Dodaj do ulubionych

erasmus!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 16:25
hej!!!
interesuje mnie na jakich zasadach dziala ta wymiana???
Jakie sa kryteria dostania sie na ten program???
Czy mozna sobie samemu wybrac zagraniczny uniwersytet????
Co jest zapewnione w ramach programu itd?????
Czy program ten dotyczy rowniez studetow zaocznych?????
Obserwuj wątek
    • sonic84 Re: erasmus!!! 08.04.09, 16:35
      Informacje dotyczące erasmusa znajdziesz na stronie swojej uczelni.Jeśli masz
      jakieś wątpliwości to udaj się do sekretariatu-tam wszystko ci wyjaśnią.Kryteria
      są bardzo różne w zależności od uczelni tak więc tutaj odpowiedzi nie znajdziesz.
      • plecionka Re: erasmus!!! 08.04.09, 17:39
        Zgadza sie, tutaj nikt Ci nie udzieli jednoznacznej odpowiedzi. Kryteria moga sie roznic nawet w zaleznosci od kierunku. Np. u mnie wystarczy zlozyc podanie, miejsc jest tyle, ze gdzies sie na pewno pojedzie. Ale wiem, ze na innych kierunkach (na tym samym uniwersytecie) sa rozmowy kwalifikacyjne i zwyczajnie mozna sie na wyjazd nie zalapac bo jest mniej miejsc niz chetnych.
        Zobacz na stronie kierunku, a jesli nie ma tam zadnych informacji o Erazmusie, zapytaj w sekretariacie.
    • Gość: Tawananna* Re: erasmus!!! IP: *.1-85.cust.bluewin.ch 08.04.09, 17:44
      Dotyczy to także studentów zaocznych. Uniwersytet można wybrać - ale tylko z listy, którą otrzymasz na Twojej uczelni. W ramach programu masz zapewnione stypendium (w wysokości niepokrywającej całości kosztów pobytu), status studenta na zagranicznej uczelni, możliwość uczęszczania na zajęcia na niej (bez ponoszenia dodatkowych opłat za np. czesne uczelni zagranicznej), które to zajęcia zostaną potem zaliczone przed Twoją uczelnię macierzystą. Nie masz możliwości zrobienia dyplomu zagranicznej uczelni. Kryteria są różne w zależności od uczelni czy wręcz wydziału (a zwłaszcza liczby chętnych na miejsce). Jak już napisano wyżej, dowiedz się, jak wygląda to u Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka