Dodaj do ulubionych

stroje i akcesoria

27.06.06, 15:37
Poniewaz im dalej w las tym wiecej drzew: wraz ze stopnie zaawansowania jest
coraz wieksze zapotrzebowanie na nowe buty, wachlarze, chusty, kastaniety, a w
moim przypadku rowniez stroje;D. Chcialabym sie zapytac czy macie np jakies
firmy, ktore np maja super wachlarze itp. Moze tez macie jakas super krawcowa,
ktora szyje Wam stroje? Ja zaczne moimi spostrzeniami (mimo iz nie sa za duze
ale co tamtongue_out): mam suuuuuuper buty Menkesa - typ Soleá con Zorongo
(flamenco.menkes.es/home.php?content=ficha_producto&id=21&fam=zapato
tylko ze czarne i ze skory). Moze nie sa najtansze, ale ja wole troche wiecej
zaplacic, a postawic na jakosc i dlugotrwalosc. Sa naprawde super, tyle tylko
ze zanim przyslali do szkoly tanca (dzieki temy ze bylo naprawde duzo par
butow zamawianych nie placilysmy za przesylke) minely 2 miesiace. Wachlarz
bede miala dopiero jak moja nauczycielka wroci z Hiszpanii (jedzie w sierpniu
i tam kupi mi i innym uczennicom), ale podobno te ze strony
www.flamencoexport.com sa fajne. Spodnice mam od krawcowe calkiem niezlej, ale
nowa bede szyc u innej (niestety nie pamietam jak sie nazywa, ale jest z Gdyni).
Obserwuj wątek
    • witamina-c Re: stroje i akcesoria 27.06.06, 15:44
      Przepraszam, ale zapomnialam czegos dodac;D. Poniewaz regularnie dowieczam
      Allegro w poszukiwaniu jakis rzeczy do flamenco (czasem okazjonalnie mozna cos
      traficsmile natknelam sie na liczne chusty i wachlarze (co prawda tylko maja 23 cm
      dlatego szkoda). Chodzi mi o to, ze przy nich jest dopisek ze sa z internetowego
      sklepu flamenco w Polsce www.duende.pl !!! Co prawda otwiera sie dopiero 1
      lipca, ale i tak fajnie ze bedziemy miec w Polsce sklep z akcesoriami do
      flamenco - tylko trzeba zobaczyc jakiej jakosci beda rzeczy;D.
    • aliya1 Re: stroje i akcesoria 27.06.06, 19:01
      wrzucilam na strone nowe zdjecia kiecek.na tym zdjeciu gdzie stoja cztery piekne
      dziewczyny hiszpanska jest pierwsza i trzecia od lewej a druga i czwarta sa moje.
      tez zamierzam sie na sklep internetowy ale zobacze co wymysli duende ,moze warto
      byloby miec cos ciut innego.choc wlasciwie co mozna wymyslic w materii wachlarzy
      ,kastanietow i chust(te mantocillos na allegro nawet ladne i tanie),ale
      zobaczymy ,dopiero udam sie wsierpniu na zwiady do Sewillki(do szkolki jakiejs
      tez).dzwonilam z ciekawosci do reklamowanej na tym forum pracowni krawieckiej z
      Gdanska chyba i pytalam czy uszyja mi bata de cola,zapytaly -a co to?za prosta
      spodnice do cwiczen (z podszewka!!!!!!?????)chcialy 200 zl.podobno warszawa jest
      droga...aha,oferuje (ja) dla zespolow na spodnice znizki znaczne
      • witamina-c Re: stroje i akcesoria 27.06.06, 19:19
        Wlasnie mam pytanie do Pani/Ciebie;D: widzialam te nowe fotki z wystepu
        koncowego Triany. Co prawda bede szyc spodnice w trojmiescie (mamy
        zaprzyjazniona ze szkola krawcowa, ktora podobno za kazda spodnice czy to bez
        falban, czy z godetami i 3 falbanami bierze 90 zl!), ale jednak na tych
        zdjeciach znalazlam dokladnie taka spodnice, jaka mi sie marzy. Jest ona na
        pierwszym zdjęciu (lewa kolumna, najwyzej) i posiada ja pani z pierwszego rzedu
        po prawej (jest to czarna spodnica, z 3 falbanami z czerwona lamowka).I chodzi
        mi dokladnie o taka, poniewaz chce zeby falbany zaczynaly sie dosc wysoko. Czy
        10 m materialu starczyloby na taka, dodam ze nie jestem jakosc specjalnie wysoka
        -165 cm (nie wiem czy jest ona z kola czy z godetow, no i chcialabym zeby
        falbany sie nie "marszyczyly" w miejscu gdzie sa przyszyte, czyli byly ciete z
        kola).
        • aliya1 Re: stroje i akcesoria 27.06.06, 20:12
          spodnic nie szyje sie zkola!!!Ta wprawdzie nie jest moja (tylko ta w grochy)ale
          na pewno jest z klinow.10 m powinno wystarczyc ,te kola sa dosc
          szerokie.krawcowa na pewno bedzie wiedziala reszte.
          • witamina-c Re: stroje i akcesoria 27.06.06, 20:53
            Dzieki;D. Ja wiem, ze takiej typowej nie szyje sie z kola. Ale znajoma ze szkoly
            tanca wlasnie miala taka (z kola na karczku) i wygladala ladnie... Ale mi tez
            sie wydaje, ze lepsza z klinow, bo zdecydowanie szersza...
            • aliya1 Re: stroje i akcesoria 27.06.06, 22:14
              pierwsza spodnica jaka zobaczylam w sklepie w warszawie byla wlasnie z kola na
              karczku i bardzo mi sie podobala(oprocz ceny),ale widzialam jak sie pieknie
              wyciaga po jakims czasie tam gdzie jest skos szczegolnie jesli jest z falbana.to
              byla hiszpanska,ale oni tak szyja zeby bylo szybciej i taniej dla nas.nie wiem
              czy jakas Hiszpanka by to zalozyla.zwroc uwage jak sa szyte spodnice na stronach
              hiszpanskich sklepow internetowych czasem sa schematy zeby mozna bylo wybrac
              kolory poszczegolnych czesci spodnicy.
    • witamina-c Re: stroje i akcesoria 03.07.06, 15:47
      Aliya! Normalnie rozplywam sie za kazdym razem jak widze te sukienke na twojej
      stronie z ostatniego wystepu triany - czarna w grochy, 3 falbany obszyte
      czerwona lamowka. Szyje sobie taka samo spodnice - tzn nie koniecznie czarna w
      grochy, ale takie falbany i w ogole. Czy moglabys mi powiedziec ile mnie wiecej
      materialu na taka potrzeba? (jestem niewysoka 165cm i szczuplasmile
      • aliya1 Re: stroje i akcesoria 04.07.06, 18:31
        ok 8 mb + ok 4m podszewki + ok 4 m sztywniejszego na spodnie falbany,bo sa
        podwojne .mysle ze chodzi Ci o granatowa w zolte grochy tylko zdjecia
        nienajlepsze.spodnia falbana jest w kolorze grochow z przyszyta ,w odpowiedni
        sposob zmarszczona wstazka z organzy,dlatego jest taki efekt .w hiszpanii pewniw
        mozna dostac gotowe zmarszczone wstazki ,ja musze sama ale fakt ,sama sie nie
        moge napatrzec na ta kiecke.I jeszcze ta sliczna Malgosia w srodku!!!
        • anduende do aliya1 05.07.06, 10:46
          Sukienki z drugiego zdjęcia (taniec z wachlarzami), te w grochy są Twojego
          autorstwa? Przepiękne!!! Jaki jest koszt (w przybliżeniu) dla szczupłej osoby
          ze wzrostem 172 cm?
          pozdrawiam
          anduende
          • aliya1 Re: do aliya1 06.07.06, 19:44
            To jedna i ta sama sukienka tylko robie jej zdjecia przy kazdej okazji,mam troche wyrazniejsze z Hiszpanskiej Niedzieli na Solcu jakbys chciala.Pytasz o koszt w moim wykonaniu i z moim materialem? bo grochy Malgosia kupila sama.ale teraz uszylam z falbanami na tej samej zasadzie ,cala czerwona tylko nie wiem czy sie spodoba.jesli tak to pewnie wrzuce zdjecia na strone z 11 lipca z Komedii.
            poniewaz kupowala material w sklepie a wyszlo ok 8 m samych kropek to cala kiecka kosztowala cos ok 800 zl.,bo do tego 2 rodzaje zoltego materialu i prawie 100 m wstazki z organzy.nawet nie jest bardzo ciezka.czyli ok 200 euro-jak za darmo .....ale szylam i szylam.... dzis urodzilam czerwona...
            najsmieszniejsze jest to ze ja mam tylko jedna spodnice taka wystepowa bo zawsze ktos mnie rozbierze i kupi .ale ja jeszcze sobie uszyje!!!!!taaaa.....
            • anduende Re: do aliya1 06.07.06, 22:50
              źle napisałam - oczywiście chodziło o jedną sukienkę smile
              jest piękna!
              Dobrze wiedzieć, że można uszyć u Ciebie taką piękną kiecke! Dzięki za info,
              uzbieram fundusze i się odezwę.
              pozdrawiam
              anduende

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka