11rewresbo 06.01.10, 10:37 W radiu słuchacze powiedzieli, że to najgorsza droga krajowa w regionie? Musze zaraz jednak jechać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcioo Re: Jak droga do Hajnówki ? 06.01.10, 10:49 Od kiedy droga nr 689 Bielsk-Hajnowka jest droga krajowa? Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Jak droga do Hajnówki ? 06.01.10, 10:53 Droga jest koszmarna. A to co wyprawiają kierowcy na tej koszmarnej trasie woła o pomstę do nieba. Jestem zmuszona przynajmniej trzy razy w tygodniu do śmigania tamtędy. Wracam ze sztywnym karkiem :( proszę o recenzję jak wrócisz, bo znowu muszę jechać :( moja recenzja z przedwczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: Jak droga do Hajnówki ? 06.01.10, 13:17 dzisiaj słyszałem, ze do Hajnówki, dojeżdżają samochody, te... co muszą :) Dobre żarty , a co będzie po tej zapowiadanej na dzisiaj śnieżycy, która właśnie wysłała forpocztę na podlasie i delikatnie prószy??? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Jak droga do Hajnówki ? 06.01.10, 17:16 Przebyłem trasę w obydwie strony, tylko dlatego, że poruszałem się ostrożnie i wolno. Naprawdę droga niebezpieczna, bardzo śliska, miejscami bywają czarne odcinki koleinowe. Niektórzy nabierają się na to, przyśpieszając nagle swoim autkiem. No i zdarzają się kolizje oraz wypadnięcie z drogi. Byłem świadkiem niefortunnego zjechania na pobocze, przez kierowcę Hondy na numerach WL ..... Nieszczęśnik zbyt gwałtownie przyhamował, konsekwencją tego było oddalenie się od krawędzi drogi na ok 8-10 m. Na szczęście jednak krosował ok. 1m od potężnej topoli w linii pobocza. Nie odniósł żadnych ran a jego autko wymagało jedynie wyciągnięcia z ośnieżonej łąki. Warszawiacy mają szczęście ! Nie wiem Baam1 co mogę Tobie poradzić? Najlepiej poczekaj do wiosny :) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Jak droga do Hajnówki ? 06.01.10, 17:24 Przygód tego typu naoglądałam się już bez liku. Ofiar na szczęście dotychczas nie było. Wiosną nie będę miała potrzeby, mam nadzieję, pokonywać tego odcinka. W piątek niestety znowu droga pełna wrażeń : ( pozdrawiam i dzięki za recenzję :) Odpowiedz Link Zgłoś
zorz71 Re: Jak droga do Hajnówki ? 07.01.10, 12:04 Ta droga to obraz nędzy i rozpaczy. Trzeba szczególnie uważać na koleiny. Może lepiej by było gdyby drogówka wcale nie sypała soli tylko odśnieżała. Bo jak sypać sól to porządnie, a jak się sypie symbolicznie to się tworzą coraz głębsze koleiny. Odpowiedz Link Zgłoś
cich-utko Re: Jak droga do Hajnówki ? 11.01.10, 15:49 dzis jezdzilem do hajnowki i musze powiedziec ze droga jest,ale stan drogi przerazajacy-jak nie musisz to nie jedz ;) 60km/h Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Jak droga do Hajnówki ? 12.01.10, 07:34 cich-utko napisał: > dziś jeździłem do Hajnówki i muszę powiedzieć że droga jest, ale stan drogi przerażający - jak nie musisz to nie jedź ;) 60km/h Ho ho, 60km/h to komfort. Wczoraj w Białymstoku przemierzałem miasto z Pietrasz do Księżyna od 16.10 do 17.25 - średnia prędkość 11km/h Dzisiaj spróbuję za Narewkę przez Hajnówkę - muszę jechać Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Jak droga do Hajnówki ? 12.01.10, 15:29 Zainstaluj namm tutaj wiadomości na temat trasy alternatywnej . Jutro jadę , choćby paskudnie miało być ... Odpowiedz Link Zgłoś
cich-utko Re: Jak droga do Hajnówki ? 12.01.10, 17:01 co do tej predkosci 60km/h to chcę dodac ze to moja predkosc i bylem najszybszy...bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Jak droga do Hajnówki ? 12.01.10, 19:32 Droga Bielsk - Białystok - OK. Droga Zabłudów - Hajnówka - "niebardzo". Droga Hajnówka - Bielsk - "niebardzo". Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Jak droga do Hajnówki ? 12.01.10, 19:37 Poza tym Orla - Szczyty - "niebardzo", Orla - Paszkowszczyzna - "niebardzo", Bielsk - Dubiażyn - "niebardzo", Bielsk - Kozły - "niebardzo". Do Topczykał i Spiczek też się jedzie "niebardzo". A z Dydul do Krugłego - bardzo "niebardzo". Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Jak droga do Hajnówki ? 12.01.10, 19:43 partizan79 napisał: > Poza tym Orla - Szczyty - "niebardzo", Orla - Paszkowszczyzna - > "niebardzo", Bielsk - Dubiażyn - "niebardzo", Bielsk - Kozły - > "niebardzo". Do Topczykał i Spiczek też się jedzie "niebardzo". A z > Dydul do Krugłego - bardzo "niebardzo". ale przejechałeś i to jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Jak droga do Hajnówki ? 13.01.10, 01:22 biało i ślisko, ale można przebyć z odrobiną wyobraźni i spokoju : www.youtube.com/watch?v=E3SgZi13qFA Odpowiedz Link Zgłoś
kahuna11 Re: partizan79 napisał: "niebardzo" 12.01.10, 20:30 partizan79 napisał: > Poza tym Orla - Szczyty - "niebardzo", Orla - Paszkowszczyzna - > "niebardzo", Bielsk - Dubiażyn - "niebardzo", Bielsk - Kozły - > "niebardzo". Do Topczykał i Spiczek też się jedzie "niebardzo". A z > Dydul do Krugłego - bardzo "niebardzo". Za wyjątkiem drogi gminnej Bielsk-Dubiażyn to wszystko drogi powiatowe. bip.st.bielsk.wrotapodlasia.pl/majatek_pub/wy_gruntow/drogi_powia.htm Cóż, jak kasy mało, to tak jest. Ale za to są przejezdne. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: partizan79 napisał: "niebardzo" 12.01.10, 21:00 Na owej gminnej drodze spotkałem pewną maszynerię. Nie mam pojęcia, jak się nazywa. Ja bym ją nazwał śniegonapoboczowyrzucarka. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: partizan79 napisał: "niebardzo" 12.01.10, 21:06 partizan79 napisał: > Na owej gminnej drodze spotkałem pewną maszynerię. Nie mam pojęcia, > jak się nazywa. Ja bym ją nazwał śniegonapoboczowyrzucarka. Wrzuć fotkę, to może ktoś będzie wiedział co to za ustrojstwo Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: partizan79 napisał: "niebardzo" 12.01.10, 22:31 img693.imageshack.us/img693/9561/csc1112.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: partizan79 napisał: "niebardzo" 12.01.10, 22:35 img694.imageshack.us/img694/6825/csc1108.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: partizan79 napisał: "niebardzo" 13.01.10, 04:57 gdyby przyszła prawdziwa zima, taka jak w 79, to tylko takie sprzęty i te na podwoziu t-34 które po jakiegoś czorta powyprzedawali z "zn"-ów byłyby jedynym ratunkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: partizan79 napisał: "niebardzo" 13.01.10, 08:41 partizan79 napisał: img693.imageshack.us/img693/9561/csc1112.jpg To stareńki odnowiony pług wirnikowy. Zalicza się do ciężkiego sprzętu. Kiedyś w "Rejonie dróg" używany był również ATS-35 z 1956 roku (transporter gąsienicowy z pługiem ciężkim). Odśnieżał wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Niebardzo drogami 13.01.10, 15:15 na koniec świata , dzisiaj : www.nikandr.republika.pl/planta.html Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Niebardzo drogami 13.01.10, 21:00 Też tam dziś byłem. Drogi - "niebardzo". Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Do Brańska idealna 16.01.10, 11:46 Przebyłem przedpołudniem w obie strony . W Brańsku jakby mniej śniegu . To Bielsk zakataklizmowany bardziej . Odpowiedz Link Zgłoś