Dodaj do ulubionych

Europejskie Studia Podyplomowe

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 23:30
Jestem prawnikiem i zamierzam podjąć studia podyplomowe, jak w tytule wątku -
w Warszawie. Mam kilka Uczelni do wyboru i zastanawiam się, która może być
najlepsza.
Rozważam m.in.: SGH, UW i EWSPA.
Jeśli ktoś ma doświadczenie lub może podpowiedzieć, która w wymienionych
przeze mnie uczelni jest najlepsza i cieszy się renomą, bardzo proszę o pomoc
w dokonaniu wyboru. Nie bardzo wierzę we wszelkie rankingi a bardziej
interesuje mnie odczucie i wiedzę studiujących.

Pozdrawiam i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: pejczyk Re: Europejskie Studia Podyplomowe IP: *.chello.pl 25.08.03, 23:44
      jesli juz najlepsze studia podyplomowe dot. UE to przede wszystkim Natolin,
      tyle, ze nie w jezyku polskim; nie znam tych uczelni wymienionych przez Ciebie
      (w sensie wymienionych kursów), ale za duzo bym sie nie spodziewal, w Polsce
      nie ma jeszcze z prawdziwego zdarzenia podyplomowych studiów europejskich; moze
      kiedys powstana...; podyplomowe studium, tylko dzienne i dwuletnie, i dopiero
      stające na nogi organizuje Collegium Civitas w Warszawie; z dobrą kadrą;
      • Gość: pom Re: Europejskie Studia Podyplomowe IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 23:50
        Dziękuję!
        Gdzie mogę się wiecej dowiedzieć o Natolinie? Mam na myśli stronę www, jeśli
        znasz, oczywiście. Język angielski mam zaniedbany ale dość mocne i solidne
        podstawy, więc najgorsze byłyby jedynie początki. Myslałam o studiach z obcym
        językiem wykładowym.
        • Gość: pejczyk Re: Europejskie Studia Podyplomowe IP: *.chello.pl 26.08.03, 03:11
          z Natolinem jest taka sprawa, ze obowiazuje tam angielski i francuski i te
          jezyki trzeba zdac an egzaminie wstepnym; na strone internetowa wchodzi sie
          przez strone Brugii www.coleurop.be albo przez www.natolin.edu.pl ; są
          stypendia rzadowe, bo inaczej to koszty sa kosmiczne; studia trwaja rok w
          miedzynarodowym srodowisku w campusie; kadra europejskich slaw, choc kiedys
          byla lepsza...; wspominalem o Collegium Civitas - tam studia europejskie
          prowadzi byly Rektor Natolina J. Saryusz-Wolski stad wiem, ze program i kadra
          jest troche dziedzictwem Natolina; CC co prawda dopiero sie rozwija, ale to
          uczelnia z duzym potencjalem; w internecie www.collegium.edu.pl
    • miriam_73 Re: Europejskie Studia Podyplomowe 26.08.03, 08:55
      Co do SGH - nie radzę. Amatorszczyzna organizacyjna.
    • Gość: lucy Re: Europejskie Studia Podyplomowe IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 09:20
      Jeśli mogę polecić studia podyplomowe to polecam: Zarządzanie Projektami Unii
      Europejskiej i Prawo Unii Europejskiej Na Uniwersytecie Marii Curie -
      Skłodowskiej w Radomiu na WPiA UMCS w Radomiu. Zalety: Studia są niedrogie,
      wykładowcy z WPiA UMCS, Urzędu Komitetu integracji Europejskiej oraz Polskiej
      Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
      Naprawdę warto. Polecam. Lucy.
      Wiecej informacji: www.umcs-prawo.radom.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka