Gość: alinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 10:21 może ktos mi podsunie fajny temat na napisanie pracy zaliczeniowej? w głowie mam totalna pustke dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nickname Re: mistycyzm IP: 80.51.244.* 29.12.03, 13:21 Beagle-2 chyba się rozbił o Marsa. Ale u mnie w pokoju jest powieszony plakat z napisem MARS. Są tam zdjęcia dostarczone prosto z Marsa, a także prawie cały Mars zlepiony z ponad 100 zdjęć wykonanych przez aparat umieszczony na sondzie kosmicznej "Viking Orbiter 1". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: mistycyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 14:47 no własnie-wykładowca ułatwił nam w ten sposób, że mamy sami wybrać sobie temat własnie z mistycyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickname Re: mistycyzm IP: 80.51.244.* 29.12.03, 15:20 "Ostrzeżenie: nawet odrobina mistyki może być niebezpieczna Bądź jednak ostrożny - chyba każdy, kto zgłębiał tę filozofię, miał następujące doświadczenia: Etap pierwszy. Przeczytałeś taoistyczny tekst lub usłyszałeś mądre zdanie od kogoś, kto dużo wie o taoizmie. Owo mądre zdanie to może być opowiastka zen, nowa interpretacja słów, które od lat słyszysz w kościele czy świątyni, czy nawet - wierz lub nie - kwestia z Gwiezdnych wojen: "Luke! Przestań kontrolować swoje uczucia!" "Możesz sięgnąć przed siebie uczuciem jak ręką!" (...) Etap czwarty. Zakłóciłeś swoją wewnętrzną ciszę, próbując oświecić wszystkich dokoła. ("Ej, ludzie! Słuchajcie! Mam! Mam!")" TAOIZM DLA ŻÓŁTODZIOBÓW czyli wszystko, co powinieneś wiedzieć o... Odpowiedz Link Zgłoś