Dodaj do ulubionych

Najbrzydsze miasto w Polsce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 19:56
Jak myslicie jakie miasto jest najgorsze??
Obserwuj wątek
    • Gość: k. Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.ds.po.opole.pl 16.08.07, 19:56
      Sanok, nie znoszę tego miasta.
      • Gość: assas zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: 82.160.57.* 16.08.07, 20:05
        okropna paskudna fuj ble jak to moze byc stolicą a oprócz warszawy
        paskudny jest lublin przez te trolejbusy i linie które wiszą nad
        drogami, rzeszów jest za to głupim miastem ciągnie się i ciągnie
        rozwleczony strasznie, paskudny jest jeszcze tarnów, bo jest szary
        i ponury i sprawia wrażenie brudnego.. no i chyba tyle:)
        • Gość: qwerty NIE IP: *.chello.pl 16.08.07, 20:39
          Warszawa jest piękna :)
        • Gość: Tawananna* Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:32
          Co kto lubi... Pamiętam, jak ze znajomymi zachwyciliśmy się trolejbusami
          ("autobusami na szelkach" :)) i gromadnie stwierdziliśmy, że dodają miastu uroku
          i charakteru. Byłam w Lublinie krótko, ale podobał mi się.

Warszawa... Jest różnorodna. Okolice Centralnego faktycznie paskudne, ale
          pięknych zakątków nie brak. O Rzeszowie i Tarnowie się nie wypowiadam, bo nie byłam.

Wszystkie miasta mają swoje piękne zakątki. Wymieniana w wątku Łódź zachwyciła
          już niejednego zagranicznego reżysera... Nie na krakowskiej starówce Polska się
          kończy...
          • Gość: mary Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:55
            "Wszystkie miasta mają swoje piękne zakątki. Wymieniana w wątku Łódź zachwyciła
            już niejednego zagranicznego reżysera... Nie na krakowskiej starówce Polska się
            kończy... "

Jakiej "krakowskiej starówce"??? Niczego takiego w Krakowie nie ma. Może z
            Warszawą ci sie pomyliło?

• Gość: Dugo Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:50
              Gość portalu: mary napisał(a):

> Jakiej "krakowskiej starówce"??? Niczego takiego w Krakowie nie ma. Może z
              > Warszawą ci sie pomyliło?

No o stare miasto w krakowie chodzi.

To Warszawa ma krakowską starówke? Ja wiem tylko o Krakowskim Przedmieściu, ale
              to inna bajka.
              • Gość: Tawananna* Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 13:20
                Starówka - «najstarsza dzielnica miasta z zabytkową zabudową» (wg SJP PWN). A
                krakowska - bo w Krakowie.

Trudno, żebym nazywała wszystkie miejsca tak, jak nazywają je mieszkańcy danego
                miasta...

A z dalszych internetowych poszukiwań:
                "Starówka to potoczna, wywodząca się z wiechu nazwa Starego Miasta w Warszawie.
                (...) Współcześnie, zwłaszcza w języku mediów elektronicznych, słowo "starówka"
                stosowane jest nagminnie w odniesieniu do najstarszych, zabytkowych dzielnic
                innych miast niż Warszawa. Mówi się i pisze wtedy (szczególnie w mediach z
                Warszawy) np. o "starówce" lubelskiej, gdańskiej, toruńskiej, a nawet np.
                kolońskiej czy hawańskiej. Określenie jest zazwyczaj odrzucane przez mieszkańców
                danego miasta, jako im obce."

Jak widać, to ogólne znaczenie słowa "starówka" - jak bardzo nie byłoby dla
                mieszkańców danego miasta rażące - zostało już odnotowane przez - notabene,
                powstający zapewne w stolicy - Słownik Języka Polskiego.
                • Gość: z. Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 17:28
                  Gość portalu: Tawananna* napisał(a):

> Starówka - «najstarsza dzielnica miasta z zabytkową zabudową» (wg
                  SJP
                  > PWN). A
                  > krakowska - bo w Krakowie.
                  >
                  to niby poprawna nazwa ale w Krakowie nie lubi sie tego
                  okreslenia ,przyjelo sie ,ze starowka to tylko w Warszawie.
                  • Gość: Dugo Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 17:30
                    To jak sie mówi na "to miejsce" w Krakowie? Bo ja zawsze słysze od Krakowiaków
                    "starówka" także może różne dzielnice różnie nazywają heheee
            • Gość: gość Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 15:05
              Brudny,stary nie ma gdzie wyjśc :-/
        • Gość: elli Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.it-net.pl 17.08.07, 09:08
          Lublin jest spoko;) mieszkam tu 19 lat i wiem co mówię:P
        • Gość: nie! Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 19:17
          lublin tez jest piekny ;)
        • Gość: kapao Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! IP: *.is.net.pl 02.09.07, 14:33
          Koleżanko droga, Tarnów nie jest ani szary, ani ponury- to bardzo urokliwe
          miasto, jest mnóstwo zieleni, zadbany park, rynek z przepieknie odnowionymi
          kamienicami. Chyba bylas w Tarnowie bardzo dawno skoro tak twierdzisz.
        • mach_2 Re: zdecydowanie W A R S Z A W A!!!!!!! 02.09.07, 18:51
          Rzeszów się ciągnie? - zajmuje stosunkowo malą powierzchnię (nawet
          po ostatnich powiększeniach, niewielkich).

Gość portalu: assas napisał(a):

> okropna paskudna fuj ble jak to moze byc stolicą a oprócz warszawy
          > paskudny jest lublin przez te trolejbusy i linie które wiszą nad
          > drogami, rzeszów jest za to głupim miastem ciągnie się i ciągnie
          > rozwleczony strasznie, paskudny jest jeszcze tarnów, bo jest
          szary
          > i ponury i sprawia wrażenie brudnego.. no i chyba tyle:)
      • Gość: kasska Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 21:10
        hmm... a co konkretnie ci sie w sanoku nie podoba??
    • wyssana.z.palca Re: Najbrzydsze miasto w Polsce 16.08.07, 20:28
      no tak, bo wszyscy byli wszedzie i moga smialo zaopiniowac, gdzie
      bylo najbrzydziej.. autorko: przeczyta to, co napsiszesz
      kilkadziesait, kilkaset ludzi. zastanow sie zanim to zrobisz.
      • Gość: :) Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 20:36
        Udź
        • Gość: kaaa1234 Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.toya.net.pl 16.08.07, 20:38
          no oczywiscie- wymuskane wroclawie,krakowy i poznanie, a reszta to syf.
          bezsensowny wątek.
          • Gość: ja Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.toya.net.pl 16.08.07, 21:29
            Łódź - bez dwóch zdań. Koszmarna.
            • merediith Re: Najbrzydsze miasto w Polsce 16.08.07, 22:00
              Łódź mi się nie podoba-oj bardzo mi się nie podoba-chociaż spędziłam tam miło pewne wakacje więc mimo wsyztsko do najgorszych miast jej nie zaliczę:)
              • Gość: ... Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 16.08.07, 23:06
                Łódz !!! Blee.. wiecznie w tym miescie słyszy sie o jakis
                przekretach i aferach !
                • xk wierzysz w to co mówią w mediach? współczuję!!!! 17.08.07, 01:30
        • xk Re: Najbrzydsze miasto w Polsce 17.08.07, 01:29
          Gość portalu: :) napisał(a):

> Udź

a gdzie to?
    • Gość: abc Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 00:40
      katowice zdecydowanie
    • Gość: malinka Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:37
      KATOWICE!
      szare miasto, szare budynki, smutne ulice... Brakuje tylko węgla i popiołów
      'tułających' się po ulicach...
      • Gość: Dugo Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:54
        Chyba śląskie miasta, Katowice, Gliwice, Zabrze itp. bo to typowo przemysłowe
        miasta, małe dziedzictwo kulturalne i w sumie mało tam ładnych miejsc
        • Gość: ... Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 17.08.07, 15:34
          ale na Slaski najlepsze imprezy !
          • Gość: kw Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.98.102.9.ip.airbites.pl 17.08.07, 21:56
            Białystok
            • kwiat_paproci Re: Najbrzydsze miasto w Polsce 18.08.07, 00:07
              Ostatnio z pewnych względów musiałam objechać Radom autobusem ze wschodu na
              zachód i z północy na południe. Wszędzie były bloki, bloki, bloki.
            • Gość: uy Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.euro-net.pl 18.08.07, 12:13
              uzadadnienie?
        • Gość: makra Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.chello.pl 19.09.07, 20:10
          Chyba nie był nikt na ślasku, tu miasta nie sa wcale szare, a
          Ktaowice tez maja urok np 1000-lecie nabardzoiej zielone osiedle.
          podrozujac po Polsce nigdzie tylke zieli nie wiedziałam w miastach,
          Na slaku jest park WPKIW wiec jak ktos nie był na slasku dłuzej nie
          powinien miec zdania. Moze nie jest to miasto turystyczne ale nie
          rozni sie niczym od W-wa no nie mamy tylu wiezowców i karków.
    • Gość: zielony_banan Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 09:35
      RADOM!!!!!!!!!!!! RADOM!!!!!!!!!!!!!!!
      To jest absolutny koszmar, byłem tam raz i nie mogłem uwierzyć, że coś tak
      syfiastego w ogóle istnieje. Tragedia. Szaro buro i ponuro. W dodatku (być może
      tak trafiłem) widziałem tam samych dresiarzy i różowe panny. Trauma.
    • Gość: fsfsdg Pierdziszewo dolne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 09:38
      • Gość: aaam Re: Pierdziszewo dolne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 12:11
        Wymieniono śląskie miasta, w tym głównie Katowice...
        Zależy co kto woli. Mnie np. nie bawią zabytki, muzea, starówki, rynki ryneczki
        i te spawy. Byłem w Warszawie i stolica bardzo mi pasuje. Lubię nowoczesną
        architekturę i nowoczesne rozwiązania budowlane. Wieżowce, szklane budynki itd..
        Pod tym względem lubię też Katowice, a powszechna opinia, jakoby było to szare i
        zadymione miasto to opinia ludzi, którzy raczej nie zabawili dłużej w Katowicach
        i obracali się tylko w pobliżu dworca i zatłoczonych przy nim ulic. Dalej od
        centrum jest Dolina 3 Stawów, gdzie zielono wokoło (Katowice są ponoć 2-gim
        miastem w Polsce pod względem "zielonej powierzchni"). Mieszkałem w tym mieście
        i zapewniam, że jeżeli pozna się je od środka można je pokochać.

Ale wątek o najgorszych miastach. Wg mnie Kucharki i Dobroszyce.
        • Gość: zupa Re: Pierdziszewo dolne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 14:11
          Taa, w Warszawie masz multum wieżowców. Hmm, niech pomyślę 6,7?
    • Gość: anna jagiellonka Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 14:09
      zdecydowanie Warszawa
      • Gość: aaam Re: Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 14:14
        > Taa, w Warszawie masz multum wieżowców. Hmm, niech pomyślę 6,7?

nie napisałem multum.
        6, 7 - to lepsze niż nic.
        a w krakowie czy wrocławiu ile ich jest?
        • Gość: wera Re: Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:28
          w krakowie nie ma,krakow to miasto zabytkowe i najpiekniejsze a najbrzydsze to
          wawa.Sama jestem z Warszawy ,mieszkam tu od 22 lat i wiem co mowie
          • Gość: sss Re: Warszawa IP: 82.160.57.* 20.08.07, 14:26
            OMG! a czy to, że są wieżowce świadczy o tym, że miasto jest
            ładne..?- wręcz odwrotnie.. pomyśl dziewuszko zanim coś napiszesz
    • rama24 Katowice 19.08.07, 17:00
      • rama24 Re: Katowice 19.08.07, 17:03
        Centrum,rynek,dworzec,Spodek i cuchnaca Rawa kolo WNS-u!
        • sakura17 Re: Katowice 19.08.07, 20:57
          Nie cierpię Lublina...Jedynym w miarę ładnym miejscem w tym mieście jest ulica
          Krakowskie Przedmieście, a reszta jest beznadziejna...Wszędzie jakieś kościoły,
          kaplice (bez żadnego klimatu i uroku...), oprócz wymienionej wyżej jedynej
          ładnej ulicy jakieś stare budynki, bloki, wszystko jakieś takie
          zaniedbane,szare, brudny dworzec....A jazda autobusem w tym mieście może
          przyprawić o wstrząs mózgu - takie stare i rozklekotane :D Brrr nie cierpię tam
          jeździć...

Poza tym - Tarnów i Chełm ;/

Wiele osób wymienia Warszawę - wg mnie nie jest wcale taka zła. Nie jest może
          najpiękniejszym miastem, ale jest tam sporo ładnym miejsc, np niektóre parki,
          poza tym Łazienki, stare miasto, Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście. Zgodzę
          się, że dzielnice mieszkalne wyglądają nieciekawie, także dworzec PKS (ten obok
          stadionu - tragedia...), ale centrum jest ładne.

• Gość: kaaa1234 Stalowa Wola IP: *.toya.net.pl 20.08.07, 14:09
            stram sie zawsze dostrzec w odwiedzanym miescie cos szczegolnego, cos
            charakterystycznego (nawet jesli maista jest brudne i zaniedbane to i tak
            zazwyczaj da się coś takeigo uchwycić :), ale jesli chodzi o Stalową Wolę to
            niczego takiego tam nie ma-miasto powstalo kilkadziesiat lat temu i ejst jednym
            wielkim socjalistycznym blokowiskiem.bardzo przygnebiajace widoki,ogolna szarzyzna
            Muszę za to obronić wymeinione tutaj- Łódź, Tarnów i Lublin :)
            • Gość: nananananananana Re: Bydgoszcz jest okropna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:17
              Beznadziejne miasto,nic się nie dzieje,miasto zupełnie bez żadnego
              charakteru...Całe szczęście,że po 19-latach mieszkania w Bydgoszczy,
              dostałam się na studia do innego miasta i nie muszę w tym
              beznadziejnej Brzydgoszczy mieszkać!
              Studiuje we Wrocławiu i uwielbiam to miasto...!!
              • Gość: hehe Re: Bydgoszcz jest okropna IP: 82.146.245.* 20.08.07, 21:56
                nudnym ludziom zawsze jest nudno, koniec i kropka.
              • Gość: Kałasznikow Re: Bydgoszcz jest okropna IP: *.chello.pl 21.08.07, 01:26
                I właśnie tacy neofici najbardziej krytykują dane miasta. Żałosne.
                Ale ciężko się spodziewać czegoś więcej po kimś, kto nawet nick ma idiotyczny.
                • sakura17 najbrzydsze miasta 22.08.07, 21:31
                  Każdy ma prawo lubić lub nie lubić danego miasta...I również ma prawo się na ten
                  temat wypowiedzieć.

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak się oburzają, że ktoś krytykuje dane
                  miasto...To chyba normalne, że niektóre z nich mogą się nie podobać...Jeżeli wy
                  kochacie wszystkie - gratuluję optymizmu i pozytywnego podejścia.

Niestety, prawda jest taka, że wiele polskich miast jest zaniedbanych, nie
                  rozwijają się, budynku niszczeją a rządzące nimi osoby nie mają żadnego pomysłu,
                  jak to zmienić...Nic dziwnego, że wzbudzają niechęć. Poza tym nie ma się co
                  oburzać - nikt nie krytykuje ludzi zamieszkujących te miasta, tylko same miasta
                  - ulice, budynki, atmosferę, kulturę itd. Na pewno w każdym można znaleźć coś
                  ciekawego i ładnego - ale czasem jest tego baaardzo niewiele i przeważają złe
                  cechy - brud, szarość, zniszczenie. Trudno się dziwić, że sporo osób wypowiada
                  się o takich miastach negatywnie.
                  Ja napisałam już, których nie lubię i nie zacznę tego ukrywać albo kochać tych
                  miejsc tylko dlatego, że komuś tam nie podoba się ten temat.
              • pan_zajebista_psychika Re: Bydgoszcz jest okropna 10.09.07, 09:01
                A ja studiuję w Toruniu, i co? Ładnie tu, ale mam ogromny sentyment do Bydzi,
                chociaż nie mamy w zasadzie czegoś takiego jak starówka czy historyczne
                atrakcje. Ale nudzić się tu??? Jakoś ze znajomymi imprezując nie stwierdziłem
                faktu, by miasto było nudne. A poza tym, z innych cech pozytywnych: zieleń!!!
                Bodajże 2 miasto w Polsce pod względem powierzchni terenów zielonych!
            • Gość: Kerstinella Re: Stalowa Wola IP: *.tvkdiana.pl 31.08.07, 14:34
              Aż smutno, że muszę wymienić moje miasto... ale naprawdę Stalowa Wola mogłaby
              posłużyć jako międzynarodowy skansen "Urbanistyka socrealizmu". Poza wielkimi
              blokowiskami to tu nic nie ma, a jedynym masowo zwiedzanym "zabytkiem" dla gości
              z okolicy jest Tesco.

Ale przyzwyczaiłam się, wszystko ma swoje piękno, tylko trzeba je odkryć. :)
              • Gość: exotica Re: Stalowa Wola IP: 195.117.54.* 02.09.07, 16:01
                od 7 roku życia mieszkam w tym mieście, teraz wyjeżdzając nawet
                gdziekolwiek wciąż mi go brakuje. Widzę piękno w tym, że jest to
                miasto stosunkowo nowe, nie ma żadnych walących się ruder i
                obskórnych, zaniedbanych kamienic czy innych budynków, a przez to
                nie widać rozwarstwienia społecznego i biedy. oczywiście nie
                wszystko jest piękne, bo np dzielnica Rozwadów mi się kompletnie nie
                podoba...
                Ale to miasto ma swój urok wystarczy otworzyć trochę szerzej oczy i
                można naprawdę zobaczyć coś co urzeka.. i mówię to jako mieszkanka
                zatorza ;)
                Rzeka- jak mawiała pewna pani prof. kojarzona jest z ojczyzną, a my
                mamy San- inny San:) w życiu nie zamieniłabym wysp i nadbrzeża
                stalowolskiego Sanu na poznańską Wartę.
                I plus przede wszystkim dlatego, że jest to misto ROWERÓW!!:D
                Dodam, że w moim widzeniu nie przejawia się skrajny patriotyzm
                lokalny:D
    • Gość: taka jedna Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.digicom.net.pl 22.08.07, 21:43
      Zdecydowanie Lódź i Warszawa
      • Gość: goska RAWICZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:54
        wiem co pisze- mieszkam tu prawie 20 lat i widziałam wszystko
    • Gość: ollkaaa Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 08:16
      Łódź!!!
    • Gość: hamem Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 13:05
      Łódź nie jest taka najgorsza znowu,ale piękna nie jest.Fakt.Wg mnie
      najbrzydsze to Katowice i Piotrków Trybunalski.I Częstochowa-
      byłamtylko przejazdem i na tej podstawie oceniam.
      • Gość: B Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.aster.pl 10.09.07, 16:27
        Białystok
    • Gość: nika Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 17:25
      A moim zdaniem Ciechanów. Trzeba zobaczyć na własne oczy ;)
    • Gość: Grzesiek Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 20:00
      Mieszkam w Lublinie i nie będę go bronił, bo jest tu mnóstwo zaniedbanych
      miejsc. Część nawet tych "reprezentacyjnych" to śmietnik. Linie trolejbusowe
      może i szpecą miasto, ale za to są cichsze niż tramwaje (!) i autobusy.

Polecam jazdę autobusem - to niesamowite przeżycie. Jak tu ktoś słusznie napisał
      można nabawić się wstrząsu mózgu, bo są dziurawe ulice i znaczne różnice
      poziomów w mieście co daje ciekawe przeżycia jak się jedzie takim rozklekotanym
      przegubowcem w dół. :)

A wystarczyłoby trochę chęci i miasta w Polsce byłyby ładniejsze.
      • Gość: gość Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.smgr.pl 17.09.07, 15:29
        Ciechanów ale chyba jeszcze gorszy Pułtusk - TRAGEDIA
        • Gość: nika Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 16:56
          Pułtusk jest pięknym miastem :)
    • Gość: jas Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.stg.pl 17.09.07, 16:15
      GRODNO!!!
      • Gość: janina Nanjbrzydsze sa Grodno I WILNO!!!! IP: *.stg.pl 17.09.07, 16:18
        jw
    • Gość: JA Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:16
      Żywiec
      • Gość: haman Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:37
        Żywiec?chyba oszalales/as!Zywiec jest b.ladnym miastem.
    • Gość: maruta Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 16:38
      zgadzam sie ze warszawa nie jest najpiekiejsza ale za to jaki tu są możliwości
      pracy szczególnie jak ktoś szuka dobrej pracy w zawodzie jeszcze na studiach, to
      jest miasto idealne d takich wczesnych przedsięwzięć, ja jestem informatykiem, i
      bardzo szybko znalazłem tu prace która spełniała by moje oczekiwania
    • Gość: Pomorze Re: Najbrzydsze miasto w Polsce IP: *.177.wmc.com.pl 20.09.07, 13:13
      Łódź, Wałbrzych, Katowice i ich okolice!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka