Dodaj do ulubionych

Polish Open University-prosze o opinię

IP: 213.25.91.* 03.04.09, 13:07
Chciałabym zapisać się na specjalność Zarządzanie Biznesem do Polish Open
University. Czytałam ranking tygodnika Wprost i widziałam,że POU znajduje się
w czołówce. Chciałabym jednak usłyszeć opinie kogoś poznał tę Uczelnię na
własnej skórze:). Proszę o radę...
Obserwuj wątek
    • Gość: bom Re: Polish Open University-prosze o opinię IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.09, 15:49
      Za tę kasę którą chcesz wydac na studiowanie załóż własną firmę.Po
      żadnej uczelnii w Polsce w zakresie biznesu się nie wybijesz chyba
      że jestes wybitny i interesujesz się tym od lat oraz masz
      znajomości.Możesz tez iść na polibudę oraz do końca zycia pracowac
      na spłatę kredytów i jak to mówia polacy "żyć spokojnie" bo będą cię
      wykorzystywac inni do swoich firm za pieniądze pozwalające ci jako
      tak przezyć.Twój wybór.Ja zaryzykowałem i wygrałem
    • Gość: Ef Re: Polish Open University-prosze o opinię IP: *.chello.pl 02.06.09, 01:49
      Studiuję w Polish Open University, co prawda dopiero na pierwszym roku, ale
      oceniam uczelnię pozytywnie :).
      Jak to określają nawet w dziekanacie "zarządzanie biznesem"- które również ja
      studiuję- jest przedmiotem o wszystkim i o niczym, bo jest niekonkretny, nie ma
      przypisanego zawodu.
      Osobiście oceniam szkołę bardzo dobrze. Prawdą jest, że na każdym kroku się
      płaci i w końcowym wyliczeniu wszystkich kosztów studiów licencjackich może
      wynosić ok 20tys. Jednak jeśli chodzi o sposób i poziom nauczania to moim
      zdaniem warto zainwestować :) Uczelnia dosyć znana, organizuje się dużo
      warsztatów, jest niewiele zajęć, no i indywidualny tok studiów. Co prawda sama
      nauka wymaga sporo dyscypliny, bo w sumie to sam musisz się uczyć w domu
      (czasami jest tego sporo), a na zajęciach przeważnie tylko dyskutuje się na dany
      temat i rozwiązuje zadania. Dostajesz jednak pełną bibliografię, POU-owski
      podręcznik i masz jasno określone kryteria zaliczeń, więc nie musisz raczej
      marnować czasu na szukanie informacji gdzieś po internecie czy po notatkach z
      wykładów (chociażby dlatego, że wykładów właściwie ich nie ma :P) Jeśli chodzi o
      jakieś niesprawiedliwości w zaliczeniach, to jest na nie mała szansa, bo po
      pierwsze: nie ma egzaminów ustnych (więc nie ma ocen za ładne oczy xD) i prace
      są sprawdzane podwójnie (ma się rozumieć, są wysyłane do innej uczelni- nie
      pamiętam akurat czy do innego oddziału POU czy do Leeds- do powtórnego
      sprawdzenia i ewentualnego zweryfikowania). Jeśli chodzi o życie studenckie, to
      jest trochę rozbite i niezbyt widoczne. Przyczyną tego jest to, że nie ma
      żadnych stałych grup- 2 miesiące chodzisz na zajęcia z jedną grupą, kolejne 2
      miesiące na dwa moduły z 2 innymi grupami (skład jest tu praktycznie zupełnie
      przypadkowy, no chyba, że się z kimś umówisz i się zapiszecie razem na dany
      moduł) Natomiast w kwestii profesorów, to większość z nich jest bardzo miła (co
      nie znaczy niewymagająca :P).
      Takie moje zdanie. Oczywiście znam osoby, które nie są zbytnio zadowolone i
      marudzą, aczkolwiek kontynuują studia i nie zamierzają zmieniać uczelni, więc...
      polecam :)
      Podsumowując: polecam, ale trzeba się przygotować na duże koszta i poświęcenia
      trochę czasu na samodzielną naukę.
    • Gość: Gosia Re: Polish Open University-prosze o opinię IP: *.ip.jarsat.pl 23.02.14, 19:43
      Hej,

Ukonczyłam studia I i II stopnia i bardzo ale to bardzo polecam te uczelnie. Juz po ukonczeniu I stopnia oraz zaprezentowaniu dyplomu w wersji ang uzyskalam bardzo duza ilosc ofert pracy. Co prawda w tamtym czasie mieszkalam za granica ale z pracy w kawiarni przeskoczylam od razu na stanowisko supervisora w dziale IT w firmie outsourcingowej. W trakcie studiowania na II poziomie dostalam bardzo ciekawa oferte pracy na stanowisku kierowniczym w Polsce i postanowilam sie przeniesc. Gdyby nie te studia nigdy bym nie pracowala na takiej pozycji na ktorej pracuje teraz w kraju w ktorym sie urodzilam i w ktorym nie moglam mieszkac z powodu braku wyksztalcenia co za tym idzie braku ciekawej finansowo pracy. Studia w trybie e-learning pozwilily mi zbodywac wiedze z komfortu wlasnego mieszkania i poskutkowaly rozwojem kariery zawodowej.

pozdrawiam
      Gosia
    • Gość: student Re: Polish Open University-prosze o opinię IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.14, 18:18
      UWAGA na Polish Open University. Zdzieraja kase i nic nie masz w zamian. Sa lepsze uczelnie.
      BRAK profesjonalizmu, system w e-learning ciagle sie zawiesza. Przy obronie pracy dostaniesz promotora ktory ci powie, ze ma cie w dupie bo bawi w USA.
      Natomiast sa bardzo precyzyjni przy zdzieraniu kasy. Maja coraz mniej studentow, maja proble ze zebraniem grupy, dlatego musza od kazdego studenta, ktory konczy wydostac kasy ile sie tylko da.
      • Gość: IK78 Re: Polish Open University-prosze o opinię IP: *.messagelabs.net 21.07.14, 11:40
        Czesc, czy moglbys/abys prosze wymienic jakiez z uczelni ktore maja programy onlie (e-lerning). Ja znalazlam tylko 2 uczelnie POU & PUW. Z gory dziekuje. Za ostrzezenie tez...
      • Gość: student Re: Polish Open University-prosze o opinię IP: 213.25.91.* 19.08.14, 10:45
        WSZ-POU jest w trakcie przejmowania przez Szkołę Wyższą Vistula - Akademia Finansów I Biznesu. Więc może lepiej tam się zapisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka