Dodaj do ulubionych

Pomoc dla laika

14.06.05, 19:27
jestem poczatkująca w ciucholandach, a dokłądnie to zamierzam być :)
Proszę was wiec, dziewczyny, o jakies pomocne rady, wskazóki, na co nalezy
zwracać uwagę w ciucholandach przy wyborze ciuchów? po czym poznac "dobry"
Lumpeks, czy w szmateksach sa przymierzalnie? Jakie są ceny za które warto
kupic coś na wage, lub sztyke, a które ceny, powinny mi sugerowaćm żeby odpuścić?
Pomóżcie! Nie chcę popełniac błędów, wolę się przed nimi uchornić, tak samo
jak przed zbędnym wydawaniem pieniędzy.
Będę bardzo wdzięczna!!!
:):):)

------
Sun's shining, the weather is sweet...
Obserwuj wątek
    • sweetkiss Re: Pomoc dla laika 14.06.05, 21:43
      Witaj. Hm, nie wiem od czego zacząć, no może od pocieszającego, że po kilku
      bądź kilkunastu wizytach napewno nabierzesz wprawy i będziesz sama wiedziała,
      co i jak. Z mojego doświadczenia wiem, że różne są lumpeksy, czasami warto
      poszukać czegoś w takim, który na początku wydaje się mało ciekawy, bo można na
      coś extra trafić. Są też lumpeksy z odzieżą sortowaną (czytaj lepszą) i te Ci
      polecam. Dużo fajnych, firmowych, prawie nowych, a często nowych ubrań. Co do
      cen to musisz sama ocenić swoje możliwości no i oczywiście towar, tu nie ma
      jednoznacznych reguł, ja np. niedawno kupiłam śliczną bluzeczkę vero moda
      za ... 2 zł. ale gdyby kosztowała 15 też bym ją kupiła, bo bardzo mi się
      podobała, także tu muszisz zdać się na siebie. Jeśli chodzi o przymierzalnie to
      w zdecydowanej większości sklepów one są. Radziłabym odpuszczać sobie wizyty w
      lumpeksach w których jest zaduch, nieprzyjemny zapach i ubrania które są po
      prostu brzydkie, niemodne i stare jak świat. Życzę powodzenia i udanych łowów.
    • sweetkiss Re: Pomoc dla laika 14.06.05, 21:45
      Jeszcze jedno, najlepiej spróbuj się powoli zaprzyjaźnić z jakąs pania z
      lumpeksu, wierz mi, że warto :-))). W moim przypadku Pan Romek odkłada czasami
      dla mnie "smaczne kąski".
      • szuwareq Re: Pomoc dla laika 15.06.05, 15:29
        Dzięku bardzo :) mam nadzieję, że na początek nie wydam od razu kasy na coś, co
        stwierdze, że potem nie bylo tego warte :P
        Z przyjaźnią ze sprzedającym będzie trochę klopotu (jakoś nie umiem zawierać
        nowych znakomości :/ ), ale spróbuję. W każdym razie wielkie dzięki za wskazówki :)
        pozdrawiam :)
        • lakoniaa a jak postępować z ciuchami z lumpeksu? 15.10.05, 21:51
          Czy trzeba je jakoś specjalnie prać pora zpierwszy...?Bo one zanim zostana
          włożone do pudeł i innych koszyków w lumpeksach są chyba faszerowane jakimis
          detergentami?

pozdrawiam!

p.s. ja tez planuje zaczac ;) w koncu mam szanse- mieszkanie w krakowie to
          doskonała okazja ;)
          • klymenystra Re: a jak postępować z ciuchami z lumpeksu? 15.10.05, 22:57
            lepiej prac- ciuchy za dezynfekowane, mozna uczulenia dostac :)
            oj, w krakowie skarby mozna znalezc, trzy czwarte mojej szafy (jesli nie
            wiecej...)to lumpeksy w naszym pieknym miescie :)
            • lakoniaa Re: a jak postępować z ciuchami z lumpeksu? 21.10.05, 18:06
              ok,dzięki ;)
              kurcze...tyle w tym krakowie jest do zrobienia, zobaczenia...a tu trzeba
              siedzieć i się uczyc :(

pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka