Dodaj do ulubionych

Ditta, inteligencja

08.11.14, 01:08
Człowiek się rodzi i jest inteligentny lub bardziej inteligentny,ewentualnie mniej.
Emocje nad którymi często nie panujemy przyćmiewają inteligencję na co dzień,u ludzi zimnych i wyrafinowanych też.Tak jest aż do śmierci,przejść samą siebie nie jest trudne,zapanować jest trudniej.Nauka w nasze życie zbyt wiele nie wnosi,myślenie jest cechą,a świadomość tobą.
Wszystko czym jesteśmy to jesteśmy tą właśnie świadomością, nie ciałem nie rozumem ani umysłem.Ciało to nośnik,więc rozumiesz czemu świadomość jest tak ważna.Może kiedyś zrozumiesz pewne sprawy z nią związane.
Do tego nie przywiązujemy uwagi,nie ma takiej nauki nikt o niej nie mówi ani nie pisze a my nią jesteśmy jako my i istniejemy dzięki niej czujemy i mamy emecje czujemy je.
Nie da się emocji wyłączyć, można świadomie je wyciszyć lub stłumić ale nie pozbyć.
Ta właśnie świadomość jest naszą inteligencją,wszystko co widzimy czytamy i rozumiemy przepuszczamy przez naszą świadomość,ona nam kreuje i kształtuje myślenie i poglądy.
Gdy ją stracimy nie istniejemy pomimo tego że może ciało żyje.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 01:16
      Błędem jest i ludzie go popełnili uważając że to nasz umysł myśli,umysł nie myśli to nasza świadomość myśli,umysł jest nośnikiem naszej świadomości jak i wszystkiego, to od świadomości zależy nasz inteligencja i wszystko inne.Medytujemy też za pomocą świadomości,bez niej nie istniejemy.To było by na tyle w tym temacie i wątku.
      • uwierz_w_to Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 01:21
        aha jeszcze coś, umysł i myślenie nas ogranicza, coś przemyśleć i przeanalizować można ale bez świadomości i używania jej w większym stopniu ta myśl będzie mniej doskonała.
        • uwierz_w_to Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 01:26
          A jak to rozumieć w tym wypadku, w tej formie jakiej to przedstawiłem? to zależy tylko od was,wy posiadacie własną świadomość i spojrzenie na otoczenie.Każdy człowiek inaczej,uwarunkowane jest to także genetycznie.Kiedyś może będą o tej całej świadomości uczyć być może ludzi, ale w naszym świecie się na to raczej nie zapowiada,nie potrzeba ludzi świadomych, może kiedyś to się zmieni ale nie prędko.
          • uwierz_w_to Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 01:29
            nie zrozumiecie tego chyba,mniejsza z tym,samo myślenie tu nie pomoże sobie tego poukładać ale napisałem.
            • uwierz_w_to Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 01:34
              elokwencją nie trzeba grzeszyć żeby ją rozwijać lub używać, jesteśmy sobą,nie musimy być mili bo jesteśmy świadomi.
              • uwierz_w_to Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 01:38
                .....Mogę być kim chcęwink
                  • ditta12 Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 06:30
                    Byt określa świadomość. Autor: Karol Marks
                    • ditta12 Re: Ditta, inteligencja 08.11.14, 06:31
                      Ale że uało mi się troszkę Cienie sprowokować,nie sądziłam że aż tak łatwo mi pójdziewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka