Dodaj do ulubionych

studenci matematyki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:49
Mam pytania do wymienionych w temacie...
Jak wspominacie studia?
Jaką uczelnię ukończyliście (lub jaką kończycie)?
Czy polecacie te studia?
Jak z pracą po ich ukończeniu (jaka specjalizacja)?
Obserwuj wątek
    • Gość: ina Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:48
      ja zrezygnowałam z matematyki po roku.
      to nie bylo jednak to co chciałam w życiu robić.
    • Gość: yooy Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:59
      gregory gdzie chcesz studiować matme??
      • Gość: Gregory Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:47
        Raczej na Śląsku... UŚ albo POLŚL...
    • Gość: BeBe Re: studenci matematyki IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:19
      Ja jestem na pierwszym roku UW. Właśnie dziś pisałam bardzo trudny egzamin z
      analizy matematycznej:). Muszę powiedzieć ze te studia są świetne. TYlko nie
      dla każdego. Sporo ludzi rezygnuje po kilku miesiącach. Ja polecam wypożyczenie
      pierwszego tomu Fichtenholza ("Rachunek różniczkowy i całkowy"
      G.M.Fichtenholz). Poczytasz, zobaczysz. To jest mniej więcej to co robimy w
      pierwszym semestrze (polowa pierwszego tomu, bo potem sa funkcje wielu
      zmiennych). Jeśli Cię to nie zrazi, przestraszy etc. no to jest szansa, że
      będziesz zadowolonym studentem matematyki :). Matematyka na studiach ma niezbyt
      dużo wspólnego z tą w liceum.

Pozdrawiam serdecznie,
      Beata
      • Gość: kasia Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:10
        niekoniecznie....
        wszystko zalezy od uczelni. u mnie funkcje wielu zmiennych to druga połowa
        drugiego semestru....
        • Gość: hepimorfizm Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:04
          A u mnie dopiero od 3-go semestru. Co kraj (uczelnia) to obyczaj. :-)
    • Gość: beverly Re: studenci matematyki IP: *.devs.futuro.pl 23.06.06, 17:44
      Jest super :)
      Jestem na UŚ.
      Polecam, polecam, polecam (ale tylko dla tych, którzy lubią matematykę i nie
      zniechęcają się szybko).
    • Gość: kasia Re: studenci matematyki IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 23.06.06, 21:40
      jeszcze tylko obrona :)
      a dzisiaj udalo mi sie niezle skopac egzamin na studia doktoranckie :(

uczelnia: uw (jak mozna sie domyslec)

studia: super, duzo fajnych i inteligentnych ludzi; no i kopnietych w ten
      wlasciwy sposob

praca: ja chcialam zostac na uczelni :(, poza tym mam lic. z informatyki (tez
      uw), wiec zawsze moge popracowac kolejnych pare lat jako programista, chociaz
      zaczyna mi sie to powoli nudzic; moze poslucham dobrych rad i zrobie jakies
      studia podyplomowe z finansow/ubezpieczen/itp.? ogolnie jesli nie chcesz zostac
      na uczelni lub uczyc w szkole, to warto zrobic jakas specjalizacje wlasnie w
      kierunku finansow itp.; bo jak rozumiem informatyka jako drugi kierunek nie
      wchodzi w rachube (jest to dosyc popularne rozwiazanie)?

czy polecam: tak, jesli cie to naprawde bawi; a co do "dobrych" rad o czytaniu
      fichtenholtza - wez do tego rasiowa (wstep do matematyki wspolczesnej) i np.
      "matematyke konkretna"; nie wszyscy lubia analize, jeszcze mnie lubi
      fichtenholtza; o ile bardziej zaawansowana analiza lubie i chyba nawet umiem, o
      tyle alergia na fichtenholtza zostala mi jeszcze z pierwszego roku :)
      • Gość: :-) Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:39
        Racja. Fichtenholz jest to cegła której czytanie nie sprawia przyjemności.
        Nawet najmniejszej. :-)
        Ale Rasiowej też bym nie polecał. Mimo wszystko jest to książka, którą dobrze
        czyta się mając już pewną (niewielką bo niewielką) wiedzę. Dla całkowitych
        laików może być także ciężkostrawna. :-)
      • Gość: kasiek Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:54
        ja tam fichtenholza lubie. ale nie czytajac do poduszki... ;p
    • Gość: ik Re: studenci matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 06:57
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka