Dodaj do ulubionych

Zmiana życia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:38
witam wszystkich. Podjęłam decyzję o całkowitej zmianie swojego zycia. Mam 26
let, licencjat z socjologii, pracuję (nie w wyuczonym zawodzie) i chciałabym
jeszcze sie uczyć. niestety nie mam pieniedzy. Zawsze interesowały mnie
języki, niestety nic nie robiłam w tym kierunku. Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • beata825 Re: Zmiana życia 05.04.06, 11:51
      ale jaki jezyk konkretnie? chcesz pracowac z jezykiem? czy tylko dla swojej
      przyjemnosci sie uczyc
      mozesz zapisac sie na jakis intensywny kurs, takie kursy sa chyba lepsze od
      koepetycji,
      • Gość: gizmo Re: Zmiana życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:55
        chciałabym pracować z językiem.ale wydaje mi sie,że jestem mało inteligentna i
        się do tego nie nadaję:(
        • r.richelieu Re: Zmiana życia 05.04.06, 12:21
          idź do dobrego psychologa, on znajdzie u Ciebie inteligencję, w którą nie
          wierzysz.
          • Gość: z. Re: Zmiana życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:16
            no ale co konkretnie chcesz robić?zostać tłumaczem? i w akim języku chciałabyś
            sie specjalizować? znasz juz jakiś przynajmniej w stopniu dobrym?
            • Gość: GIZMO Re: Zmiana życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:22
              znam troche angielski , ale mieszkam na takim wygwizdowie, że nawet nie ma
              porzadnych bibliotek i nie jestem w stanie cwiczyć, a na dobre podręczniki mnie
              nie stać. Tak myślałam o tłumaczeniach.
              • Gość: z. Re: Zmiana życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:24
                Chcesz zostać tlumaczem z ang.czy może z innego języka( które ci się bardziej
                podobają np.fr,hiszp.)?,wiesz z ang.teraz ciężko,najlepiej zapisać sie na jakiś
                kurs ,zrobić certyfikat ,zobaczyć jak ci bedzie szło i czy to jest to.
        • Gość: :) Re: Zmiana życia IP: *.wseiz.pl / 195.94.203.* 05.04.06, 12:46
          Z językiem to albo laryngologia albo "miłośc francuska".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka