Dodaj do ulubionych

projekty na SiMR

25.04.07, 05:46
Cześć! Chciałbym stuiować na SiMR na PW i chciałbym wiedzieć,
jaka jest ilość projektów na pierwszym roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: ethernet Re: projekty na SiMR IP: *.resetnet.pl 25.04.07, 08:47
      Na MiBM na 1 roku nie ma zadnych projektow , jest tylko grafika inzynierska
      przez 2 semestry ( 1 semestr to takie rzeczy jak rzut ukośny ostrosłupa ,
      rzutowanie ,aproksymacje etc) no i 2 semestr to juz rys.techniczny (wymiarowanie
      ,przekroje,pólwidoki-połprzekroje i takie ogólne zapoznanie z zasadami
      rys.techcznicznego , oznaczenia chropowatosci etc) prawdziwe projekty u mnie na
      uczelni sa na 4 semestrze czyli na 2 roku , w 3 semestrze dochodzi PKM naucza
      cie skladac wyznaczac naprezenia itd , no i 4 semestr u mnie zaczyna sie projekt
      przychodzi gosc daje ci dane do podnosnika srubowego tzn obciazenie jakie ma
      przenoscic i wysokosc podnoszenia no i ty robisz sobie pod to obliczenia i potem
      rysujesz samo narysowanie podnosnika nie jest trudne (1 raz najgorszy jak ktos
      jest po LO to wiekszosci jak pada np zdanie ,,tutaj pan powinien umiescic
      sworzen'' to wiekszosc robi oczy hehe ale potem juz jest coraz lepiej ale jak
      mowi moj facet od projektow ,, trzeba korzystac z dziedzictwa projektantów'':)
      no i sie korzysta w sumie w samym podnosniku to tylko naped moze sprawic troche
      kłopotu , drugim projektem jest przekładnia no to juz jest troszke gorzej
      obliczenia sa bardziej skomplikowane z reguly ma roznego rodzaju korekcje no i
      potem jeszcze u mnie na uczelni rysuje sie kolejny projekt reduktor i tak mniej
      wiecej wyglada projektowanie a dalej to nie wiem czy cos sie jeszcze rysuje bo
      nie doszedłem jeszcze sam:) , ale jak jest dokladnie na SiMR to tez ci nie
      powiem ale podejrzewam ze bardzo podobnie hehe sam zdawalem na SiMR dostałem ale
      w koncu zostałem u siebie w miescie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka