Dodaj do ulubionych

Skreślenie z listy studentów :-( !!!

IP: *.eranet.pl 20.07.07, 21:20
Wczoraj dostałam pismo a uczelni (Akademia Morksa w Gdyni), że dezyją
dziekana zostałam skreślona z listy studentów. Skończyłam studia
uzupełniające 3-semestralne (semestr skończyłam 30 marca). W ciągu 3 miesięcy
bylismy zobligowani zlozyc prace mgr w dziekanacie i potem obronic sie. Ja
nie wyrobilam sie z praca i postanowilam odlozyc to na wrzesien. Niestety
nie dopilnowalam formalnosci i nie zlozylam pisma do dziekana o przedluzenie
terminu zlozenia pracy i o obrone na wrzesień. Poprostu podeszlam do tego
zbyt lekko, nie upewnilam sie w dziekanacie i mam za swoje. Jest to tylko i
wylacznie moja wina. Jutro jade na uczelnie, skladam odwolanie. Nie wiem co
bedzie. Mam nadzieje ze nie bede musiala powtarzac semestru... Jestem
zalamana. Spotkaliscie sie z takim przypadkiem? Jaka moze byc decyzja
rektora?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 22:38
      Współczuje...
      ja rok temu zostawiłam studia po roku, do tej pory nie odebralam papierów i do
      tej pory nie przysłali mi decyzji o skreśleniu....
      • Gość: magdusija Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! IP: *.5.161.177.acn.gr 21.07.07, 00:51
        u mnie jest tak ze jeseli nie wyrobisz sie z praca, to oni cie skreslaja. a
        potem jak praceskonczysz, placisz jakies 200zl i pisze podanie do
        dziekana/rektora zeby cie skreslil z listy skreslonych. i on ci przywraca status
        studenta na 1 dzien,i wtedy masz zlozyc prace:)
        • Gość: ja Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 09:12
          trzeba było myśleć, tyle się narzeka na to ze jest burdel w dziekanatach a to tacy studenci jak Ty dezorganizuja pracę i tylko wymagają, szkoda że nie od siebie..
    • Gość: e.de Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! IP: 217.173.198.* 21.07.07, 10:25
      u mojego chlopaka byla taka sama sytuacja. nie bylo zadnych konsekwencji poza
      tym skresleniem z listy studentow. zabrali mu legitymacje i to by bylo na tyle.
      na jego uczelni w regulaminie bylo napisane, ze student ma na obrone 3 lata. w
      momencie kiedy praca zostala napisana i sprawdzona napisal podanie o
      przywrocenie praw studenta na jeden dzien. nic nie placil. tak wiec spokojnie,
      to tylko papier.
      • magdusijaa Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! 21.07.07, 12:16
        no na PK niestety wszystko kosztuje...
        • Gość: alina Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! IP: *.eranet.pl 22.07.07, 08:21
          Złożyłam odwołanie w sobotę... Teraz czekamna odpowiedź... Mam nadzieje, że nie
          przekreslilam sobie szansy obrony we wrześniu... Wiem, to tylko i wylącznie
          moja wina..
          • Gość: Maciej Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! IP: 193.22.252.* 16.06.14, 10:47
            Jaki wynik?
            Udało się?
    • Gość: cyryl Re: Skreślenie z listy studentów :-( !!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.07, 13:06
      nie przejmuj sie napiszesz podanie i ci pojda na reke.spoko..tez cos takiego
      mialem plus wezwanie na wku:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka