Dodaj do ulubionych

zagadka psychiatry

26.08.06, 18:33
Przeczytaj podany poniżej test:

Przeczytaj pytanie, poważnie zastanów się nad odpowiedzią. To nie jest żadna
podchwytliwa sztuczka.Nikt, kogo znam nie odpowiedział na to pytanie
prawidłowo -włącznie ze mną.

Kobieta na pogrzebie swojej matki spotkała mężczyznę, którego dotąd nie znała.
Mężczyzna wydal się jej niesamowity, był jakby z jej snów.
Od razu go pokochała, ale nie poprosiła o jego numer telefonu i później nie
mogła go odnaleźć.
Kilka dni potem zabiła swoja siostrę.

Pytanie: Jaki był motyw zabicia siostry?

Daj sobie trochę czasu na refleksje zanim odpowiesz.Nie patrz niżej!

Ok przeczytaj

Odpowiedź: miała nadzieję, że mężczyzna znowu pojawi się na pogrzebie...

Jeśli odpowiedziałeś poprawnie, to myślisz jak psychopata. To był test znanego
amerykańskiego psychologa, który używał go, aby sprawdzić, czy czyjaś
mentalność jest mentalnością zabójcy. Wielu aresztowanych seryjnych morderców
zostało poddanych temu testowi i ich odpowiedzi były zawsze prawidłowe.

Jeśli nie udało ci się właściwie odpowiedzieć -dobrze dla ciebie.
Obserwuj wątek
    • zoselin Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 14:01
      Ceaztcandy87 super test. Na szczęście nie okazałam się psychopatką ;)
      Nie przeszło mi przez myśl, że zabiła siostrę, aby pojawił się mężczyzna, który
      wywarł na niej takie wrażenie. Ale swoją drogoą to bardzo ciekawe. Hm..bardzo
      ciekawe naprawdę.
      Pozdrawiam
      • juska69 Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 15:04
        haha a ja zgadlam odpowiedx moze dlatego że lubię filmy psychologiczne o niebanalnym wątku, albo ze nie wiem co we mnie drzemie;) hehehe
        • pitus_lbn Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 17:13
          aaaaaale wpadlas :P "crazycandy87" to dziekan Twojego wydzialu.. w ten sposob eliminuje on psychopatow :P przykro mi :))
          • zoselin Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 17:15
            Hahahaha ale się uśmiałam pitus_lbn ;))))))
            Dobre dobre...
            Pozdroo
            • juska69 Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 17:20
              heheh zmienie nick i napisze że nie zgadlam o co chodzi w zagadce;p hehehenom ale gdyby wszyscy na roku byli normalni byłoby nudo.Może nakręca na kulu kolejny odcinek krzyky i zrobia casting na glowne role moze akurat sie załapie;)
              • pitus_lbn Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 18:16
                zoselin .. dziekuje za uznanie .. :)
                juska69 .. moim skromnym zdaniem .. na kulu .. mozna cos nakrecic .. ale kolejny odcinek .. batmana .. :))
                • zoselin Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 18:32
                  pitus_lbn brawo za poczucie humoru... :D CHyba mamy podobne ;P

Juska69... żeby od razu się z tego powodu cieszyć??? hehe. Nie wiem czy bycie
                  psychopatką można uznać za powód do dumy :D

p.s. Precz z batmanem ;p
                  Pozdro... oj się pośmiałam... do monitora
                  • juska69 Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 18:37
                    hmm... nom bynajmniej nie uwazam tego za powod do rozpaczy;P hehe ale batman.... to chyba bedzie codzienny serial na kulu
                    • zoselin Re: zagadka psychiatry 30.08.06, 18:48
                      Pewnie, że nie :)
                      Batman, superman i na KULu będzie niezły klimat... zresztą i tak jest ;)
                      • intermatteo Re: zagadka psychiatry??? 06.09.06, 10:10
                        Ave All, Moim zdaniem nie jest to test na skłonności mordercze, lecz test na myślenie logiczne :P a kto nie rozwiązał nie myśli logicznie??
                        • crazycandy87 Re: zagadka psychiatry??? 07.09.06, 10:58
                          Wiesz co wstyd chlopak z psychologii i nie rozumie... jakim cudem sie tam dostales?
                          • intermatteo Re: zagadka psychiatry??? 13.09.06, 23:42
                            Ano widzisz, się dostałem (było 10os na miejsce, nie 3) i jakoś nie rozpaczam z tego powodu :P Nie zgadzasz się ze mną odnośnie tej zagadki?? Czy wygodniej jest Ci mówić że nie zgadłaś? Pozdro
                            • crazycandy87 Re: zagadka psychiatry??? 14.09.06, 16:20
                              Wiesz co nie bede sie sprzeczac z rozpieszczonym samcem. Tylko wspolczuc Polsce
                              majacej takich "uposledzonych" psychologow jak Ty ! Nie potrafisz sie przyznac
                              do bledu hm.. nie martw sie to typowe dla samcow... Poza tym masz sklonnosci
                              sadystyczne podobnie jak kolega z tego forum tomkow2 , ale mi to nie przeszkadza
                              uwielbiam tępic takie osoby co jak ja to mowie sa inteligentne a glupio robią.
                              Wolalabym podarowac te inteligencje( w koncu sie dostales na psychologie to jest
                              cos ) innym , dobrym osobom , ktore juz by wiedzialy jak nią gospodarowac . a
                              nie jak ty , ktory siedzisz na necie zeby gnebic pierwszakow , te tewoje chore
                              ambicje... zal mi cie , to tyle ŻEGNAM
                          • intermatteo Re: zagadka psychiatry??? 14.09.06, 00:08
                            Ale swoją drogą ciekawa zagadka :) Mozecie się już zacząć mnie obawiać :P Mam Wasze adresy!
                          • intermatteo Re: zagadka psychiatry??? 14.09.06, 00:18
                            Poza tym ten psycholog (w którego istnienie nieomieszkam zwątpić) jest autorem tej zagadki, skoro ją wymyślił więc sam miał skłonności mordercze??! Bo przecież znał odpowiedź...... Może miał ukrytą schizofremię.
                            Ehh to młode pokolenie, jeszcze nie zaczęło studiować a już czuje się kompetentne do wydawania sądów i ocen etc.
                            Pozdro ALL!
                            • intermatteo Re: zagadka psychiatry??? 14.09.06, 00:21
                              Poprawka "Schizofrenię"...........
                            • intermatteo Re: zagadka psychiatry??? 14.09.06, 16:47
                              Co do kompetencji jak w wypowiedzi wcześniej. Dziewczyno, to nie ja jestem agresywny, tylko Ty. Przeczytaj swoją wypowiedź. Ja powstrzymuję się od oceniania innych (w przeciwieństwie do Ciebie, bo Ty jesteś wyrocznią?). Poza tym starasz się coś udowodnić, ale wiesz chociaż sama co? Gnębienie pierwszaków?? - w którym momencie?? Chore ambicje?? Chyba musisz mieć jakieś uprzedzenia. A gdzie Twoja empatia? To chyba jakiś Matrix, już wolę czytać Kanta :P
                              Pozdrawiam crazycandy87 i przypominam że nikogo nie gnębię.
                              • crazycandy87 Re: zagadka psychiatry??? 14.09.06, 19:09
                                Wiesz co tak jeszcze raz tę "rozmowe" przeczytalam...To mi głupio... Trochę
                                przesadziłam , pierwsza cię sprowokowałam . Widocznie musiałam na kimś
                                odreagować , a dalej to już samo poszło , a że psykować potrafię... to dałam
                                tego upust . Przepraszam . Achkolwiek nadal obstaje przy tym , że to jest
                                zagadką na myślenie mordercy , a nie normalnego człowieka. Są inne na myślenie
                                logiczne , a ta jest wyjątkowa. Inna kwestia ( bardzo intrygująca) , że sam ją
                                wymyślił , no wieć musiał mieć takowego myślenie... hehe ciekawe , ciekawe..
                                pozdrawiam , co złego to nie ja :)
                                • intermatteo1 SPOKO :) 17.09.06, 14:20
                                  J.W.
                                  • crazycandy87 no to fajnie , cieszę się :) 17.09.06, 15:21
                                    j.w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka