vi.vica 14.05.07, 14:23 czy ktoś mógłby mi orientacyjnie chociaż powiedzieć, jakie były progi w zeszłym roku na AE? Wrocław, Katowice, Kraków, etc. bede baaardzo wdzieczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zaneta Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.metronet.pl 14.05.07, 18:51 www.ae.krakow.pl/plikrekrutacja/Statystyka.pdf :) Odpowiedz Link Zgłoś
vi.vica Re: Akademia Ekonomiczna - progi 15.05.07, 16:39 dzięki :) a Wrocław, Katowice? na tym samym poziomie, czy niżej/wyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.stk.vectranet.pl 15.05.07, 16:57 w Katowicach bardzo podobnie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaneta Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.gemini.net.pl 16.05.07, 12:15 Wrocław raczej mniej, Katowice raczej mniej wiecej tyle samo. Ale nie wiem dokladnie bo nie bylam zainteresowana tymi uczelniami. W kazdym razie polecam Krakow. Fajna uczelnia i wspaniale miasto :) Odpowiedz Link Zgłoś
vi.vica Re: Akademia Ekonomiczna - progi 16.05.07, 17:41 dzięki bardzo :) właśnie sie zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chad vader Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 12:05 w zeszlym roku na katowicka ae brano pod uwage sume z podstawy i rozszerzenia z matmy i jezykow, na ekonomie trzeba bylo miec razem okolo 290%, na finanse 300%, a na zarzadzenie jakos strasznie malo :P ogolnie polecam ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa:) Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:13 a nie wiesz jak oni licza pkt? Bo napisane jest tak : Podstawą kwalifikacji kandydatów, którzy zdawali egzamin maturalny (nową maturę), jest suma punktów rekrutacyjnych z części zewnętrznej (pisemnej) egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym lub rozszerzonym z dwóch przedmiotów (zdawanych jako przedmioty obowiązkowe lub dodatkowe). Poziom podstawowy oceniany jest w skali od 0 do 140 punktów (pierwszy przedmiot 0 – 70 punktów, język obcy 0 – 70 punktów). Poziom rozszerzony oceniany jest w skali od 0 do 200 punktów (pierwszy przedmiot 0 – 100 punktów, język obcy 0 – 100 punktów). Czyli jak mam jeden przedmiot zdany na 80% podstawe (ang), a drugi rozszezrona geo na 80% to ile moge otrzymac pkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:16 yyy sorry, rozpedzialam sie:) podalam zasady na nastepny rok, w tym roku jest tak : Podstawą kwalifikacji kandydatów, którzy zdawali egzamin maturalny (nową maturę), jest suma punktów rekrutacyjnych z części zewnętrznej (pisemnej) egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym i rozszerzonym, ocenianego w skali od 0 do 200 punktów (pierwszy przedmiot 0 – 100 punktów, w tym poziom podstawowy 0 - 50 punktów, poziom rozszerzony 0 - 50 punktów; język obcy 0 – 100 punktów, w tym poziom podstawowy 0 - 50 punktów, poziom rozszerzony 0 - 50 punktów). Kandydaci, którzy na egzaminie maturalnym nie zdawali danego przedmiotu na poziomie rozszerzonym, otrzymują za ten poziom 0 punktów rekrutacyjnych. No ale i tak nie wiem jak to liczyc:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 04.06.07, 10:57 Jeśli chodzi o język obcy i dodatkowy przedmiot, to 1% uzyskany na maturze = 0,5 punktu kwalifikacyjnego zarówno dla poziomu pdst jak i roz. Tak więc z języka obcego powinnaś dostac 40pkt rekrutacyjnych. W przypadku drugiego przedmiotu trzeba skorzystac ze sławnej giertychowskiej tabelki ;-). Twoje 80% z matury rozszerzonej jest równe ( porównywanie obu poziomów jest bez sensu, ale cóż ... ) 83% z egzaminu na poziomie podstawowym ( prawda, że sprawiedliwe ? ;P ). Zatem z geografii winnaś otrzymac 0,5*80pkt + 0,5*83 pkt = 81,5pkt. Wszystkich punktów uwzględnionych przy rekrutacji powinno byc 40 + 81,5 = 121,5 co stanowi 60,75% maksymalnej ilości punktów jaką możesz otrzymac w procesie rekrutacji :) ( całkiem nieźle ). Mam nadzieję, że dobrze przeliczyłem Twój wynik. Jeśli nie, to i tak ktoś mnie pewnie poprawi. Pozdrawiam i życzę powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Akademia Ekonomiczna - progi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:11 ooo dzieki za pomoc :) A wie ktos moze w takim razie jakie byly progi w zeszlym roku na AE Katowice? Odpowiedz Link Zgłoś