05.07.15, 22:14
Poszłam na samo zamknięcie.Ludzi dużo.
Przynieśli moje prace,oglądali kolor Ola na moich ścianach i pozostałe prace.Podobało się.
Cieszę się że weszłam w to a jednocześnie mi smutno że Honoratka jutro wyjeżdża do Gdańska.
Zrobię wszystko by wróciła tu jeszcze.Namówię ją.
Bardzo ją pokochałam i nauczyłam się wiele od niej.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Wystawa 05.07.15, 22:15
      Pozdrowienia dla Ciebie Antku od Ola.
      Napracował się bardzo.Zna się na wszystkim.
      • mskaiq Re: Wystawa 06.07.15, 08:24
        Pozdrów Ola również. To wielka szkoda, że Honoratka wyjeżdża. Wiem, że będziesz tęskniła
        za nią. Przyniosła Ci malowanie powrotnie. Myślę, że to bardzo ważny powrót.
        Może warto go kontynuować.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • ditta12 Re: Wystawa 07.07.15, 05:21
          Honortka wróci w przyszłym roku Masku.
          Wyrzuciła pieniążek z samochodu,zostawiła tu ducha swojego i ducha malarstwa.
          Przyszli do mnie do domu artyści najwyższych lotów.
          Poeta,malarz fotografik,malarka.Piliśmy kawę,herbatę,rozmawiali,rozmawiali,rozmawiali.
          Wyślemy Honoratce dwa obrazki do Gdańska,Olo grafikę bo on grafik a ja chcę namalować jej portret z małej fotografii,akrylami,tak jak mnie uczyła,bo ona malowała a ja podpatrywałam Mistrzynię.
          Dałam jej pióro i powiedziałam:
          -Teraz będziesz pisać.
          Chciałabym poczytać to co napisze Honoratka.Bardzo.

W miejscu gdzie stał namiot,my będziemy się gromadzić,pod złotym Aniołem,w Rajskim Zakątku.
          Tu został tylko kwietnik Honoratki z ziołami,miętą,tymiankiem i jeszcze czymś,chyba z bazylią.
          Jest cudnie ale szkoda że nie ma namiotu Artystki.Burmistrz nakazał wszystko usunąć.
          • mskaiq Re: Wystawa 07.07.15, 08:38
            Spotkałaś ludzi, z którymi wiele Cię łączy - sztuka. Zaangażowałaś się bardzo w
            to wszystko. To bardzo dobrze, bo nadaje sens.
            Pozdrawiam serdecznie.
            • ditta12 Re: Wystawa 07.07.15, 09:58
              Ty też jesteś wśród nas.Chciałąm żeby wszyscy zobaczyli talent Twojej córki-portrecistki ale.....był upał straszny.
              Zapraszam Cię do siebie w celu wybrania obrazu.
              Koszt 60 zł bo taka była kwota wyłożona przez Ciebie Masku na zakup blejtramów na wystawę.
              Dzięki temu mogłam malować.
              Wybierzesz sobie co zechcesz i ile zechcesz.Będę zaszczycona że zechcesz przyjąć ode mnie to co wytworzyłam.
              Mam różne herbatki ziołowe.
              Poznasz Ola który wykonał wielką robotę i ludzie którzy odnieśli moje obrazki z wystawy,a nie byle kto bo między innymi Kurator Kasia,Dyrektor czy też Prezes Muzeum Sztuki Współczesnej na Emilii Plater w Warszawie.
              Obrazki w pełnej krasie na tle odpowiednim i z odpowiednim oświetleniem które wykonał Wielki Olo który jest doskonałym Grafikiem i Alchemikiem smile
              • ditta12 Re: Wystawa 07.07.15, 10:12
                Byliśmy bardzo zmęczeni wczoraj gdy żegnaliśmy Honoratkę.
                Olo z jednym panem rozebrali szybko namiot jej bo trzeba było się spieszyć gdyż miała jeszcze spotkanie w centrum,potem uściski,łezka się zakręciła w oku.Podpisała nam zdjęcia słynnej ,świetnej Fotograf,obrazujące miejsce biwakowania i naszych codziennych spotkań i rozmów po świt w których niestety nie mogłam uczestniczyć(kwetapina).

Zabrałam do domu mnóstwo rzeczy które podarowała mi Honoratka,farby olejne,krosno,płótno,herbatki,kawy........(inne,całe mnóstwo) i dwie poduszki na których teraz śpi kotka Czyczynia.
                Wyślę jej fotki moich prac które nie były na wystawie a których nie zdążyła obejrzeć w moim domu bo wiadomo,była rozrywana,tak to jest z artystami.
                • mskaiq Re: Wystawa 07.07.15, 17:29
                  To co piszesz jest takie wzruszające i prawdziwe. Widzę Twoje zaangażowanie i wiele
                  miłości we wszystkim co robisz.
                  Trzymaj się jestem z Tobą.
              • mskaiq Re: Wystawa 07.07.15, 17:25
                Dziękuję za zaproszenie. Na pewno będę u Ciebie. Bardzo mi się podoba piękny obraz słonecznika narysowany pastelami. Często na niego zerkam. Masz bardzo duży talent.
                Nie dziwię się, że takie zainteresowanie wzbudziłaś u pani Kurator i Prezesa Sztuki Współczesnej.
                To Twój świat i Ty się do niego zbliżasz.
                Jestem bardzo dumny z Ciebie. Poznam też Wielkiego Ola.
                Pozdrawiam serdecznie.

• ditta12 Re: Wystawa 07.07.15, 17:44
                  Wielki Olo jest bardzo zdolny we wszystkich dziedzinach ale też jakiś leniwy przez upał panujący na świecie.
                  • ditta12 Re: Wystawa 07.07.15, 22:59
                    Wykrzywiona psychika.
                    Mógłbyś go psychoterapeutyzować Masku,spokonie.
                    Wyszłaby Ci następna część czyli tom Twojej powieści na temat ludzi spierdolonych big_grin
                    • mskaiq Re: Wystawa 08.07.15, 09:02
                      Nie ma ludzi spierdolonych. Są ludzie, którzy kiedyś zgubili się na swojej
                      drodze.
                      Ty przez chwile odzyskałaś Swoja drogę, jej sens. Po wyjeździe Honoratki
                      trochę się zmieniło. Wróciła pustka. Szukasz ludzi po forum. Jest wiele takich
                      osób jak Honoratka. Z tymi samymi zainteresowaniami co Twoje.
                      Jednego dnia nawiążesz z nimi kontakty.
                      Pozdrawiam serdecznie.
                      • ditta12 Re: Wystawa 08.07.15, 09:23
                        Zaniosłam zupę dla Ogrów jak zwykle.
                        Pod drzewo.
                        Olo spał wtulony w jakąś co miała rozmazany makijaż.
                        Śmierdziało piwskiem.
                        Zblazowana ......... .
                        • ditta12 Re: Wystawa 08.07.15, 09:24
                          Teraz on śpi w małym pokoju.
                          Zaraz przyjdzie moja matka.
                          Olo u nas pracuje,u naszej ekipy art.
                          • ditta12 Re: Wystawa 08.07.15, 09:24
                            Zażacie.
                            • ditta12 Re: Wystawa 08.07.15, 10:12
                              Napisałam na face że potrzebny niewielki busik dla mojej Pani Profesor bo ten czerwony,ciasny rozbiła z przemęczenia w drodze do Gdańska.
                              Nie zarabia za wiele na pewno.Myśli o wszystkich ale nie o sobie.
                              Ona jest nasza,pasująca do naszego forum.Powroty z otchłani.
                              • mskaiq Re: Wystawa 08.07.15, 14:28
                                Piszesz Pani Profesor. Czy to Honoratka ? Honoratka to ktoś bardzo
                                niezwykły. Ma wiele wspaniałego serca. Dla Ciebie była kimś ważnym
                                podobnie jak dla Olo. Ty też jesteś kim ważnym dla Olo i innych.
                                Nie wszyscy jednak zobaczą Twoje dobre serce.
                                Pozdrawiam serdecznie.
                          • mskaiq Re: Wystawa 08.07.15, 15:08
                            Czy Twoja matka zobaczyła, że Olo śpi w małym pokoju u Ciebie.
                            Pozdrawiam serdecznie
                            • ditta12 Re: Wystawa 08.07.15, 19:10
                              Tak,moja matka oglądała obrazki w małym pokoju gdzie spał Olo.

Olo spakował się i odszedł.Powiedział że idzie do swojej matki.
                              Zaraz potem zadzwonił Parys i o niego pytał.Powiedziałam jak i co.
                              Powiedział żebym do niego zadzwoniła ale nie zadzwonię bo po co.
                              Gdy wyszedł Olo,po dwóch minutach zjawił się Kazior3,zadzwonił ale mu nie otworzyłam.
                              Napisałam sms do Honoratki o tym co zaistniało a ona odpisała że to przykre.
                              Przymierzam się do jej portretu.To dopiero ruina duchowa.Ciekazwe ile noży w sercu i jeszcze samochód na złomie.
                              • ditta12 Re: Wystawa 08.07.15, 22:29
                                Zostało jeszcze kilka rzeczy Ola,nie wiem co zrobić.Wysłałam mu info smsem.
                                Czy chce je odebrać czy też mam wyrzucić.
                                Parys,jak myślisz?
                                Poczekam do jutra rana na odpowiedź.Nie lubię pamiątek po kimś kto mnie się brzydzi.
                                • mskaiq Re: Wystawa 09.07.15, 09:59
                                  Myślę, że on się Toba nie brzydzi. Wróci do Ciebie. Być może zrozumiał,
                                  że musi się spotkać z matką. Pogadamy dzisiaj na spotkaniu.
                                  Pozdrawiam serdecznie.
                                  • ditta12 Re: Wystawa 09.07.15, 10:20
                                    Zaniosę Pigmeja do parku,do rajskiego zakątku,postawię pod sosną,tam gdzie zioła Honoratki.
                                    Tam będzie Bóg Małpa i Pigmej którego namalowałam.Olo mi pozował postawą.

On jest wolnym człowiekiem i wie co robi,jest dorosły.Ma swój własny wybór życiowy.Jak chce pić browary to niech sobie pije,jak chce jeść to niech je a jak nie to niech nie je.
                                    Ja nie mam na to wpływu.
                                    Widziałam w parku jak pod drzewem tulił w objęciach jakąś kobietę znalezioną,powiedział że matka ją wyrzuciła z domu,potem ta kobieta siedziała z Ogrami pijana,spuchnięta i dalej piła piwo.
                                    Mężczyzn było już dwóch i kobieta bez nogi.

Najważniejsze że jest portret Roberta......chyba w Gdańsku ale nie wiem.Narysowany sangwiną.
                                    • ditta12 Re: Wystawa 09.07.15, 10:31
                                      Olo powiedział na koniec że:

-Moja matka dla mnie jest najważniejsza na świecie.
                                      A ja.
                                      -Nam tu nie potrzeba maminsynków.
                                      • ditta12 Re: Wystawa 09.07.15, 10:35
                                        Jezus powiedział
                                        -One wszystkie są moimi matkami.
                                        Co powiedziała Maria matka?Co na to............duch Józefa?
                                        Może byli wkurwieni?Nie wiem.
                                        Co na to bracia Jezusa?A ciotki klotki plotki?
                                        Co na to ludzie?

+
                                        • ditta12 Re: Wystawa 09.07.15, 10:40
                                          Nie jesteś Parysem Masku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka