Dodaj do ulubionych

UMCS vel AP- co wybrac

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 10:57
Która uczelnia jest wg Was lepsza?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dugo Re: UMCS vel AP- co wybrac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:28
      Zdecydowanie UMCS, tu chyba nie ma o czym rozmawiać nawet...
      • Gość: stokrotna Re: UMCS vel AP- co wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 12:02
        A UMCS to dobra uczelnia? Bo troche brakuje mi obeznania...
    • another_story Re: UMCS vel AP- co wybrac 12.07.08, 14:31
      Moim zdaniem odpowiedź nie jest taka oczywista :). Co prawda domyślam się, że UMCS faktycznie góruje pod względem merytorycznym nad AP, ale ta druga uczelnia posiada inną wielką zaletę - znajduje się w Krakowie (chyba że mowa o jakiejś innej akademii?). Będę się upierać, że pobyt w dużym, naprawdę dużym mieście niezwykle poszerza horyzonty i otwiera na świat, co widzę doskonale na własnym przykładzie. A jeśli chodzi o poziom na AP, nie przejmowałabym się zbytnio - gdyby Ci nie odpowiadał, zawsze istnieje opcja poprawy matury i zmiany szkoły.

Nie napisałaś/eś, jakie kierunki masz do wyboru, a to też ważne. W każdym razie ja z pewnością wybrałabym Kraków. Uwierz, nie chodzi mi jedynie o walory życia studenckiego (choć o nie także ;)).
      • Gość: Dugo Re: UMCS vel AP- co wybrac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 14:37
        another_story napisała:

>Będę się upierać, że pobyt w dużym, naprawdę dużym mieście nie
        > zwykle poszerza horyzonty i otwiera na świat, co widzę doskonale na >własnym
        przykładzie.

Możesz rozwinąć? Bo nie do końca jasne jest co piszesz :)
        • Gość: stokrotna Re: UMCS vel AP- co wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 15:07
          więc do wyboru mam stosunki międzynarodowe...
          • Gość: traszka Re: UMCS vel AP- co wybrac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 15:17
            Wydział Politologii UMCS (tam są też SM) jest w pierwszej 3. najlepszych w
            Polsce, także AP pod tym względem się nie umywa.

Ja na Twoim miejscu poszłabym na licencjat na UMCS, a potem to zobaczysz, czy
            wolisz kontynuować na UMCSie czy na innej uczelni.
            • Gość: stokrotna Re: UMCS vel AP- co wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 17:42
              Dzięki chyba tak zrobie, choc bardzo chciałam do Krakowa, ale w
              Lublinie tez nie powinno byc tak źle
              • m.a.t Re: UMCS vel AP- co wybrac 13.07.08, 21:26
                Jeśli chodzi o Stosunki Międzynarodowe to zdecydowanie polecam UMCS. Studiuję
                tam politologię wydział jest przyjazny, zajęcia na poziomie, wspaniała kadra.
                Kraków na pewno zaoferowałby Ci nieco więcej wydarzeń kulturalnych, ale jeśli
                ktoś powie, że w Lublinie nic się nie dzieje to albo nigdy tu nie był albo nie
                wychodzi poza swój pokój.
                Pamiętaj tylko żeby oprócz studiów realizować się na innych frontach, bo po 5
                latach obudzisz się z dyplomem bez doświadczenia praktycznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka