Dodaj do ulubionych

medycyna-jakie podręczniki???

IP: *.man.rsk.pl 07.08.03, 15:09
Dostałam się do warszawy i chcę kupić podręczniki na pierwszy rok.
Podpowiedzcie jakich wymagają albo skąd się tego dowiedzieć bo nie mam
pojęcia, a dodzwonić się NIE DA. Chodzi mi szczególnie o anatomię.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp cierpliwosci! IP: 212.160.240.* 07.08.03, 15:31
      Listy podrecznikow beda wywieszone przed rektoratem jak rowniez podane na
      stronie dzialu dydaktycznego AM w Warszawie. I radze kupowac ksiazki pozniej,
      bo sa wtedy duze przeceny.
    • Gość: m Re: medycyna-jakie podręczniki??? IP: *.markom.krakow.pl 07.08.03, 17:30
      a ja radze od wyższego rocznika - wtedy jest już dużo taniej (zostaje też znane
      wszystkim studentom - ksero)
      3maj sie i powodzenia!
    • owoc-morwy Re: medycyna-jakie podręczniki??? 07.08.03, 17:31
      Anatomia - podręcznik - Bochenek
      - atlas "rysunkowy"- Sobotta (do kupienia), Sinielnikow - można
      wypożyczyć z biblioteki
      - atlas fotograficzny - Yokoshi (b. dobry, b. drogi i prawie nie do
      dostania :), McMinn (też dobry, można wypożyczyć), Vajda (właściwie nie znam)

Histologia - Sawicki i Embriologia Sadlera (raczej nie do dostania, tylko do
      kserowania pierwsze 8 rozdziałów)

Ale z książkami możesz poczekać (promocje, możliwość wypożyczenia prawie
      wszystkiego). Kup sobie 2 fartuchy (prosektorium, chemia), chustkę albo czepek
      na głowę, paczkę rękawiczek.

Powodzenia :))))
      • Gość: peudoKasia Re: medycyna-jakie podręczniki??? IP: *.man.rsk.pl 07.08.03, 17:44
        Dzięki za pomoc. Pytam się o tą antomię bo mnie straszli że już w październiku
        będą ode mnie wymagać wiedzy spoza liceum. To prawda czy tylko straszenie
        pierwszaków?
        • owoc-morwy Re: medycyna-jakie podręczniki??? 07.08.03, 17:51
          Będą. Nawet na I zajęciach (w zależności od asystenta). Ja na pierwszym
          prosektorium po "dzień dobry, nazywam się xyz" usłyszałam: "a teraz napiszemy
          sobie krótką wejścióweczkę z budowy kręgosłupa". I do tego ten złowieszczy
          uśmiech, brrrr.... :))))

Na szczęście to za mną :). Teraz szykuję się (psychicznie) na "dzień dobry" na
          fizjologii.

Pozdrowienia.
          • Gość: pseudoKasia Re: medycyna-jakie podręczniki??? IP: *.man.rsk.pl 07.08.03, 18:07
            Dzięki za przestrogi, będę dzielna :)))
            Pzyjemnej reszty wakacji
      • Gość: pseudoK bochenek jest 5 tomowy? IP: *.man.rsk.pl 08.08.03, 21:04
        Jeszcze raz dzięki za pomoc. Teraz się upewniam, bo nie chcę kupić złego.
        Chodzi o taką 5tomową kobyłę, współautor Reicher?
        pozdr.
        • Gość: ppp bochenek jest 7 tomowy n/t IP: 212.160.240.* 08.08.03, 21:36
        • owoc-morwy Re: bochenek jest 5 tomowy? 08.08.03, 23:59
          Tak, te malutkie 5 tomów to właśnie Bochenek :). Nowe wydanie ma 5 tomów i
          niebieską okładkę. Stare były 7 tomowe.
          • Gość: anka Re: bochenek jest 5 tomowy? IP: *.icpnet.pl 22.08.03, 12:57
            A to pocieszyłeś mnie:))) 5 to zawsze lepiej.
            • Gość: Śmiejo Re: bochenek jest 5 tomowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 17:10
              he he.no tak witamy na AM. co do bochenka to trzeba go obryć całego ale tylko
              u niektórych asystentów...inni wymagają pituchowej jednak na egzaminie jak
              ktoś się uprze to wymagluje z bochenka:) przestrznie z 'głowy i szyi' polecam
              z takiego śmiesznego podręcznika do stomatologii(niestety nie pamiętam tytułu)
              mózgowei z gołębia-obowiązująca topografia mózgowia w tym zakładzie-z bochenka
              możesz doczytać. histologia oczywiście pan sawicki i sp.zoo. nic
              przyjemnego...ja histologię wspominam bardzo źle. co do trybu nauki to powiem
              krótko-prez pierwsze 2tygodnie nie będziesz wiedziałą gdzie łapę włożyć,ale
              spoko każdy kuje na początku;) a to czego nauzyłaś się w liceum
              to...hmmm...jakby to ująć? do niczego prawie ci to nie będzie potrzebne na
              tych studiach:( wszystieg uczysz się od początku:)
              trzym się.
    • Gość: paweł Re: medycyna-jakie podręczniki??? IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 15.09.03, 18:04
      Wejdź na stronę akademii. Tam jest wykaz na 6 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka