Dodaj do ulubionych

Politechnika Koszalińska

16.09.08, 10:04
Witam. Mam pytanie do byłych i obecnych studentów Politechniki Koszalińskiej.
Chciałbym tam pójść na studia na wydziale mechanicznym (najprawdopodobniej
transport). Jaka jest atmosfera studiowania? Jaka kadra? Profesorowie
wymagający i upierdliwi czy raczej przychylni studentowi? Jaki jest poziom
(szczerze mówiąc to nie musi być wysoki)? Łatwo wylecieć? Czy warto iść na tą
uczelnię?
Powiem w ten sposób: jestem osobą uczącą się bardzo przeciętnie, w swojej
rodzinnej Bydgoszczy na ATR-ze bym sobie nie poradził, gdyż na ATR jest w
rankingu uczelni z tego co wiem dużo wyżej. Czy w Koszalinie jest trochę łatwiej?
Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam: Miłosz
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Politechnika Koszalińska IP: 195.117.57.* 16.09.08, 10:09
      dobra rada dla maturzystów
      " łatwe studia nie dadzą ci dobrej pracy" lepiej iść na trudniejsze i zarywać
      nocy niż na te łatwiejsze a potem pracować na kasie
      • milosz_kubinski Re: Politechnika Koszalińska 16.09.08, 23:56
        Cytat: " łatwe studia nie dadzą ci dobrej pracy" lepiej iść na trudniejsze i zarywać
        > nocy niż na te łatwiejsze"

za takie rady dziękuję. W życiu potem nikt nie będzie się mnie pytał gdzie
        kończyłem studia. dla mnie ważne jest, by była to państwowa uczelnia, a nie żeby
        sobie kupić wykształcenie na jakiejś płatnej uczelni, no i żeby po pierwszym
        semestrze mnie nie wypierniczyli. Więc ponawiam pytania na temat Politechniki
        Koszalińskiej zadane w pierwszym poście.
        • Gość: darek Re: Politechnika Koszalińska IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.08, 00:25
          co za dno politechnika koszalinska? kretynizm do potegi;)
        • Gość: student Re: Politechnika Koszalińska IP: 195.117.57.* 17.09.08, 09:15
          "W życiu potem nikt nie będzie się mnie pytał gdzie kończyłem studia "
          Pytać się może nie będą bo to jest pierwsza rzecz którą masz wpisaną w CV
        • Gość: belial Re: Politechnika Koszalińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:22
          dyplom liczy się w momencie pierwszego zatrudnienia w branży, potem
          kiedy masz już doświadczenie, to jaką uczelnię kończyłeś istotnie
          nie ma większego znaczenia, może czasem ktoś o to spyta z ciekawości
          • Gość: student Re: Politechnika Koszalińska IP: 195.117.57.* 17.09.08, 10:34
            Najtrudniej jest dostać pierwszą pracę w twojej wyuczonej "branży" więc to jakie
            studia skończyłeś też jest ważne
            • Gość: belial Re: Politechnika Koszalińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:46
              > Najtrudniej jest dostać pierwszą pracę w twojej wyuczonej "branży"
              więc to jaki
              > e
              > studia skończyłeś też jest ważne

Na pewno nie zaszkodzi mieć skończoną dobrą uczelnię, sam jednak
              pracuję z ludźmi z branży (budownictwo) po bardzo różnych uczelniach
              i zajmują oni bardzo różne stanowiska, uczelnia nie ma tu większego
              znaczenia, liczy się doświadczenie i cechy charakteru, w innych
              branżach być może jest inaczej...,
              gdy starasz się o swoją pierwszą pracę w danej branży po prostu
              jedyne co masz do zaoferowania pracodawcy to właśnie dyplom - wtedy
              jest on ważny, bo na jego podstawie przyjmują cię do pracy, z czasem
              jednakże traci na znaczeniu i jest raczej wymogiem formalnym, bo za
              tobą stoi doświadczenie zawodowe które (przynajminiej w
              budownictwie, ale podejżewam, że też w wielu innych branżach) jest
              najważniejsze
              • Gość: belial Re: Politechnika Koszalińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:51
                * podejrzewam
                • milosz_kubinski Re: Politechnika Koszalińska 17.09.08, 23:19
                  Czy ktoś będzie przywiązywał wagę do uczelni, to już nieważne. Tylko czy miał
                  ktoś do czynienia z tą uczelnią? Chodzi mi o konkrety? Jaka jest atmosfera? I
                  koszą ostro czy nie? Profesorowie wymagający czy da radę przejść? Można łatwo
                  wylecieć? Powtarzam - w technikum byłem bardzo przeciętnym uczniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka