tomchm 25.04.07, 05:46 Cześć! Chciałbym stuiować na SiMR na PW i chciałbym wiedzieć, jaka jest ilość projektów na pierwszym roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ethernet Re: projekty na SiMR IP: *.resetnet.pl 25.04.07, 08:47 Na MiBM na 1 roku nie ma zadnych projektow , jest tylko grafika inzynierska przez 2 semestry ( 1 semestr to takie rzeczy jak rzut ukośny ostrosłupa , rzutowanie ,aproksymacje etc) no i 2 semestr to juz rys.techniczny (wymiarowanie ,przekroje,pólwidoki-połprzekroje i takie ogólne zapoznanie z zasadami rys.techcznicznego , oznaczenia chropowatosci etc) prawdziwe projekty u mnie na uczelni sa na 4 semestrze czyli na 2 roku , w 3 semestrze dochodzi PKM naucza cie skladac wyznaczac naprezenia itd , no i 4 semestr u mnie zaczyna sie projekt przychodzi gosc daje ci dane do podnosnika srubowego tzn obciazenie jakie ma przenoscic i wysokosc podnoszenia no i ty robisz sobie pod to obliczenia i potem rysujesz samo narysowanie podnosnika nie jest trudne (1 raz najgorszy jak ktos jest po LO to wiekszosci jak pada np zdanie ,,tutaj pan powinien umiescic sworzen'' to wiekszosc robi oczy hehe ale potem juz jest coraz lepiej ale jak mowi moj facet od projektow ,, trzeba korzystac z dziedzictwa projektantów'':) no i sie korzysta w sumie w samym podnosniku to tylko naped moze sprawic troche kłopotu , drugim projektem jest przekładnia no to juz jest troszke gorzej obliczenia sa bardziej skomplikowane z reguly ma roznego rodzaju korekcje no i potem jeszcze u mnie na uczelni rysuje sie kolejny projekt reduktor i tak mniej wiecej wyglada projektowanie a dalej to nie wiem czy cos sie jeszcze rysuje bo nie doszedłem jeszcze sam:) , ale jak jest dokladnie na SiMR to tez ci nie powiem ale podejrzewam ze bardzo podobnie hehe sam zdawalem na SiMR dostałem ale w koncu zostałem u siebie w miescie.. Odpowiedz Link Zgłoś