21.07.20, 15:42
Mam nadzieję że wszystko dobrze.Mam nadzieję na pokój na świecie.Mam nadzieję na to że skończy się rasizm,homofobia,ksenofobia,że religie pójdą w zapomnienie bo religie to wojny.mam nadzieję-kiedyś napisałam że tylko mogę mieć nadzieję,nie pewność,nie wiarę.I spełniło się.Nie ma wiary w człowieka.Ludzie są różni.Jedni mają otwarte umysły,drudzy ściśnięte,nie potrafią czytać,pisać-za to słuchają księdza który pobiera na tacę datki za.....nie wiem za co bo tam nie chodzę bo-napis na drzwiach:Czynne w godzinach.....to ma być kościół?Co to jest kościół?Zgromadzenie ludzi we wspólnym rozmyślaniu?Budynek?Muzeum sztuki sakralnej?Ja maluję,czasami też ikony według instrukcji na you tube tylko brak mi pieczątki księdza który potem sprzedaje intratnie te obrazki.Czemu się ludzie do tego modlą?Tajemnica wiary?Hm.....W książce Biblii wprost jest napisane: „Nie zwracajcie się do bożków. Nie czyńcie sobie bogów z lanego metalu.” (Kp 19,4), oraz: „Pilnie się wystrzegajcie … abyście nie postąpili niegodziwie......
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Część. 21.07.20, 15:44
      Nie wiem co to jest religia katolicka i przepisy w książce którą katolicy nazywają świętą a robią zupełnie coś innego niż tam jest napisane.Kto przeczytał tę książkę?Ja tak.
      • madau Re: Część. 21.07.20, 15:57
        Ja tez przeczytalam. I nijak sie to ma do kosciola katolickiego. To taka smutna prawda
        • dragon2016 Re: Część. 21.07.20, 16:51
          Religie są złe o tyle to chyba każdy rozumie oprócz cepa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka