gość: agaaaaaaaaaa Re: AE KRAKÓW :P IP: *.szymon.com.pl 21.09.05, 14:39
      Słyszałam duzo pozytywnych wypowiedzi na temat tej uczelni ( zwłaszcza języków
      obcych) Czy język Francuski jest dobrze wykładany oczywiscie na poczatek od
      podstaw? :P
      • Gość: Revolver Re: AE KRAKÓW :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:56
        Ja w Krakowie slysze raczej negatywne opinie o tej uczelni ;-( a wtoruja temu niektorzy wykladowcy.
        Jezyki sa dwa po 3 godz w tygodniu, wiec moze sie wydawac, ze poziom jest dobry. Zalezy od lektora. Ja zarowno z angielskiego jak i niemieckiego (oba na poziomie zaawansowanym)sie cofnalem, wiecej umialem w liceum.
        Nie wiem jak z francuskim, ale to bardzo duzo zalezy od lektora.
    • Gość: Revolver Re: AE KRAKÓW :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:43
      Sporo zalezy od kierunku studiow i od wykladowcow. Ja np. na matematyce mialem wieksze luzy niz na muzyce w liceum ;-P ale inne potoki mialy ciezko. Prawda jest obiegowa opinia: z AE bardzo trudno jest wyleciec.
      Ogolnie tak bardzo duzo nauki to tam nie ma; taka specyfika kierunkow ekonomicznych. Ogromnym plusem jest to ze wszystkie zajecia odbywaja sie na Kampusie, nie trzeba biegac po calym miescie. Poza tym mam wrazenie sporego rozrzutu: jedni studenci to bardzo sympatyczne i inteligentne osoby, a inni to takie tluki, ze trudno uwierzyc, ze sie tam dostali.
      Minusy: zajecia od 7.00, brak ferii zimowych, 13 egzaminow w jednej sesji, przedmioty na ktorych czesto uczysz sie tego samego...
      • Gość: Monisia Re: AE KRAKÓW :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:56
        Trudno wyleciec-fakt
        Nie ma ferii -to porazka ale jakos sie da wytrzymac chociaz to jest pierwsza
        uczelnia ktora cos takiego wymyslila Nawet wykladowsy sie wkurzaja :)
        • Gość: agaaaaaaaa Re: AE KRAKÓW :P IP: *.szymon.com.pl 21.09.05, 15:06
          Rzeczywiście z tymi feriami to przesadzaja troszke i az 13 examinów podczas
          sesji? MATKO!. Ja bede studiowac 1 rok wiec wszyatko bedzie dla mnie nowe.
          • Gość: Revolver Re: AE KRAKÓW :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:13
            Obejrzyj plany nauczania na stronie AE. Tam jest wszystko o liczbie egzaminow. Stosunki i finanse na specjalizacjach maja ok. 12 egzaminow w semestrze. Masakra. Ale to raczej krotkie przedmioty po 15 godz. w sem. wiec materialu nie jest tak duzo. Ale ten stres!
            Ale dla mnie najgorsze sa zajecia od godz. 7.00! To wstawanie o 5.30! Boszsz...
            • Gość: Karola Re: AE KRAKÓW :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:40
              Ja studiuje na AE ,aktualnie juz na 2 roku ;), i raczej z perspektywy minionego
              roku moge powiedziec ze na tej uczelni nie jest ciezko ale tez nie jest jakos
              wybitnie latwo jak niektorzy twierdza :)I nie jiest prawda ze z tej uczelni sie
              nie wylatuje, moze i trzeba sie troche postarac nie twierdze ze nie ale
              wyleciec mozna...wiem co mowie bo znam takich ktorzy wyleciel :) Wiadomo, jak
              wszedzie,sa przedmioty latwiejsze i trudniejsze, wykladowcy bardziej lub mniej
              wymagajacy zalezy na kogo sie trafi...generalnie z tego co zauwazylam zarowno
              na finansach jak na stostunkach I potok ma gorzej..tzn trudniej...ale moze to
              tylko moje subiektywne zdanie nie wiem. W kazdym razie nie sa to napewno studia
              tylko dla wybitnie inteligentnych:) A co do jezykow to tak jak ktos juz tu
              napisal sa 3 razy w tygodniu (chyba ze na finansach to 2 razy w tygodniu tylko)
              ale to jezcze nie gwarantuje dobrego poziomu i teego ze mozna sie czegos
              nauczyc...wszystko zalezy od lektora.przy odrobinie dobrych checi mozna sie
              czegos nauczyc,ja osobiscie o wiele wiecej sie nauczylam przez ten rok na
              sredniozaawansowanym niemieckim niz na zaawansowanym angielskim wiec nie ma
              reguly..ale grupe jezykowa zawsze mozna zmienic i zapisac sie do jakiegos
              naprawde dobrego lektora jak ktos chce to na AE uwazam ze moze sie jezyka
              nauczyc.ogolnie nie jest zle,wiadomo jak to na studiach czasem trzeba przysiasc
              nad ksiazkami ale wszystko jest do przezycia a czas na zycie studenckie napewno
              na tych studiach sie znajdzie ;)
              • motylek_86 Re: AE KRAKÓW :P 21.09.05, 16:20
                Karola a na jakim kierunku studiujesz?
          • Gość: student_ae Re: AE KRAKÓW :P IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 21.09.05, 16:05
            na razie sie nie przejmuj, w pierwszej sesji będziesz mieć jakies 3-4
            egzaminy /nie napisalas jaki kierunek/, a zajęcia od 7.00 mają tylko wybrańcy
            • Gość: agaaaaaa Re: AE KRAKÓW :P IP: *.szymon.com.pl 21.09.05, 16:10
              Finanse i bankowosc:) A chce jeszcze zapytac o zajęcia wychowania-fizycznego?
              Czy wybór rodzaju zajęć jest z góry przydzielony czy student wybiera zajecia?
              Jak to wyglada i gdzie sie nalezy udac by sie zapisac?
              • Gość: Revolver Re: AE KRAKÓW :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:34
                Studenci sami wybieraja zajecia. w Studium Wych. Fiz. bedziesz miala wywieszony plan zajec wf i wybierzesz sobie te zajecia ktore ci pasuja. Masz rozne do wyboru: koszykowka, aerobiki, ogolny wf, itd. Idziesz do prowadzacego na pierwsze zajecia sie zapisujesz (jesli jeszcze sa miejsca), jesli nie, szukasz dalej. w koncu gdzies trafisz ;-D
              • Gość: Karola Re: AE KRAKÓW :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:44
                ja studiuje finanse i bankowosc,jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie
                odpowiem i pomoge rozwiaz wszystkie watpliwosci ;)Pozdrawiam
                • Gość: Monika Re: AE KRAKÓW :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:25
                  Ja na Stosunkach w pierwszym semestrze maialm 4 egzaminy a w drugim 7 i to
                  powiem ze chyba bylo trudnije na pierwszym semestrze :)Jesli chodzi o w-f to
                  jak masz szczescie to zapiszesz sie bo czesto jest losowanie odliczanie do 5
                  itd. najtrudniej jest chyba na basenie wiec mozesz sie nachodzic zanim
                  zapiszesz sie gdzies:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka