burak-cukrowy 11.09.09, 21:12 tak troszeczkę ironicznie, ale takie jest życie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odziej Re: Gdzie rozwód w Bielsku ? 11.09.09, 21:33 ale dokładnie co... szukasz kogoś kto ci pozew napisze, czy nie wiesz gdzie jest budynek sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Gdzie rozwód w Bielsku ? 11.09.09, 21:36 wzór pozewu sciagnąłem z netu, ale i tak Białystok przyjmuje wypociny Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Gdzie rozwód w Bielsku ? 11.09.09, 21:38 Kiedyś Jack London napisał Pozew Krwi.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Gdzie rozwód w Bielsku ? 11.09.09, 21:45 ogólnie co do zasady pozew o rozwód należy wnieść do sądu okręgowego, w którego okręgu małżonkowie mieli ostatnie wspólne miejsce zamieszkania,ale jesli przynajmniej jedno z nich ciągle tam zamieszkuje... gdy żadne z małżonków tam nie mieszka, wtedy właściwym jest ten gdzie mieszka pozwany, a jeśli i tego miejsca nie można ustalić to wtedy pozew do sądu gdzie mieszka powód jak mnie pamięć nie myli to jeszcze jakieś sześć setek kosztuje wniesienie pozwu, ale to trzeba sprawdzić... no a w bielsku niestety rejonówka Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul i łaska boska 11.09.09, 21:49 Bo kiedy rozwody orzekano w Bielsku, to na praktykach się mogłem dowiedzieć, jak wyglądają szczegóły pożycia mieszkańców Bielska. Ja się dowiadywałem, dowiadywała się protokolantka, w sumie całe miasto się dowiadywało. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul ja wtedy miałem 22 lata i uszy zatykałem ze wstydu 11.09.09, 21:58 Dużo nie powtórzę. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: ja wtedy miałem 22 lata i uszy zatykałem ze w 11.09.09, 22:00 nie przesadzaj ;) dawaj... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: ja wtedy miałem 22 lata i uszy zatykałem ze w 11.09.09, 22:02 odziej napisał: > nie przesadzaj ;) dawaj... Jako karnisty Cię raczej nie zainteresuje... Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: ja wtedy miałem 22 lata i uszy zatykałem ze w 11.09.09, 22:06 a może jednak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul daj spokój, totalna żenada 11.09.09, 22:10 Jak czegoś takiego słuchasz, to się zaczynasz zastanawiać, czy nie należałoby zdelegalizować związków heteroseksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: daj spokój, totalna żenada 11.09.09, 22:14 a mnie na jednej sprawie rozbawiła kobieta, która od swojego męża a raczej od sadu kategorycznie żądała wyrwania złotych zębów za które zapłaciła w czasie jeszcze tzw. pożycia małżeńskiego ;) albo akcja jak się kłócili kto ma komu zwrócic kasę za plastikowe kwiatki na grobie teściów... ot takie smaczki z rozwodów... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul e, to jeszcze spox 11.09.09, 22:16 Gorzej, jak zaczynali dowodzić, do czego używano nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? Nie sądzę 11.09.09, 21:40 To jedna z pierwszych "reform" III RP - jeszce przed łżeplanem Balcerowicza - utrudnienie rozwodów przez przeniesienie ich do sądów okręgowych. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 21:43 może Odziej jako prawnik/czek ? podpowie coś więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 21:46 dobrze, że nie prawiczek ;P Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 21:49 podaj lepiej majla to pomożesz mi ? bo pęknę Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 21:52 spróbować mogę ale uprzedzam ja to karnista jestem a na cywilnym, a tym bardziej rodzinnym to przysypiałem ;) odziej@gazeta.pl ... Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 22:00 poszło na pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 22:01 odziej napisał: > spróbować mogę ale uprzedzam ja to karnista jestem To ja ciężki kesz wywaliłem na adwokata, a Ty mnie "po ptokach" oświecasz, że wystarczyło Cię zapytać na forum. Idź Odziej, okazałeś się typem totalnie aspołecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 22:09 no to idu w PiSdu ;) jakiś film se obejrzę .... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: a sąd w Bielsku jest rzeczowo właściwy? 11.09.09, 22:12 Odzieju, odpowisz mi na PO cztu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a mnie własnie dopadł karzący kikut Ziobry 11.09.09, 22:13 Dzisiaj by żaden prokurator nie podpisał tego aktu oskarżenia, żeby się nie ośmieszyć. A Ty se idziesz w PiSdu.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: a mnie własnie dopadł karzący kikut Ziobry 11.09.09, 22:15 muszę, bo inaczej moja połowica będzie chciała skorzystać z tej samej wiedzy co burak, ale przeciw mojej czcigodnej postaci... Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: a mnie własnie dopadł karzący kikut Ziobry 11.09.09, 22:17 [b] już [b] ? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: a mnie własnie dopadł karzący kikut Ziobry 12.09.09, 10:53 burak-cukrowy napisał: > [b] już [b] ? Zadzwoń do to_ja8, poleci Ci kogoś dobrego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: a mnie własnie dopadł karzący kikut Ziobry 11.09.09, 22:17 Żulik - pantofel..:P Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: a mnie własnie dopadł karzący kikut Ziobry 12.09.09, 09:09 tobie żuliku też nic nie brakuje ;P Odpowiedz Link Zgłoś